Search

Dr Bronner's taikasaippualla voi pestä vartalon, astiat, lattiat ja jopa hampaat

dr-bronners-saippua

Isät ovat juhlinnan keskipisteenä muutaman viikon kuluttua. Tänä vuonna isänpäivälahjamme on ennen kaikkea hyötylahja, josta myös perheen muu väki saa osansa. Kyseessä on Dr. Bronner's 18 in 1 -taikasaippua, jolla voi pestä niin vartalon, astiat, lattiat kuin jopa hampaatkin. Huh heijakkaa, tästä todellakin irtoaa 18 saippuaa yhdellä iskulla!

Saimme muutaman pullon monitoimisaippuaa testiin ja vakuutuimme sen erinomaisuudesta. Mikä hienointa, Dr. Bronner'sin saippuat ovat luomusertifioituja, biohajoavia, kasvipohjaisia ja Reilun kaupan merkillä varustettuja. Kaikki pakkaukset on valmistettu kokonaan kierrätetyistä materiaaleista. Mainitsemisen arvoista on myös, että Dr. Bronner's ohjaa vuosittain 30-70% kaikesta liikevoitosta hyväntekeväisyysjärjestöille ympäri maailman. Vastuullista liiketoimintaa kaiken kaikkiaan!

Mistään uudesta tuotemerkistä ei ole kyse, sillä Dr. Bronner's on valmistanut castile-saippuoita jo yli 150 vuotta. Suomeen tuotemerkki rantautui vasta muutama vuosi sitten. Ensin sitä sