Search

DIY hulavannekranssi – näin kranssi hulavanteeseen tehdään

kranssi-hulavanteeseen

Osallistuimme viikolla Järvenpään kukkatalon järjestämälle kukkakurssille, jossa tehtiin kaunis kranssi hulavanteeseen. Usko tai älä, olimme ensi kertaa asialla, sillä kransseja ei ole tullut ennen tehtyä. Jo oli korkea aika saada tähän epäkohtaan muutos. Kurssilla tosiaan valmistettiin kaunis hulavannekranssi, joka sopii käytettäväksi niin sisä- kuin ulkotiloissakin. Kranssista tuli ihanan vihreä, sillä rakennusaineina siinä käytettiin trendikästä eukalyptusta, pistaasia, mimosaa, tuijaa ja varsiksenmarjaa.

Sisätilassa hulavannekranssi kuivuu kauniiksi koristeeksi, mutta kuivumista voi tarvittaessa hidastaa sumuttelemalla kranssia ahkerasti. Hulavannekranssin voi koristella myös haluamallaan tavalla. Sen ympärille voi kiertää jopa tunnelmavalot. Mikä parasta, kranssin tekeminen ei vaadi mitään erityistaitoa, vain muutaman tunnin aikaa. Mukavaa puuhaa, jos haluaa saada ajatukset hetkeksi pois arjen kiireistä.

eukalyptuskranssi

hulavannekranssi

hulavannekranssi-ohje


Hulavannekranssin ohje


Tarvitset:

hulavanteen tai muun pyöreän kehikon
juuttinauhaa, säkkikangasnauhaa tai huopanauhaa
kestävää, mutta taipuisaa rautalankaa
Paksu nippu kasvien oksia lehtineen (esim. eukalyptus, mimosa, pistaasi, tuija)
pihdit 


Aloita päällystämällä hulavanne leveällä nauhalla. Nauhan on tarkoitus peittää vanne ja helpottaa kasvien kiinnittämistä. Saat nauhan pysymään vanteessa, kun ensimmäisen kiepautuksen jälkeen kiedot nauhan ympärille rautalankaa. 

Leikkaa kasveista pieniä kimppuja tai valitse lyhyitä tuuheita oksia, jotka asettelet hulavanteen päälle. Kiepauta ympäri rautalankaa, jotta kasvi pysyy tiukasti kiinni kranssissa. Asettele seuraava oksa aina niin, että se on hieman limittäin edellisen oksan päällä. Sen jälkeen kiepauta jälleen rautalankaa ympärille. Rautalankaa ei tarvitse välissä katkaista, vaan voit edetä rullalla koko vanteen läpi. 

Etene kranssin teossa vastapäivään, mutta huolehdi, että kasvien lehdet osoittavat koko ajan myötäpäivään. Näin lopputuloksesta tulee mahdollisimman siisti. Koska hulavannekranssi ripustetaan roikkumaan, riittää että kasvit peittävät vain vanteen toisen puolen. Kauttaaltaan vannetta ei siis tarvitse lehdillä peittää. 

Rautalangasta voi tehdä hulavanteeseen myös ripustuslenkin, mutta se kannattaa tehdä ennen kasvien sitomista. Ripustuslenkki ei ole välttämätön, koska hulavannekranssin voi ripustaa roikkumaan näppärästi esimerkiksi naulasta.

järvenpään-kukkatalon-kukkakurssi

Sijoitimme Aleksin valmistaman hulavannekranssin ulko-oveen ja Janin tekemän sisälle. Naapureilta on jo kovasti tullut kehuja ulko-oven kranssista. Mukava, että se tuottaa iloa myös muille. 

Kranssien tekeminen otti meidät niin hyppysiinsä, että sormet syyhyävät jo seuraavien kranssiprojektien pariin. Muutaman kranssin voisi tehdä myös joululahjaksi. Vaikka kranssi on helppo valmistaa, aikaa se tekijältään vaatii. Nämä kranssit syntyivät vajaassa kahdessa tunnissa.

diy-kranssi

viherkranssi

Kiitos Järvenpään kukkatalolle erinomaisesta kurssista. Samainen kukkatalo järjestää syksyn aikana myös muita kursseja. Kannattaa ehdottomasti osallistua, jos asut pk-seudulla. Kurssit täyttyvät yleensä salamana, joten ole nopea!

Mitä mieltä olet meidän kransseista? Oletko itse kokeillut kranssin valmistamista hulavanteeseen?

31 kommenttia

  1. Hieno ja näyttävä kranssi.Kransseja olen tehnyt paljonkin, mutta en hulavanteeseen. Mukavaa sunnuntaita ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinä oletkin Liisa todellinen kranssitaituri. Kiva, että tässä oli sinullekin jotain uutta, eli tuo hulavanne :) Iloa sinunkin sunnuntaihin :)

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Onpa kaunis kranssi! Meillä kuusiaitaa parturoitu joten tarvikkeita olisi vaikka mihin... :)

    Leppoisaa sunnuntaita <3

    Milla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitten ei muuta kuin kranssien tekoon, jos omalta maalta löytyy hyviä materiaaleja :) Mukavasti kranssit tuovat ilmettä näin loppuvuodesta kotiin :)

      Poista
  4. Hieno kranssi. Hulavanteeseen en ole koskaan tehnyt, pääasiassa olen käyttänyt styrox-, olki- ja rautalankapohjia sekä köyteen, pajusta tekemiini pohjiin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monenlaisia ratkaisuja olen huomannut, että kranssintekijät ovat käyttäneet alustana. Tuo hulavanne oli meillekin aivan uutta. Hienosti rakentui kranssi senkin päälle :)

      Poista
  5. Oi miten hieno kranssi♥ Hulavanteeseen en ole koskaan tehnyt kranssia, kiitos vinkistä:) Leppoisaa sunnuntai päivää 😊💕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Päde. Mukavaa sunnuntaita sinullekin. On ilo käydä sinunkin blogissasi aina kurkistelemassa, mitä kivaa olet keksinyt :)

      Poista
  6. Älyttömän kaunis ♥ En oo koskaan tehnyt minkäänlaista kranssia, ehkä pitäs :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensimmäinen kerta oli meilläkin. Kransseja on tullut pitkään ihailtua, mutta jotenkin aina jäänyt kaiken muun alle. Nyt kun oli kurssi tarjolla, niin pakkohan sitä ole mennä uutta oppimaan :)

      Poista
  7. Kauniita ovat! Teillä on taito hyppysissä! 👍😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Ei se ollut yhtään varmaa, kun aloimme näitä näpertää, millainen lopputuloksesta tuli. Jos jotain kurssilla opimme, jokainen kranssi on aina uniikki ja tekijänsä näköinen. Ja niinhän se on. En usko, että kovin kamalaa kranssia kukaan pystyisi edes tekemään :)

      Poista
  8. Eikä, ihanaa! Luette kyllä mun ajatuksia, juuri täksi jouluksi aioin tehdä olohuoneen seinälle jouluksi ison kranssin. Tää teidän tekemä on todella kaunis 💕

    VastaaPoista
  9. En olekaan koskaan tehnyt kranssia hulavanteeseen, ihanan iso siitä tuli. Olette niin taitavia, kummankin kranssista tuli täydellisiä. Tuoksu on varmasti noissa kransseissa myös ihana <3
    Rentouttavaa sunnuntai-iltaa teille kahdelle <3

    VastaaPoista
  10. Tosi kauniit kranssit! :) Ihanasti vihreää.

    VastaaPoista
  11. Megaupeat, ihastelin ja instassa. Tuumin, että nyt on näyttävät ja ihanan kokoiset, kun tehty tuohon hulavanteeseen. Luultavasti en osaisi itse, mutta olisi kyllä ulko-oveenkin ihana.

    Kivaa uutta viikkoa. <3

    VastaaPoista
  12. Niin kaunis kranssi. Jaoin jo postauksenne meidän Raumalaisten bloggaajien sivustolla ja kiitosta vinkistä ohjeineen satelikin. Eli, kiitos selkeistä ohjeista!
    Laitoin myös ystävälleni kukkakauppaan viestiä ja tilauksen materiaaleista, eli yritän tehdä vastaavan myös meille kotiin.
    Ihanaa alkanutta viikoa teille! <3

    VastaaPoista
  13. Aivan ihanat ja todellakin näyttävät kranssit! Mulla on odottamassa pari rottinkista ja kolme metallista kranssipohjaa, mutta tekemisen aloittaminen on aina vaan jäänyt muiden juttujen jalkoihin ja metsästä kransseja varten kerätyt puolukanvarvut sun muut ainekset päätyneet maljakkoon kranssien sijaan.

    Toi oli tosi hyvä vinkki toi narun kietominen pohjaksi. Etenkin metallirengas on niin liukas, että siinä olis muuten vaikea saada kasvit pysymään paikallaan.

    Kiitos tästä vinkkipostauksesta ja iloa sinne kranssipojille :)

    VastaaPoista
  14. Upeita kransseja ja olette taitavia/näppäriä käsistänne!Itse en ole hulavanteeseen tehnyt kranssia,mutta useampaan materiaaliin ja pienempiä kylläkin.Erikoisin oli metallihenkariin tehty joulupallokranssi.
    Mukavaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
  15. Hulavanteeseen..onpas hauska idea! Hienot kyllä ovat...

    VastaaPoista
  16. Kranssit on niin kauniita. Olen tosin päättänyt, että en hetkeen tee yhtään ovikoristetta...Niitä tuli tässä jokin aika sitten tehtyä niin paljon...

    VastaaPoista
  17. Onpa upea kranssi! Oispa kiva itselläkin osata tehdä... Mukavaa viikon jatkoa ❤️

    VastaaPoista
  18. Hulavannetta ei kyllä ole tullut kokeiltua...ehkä tuntuu näin äkkisältään suurelta hommalta mutta idea on kiva ja juuri tuo suuri koko on näyttävä. Hienosti saitte tehtyä ja ihana että naapureilta tullut kommenttia "yhteinen ilo on paras ilo". Onnittelut uudesta taidosta <3

    VastaaPoista
  19. Upeat kranssit, wau <3
    En ole tehnyt kranssia koskaan. Meillä on täällä ensi viikolla Kukkapuoti Vilhelmiinassa jouluilta, siellä on mm. kranssipaja :) Odotan innolla!

    VastaaPoista
  20. Tässäpä ratkaisu ainaiseen ongelmaan, että mitähän pyöreää sitä kranssin pohjaksi löytäisi. Olen metsästänyt pudonneita, yksinäisiä pölykapseleita, niissä kun on pyöreä rautaympyrä rakenteessa, mutta nyt ei kun etsimään varastosta hulavanteet, kiitos!

    VastaaPoista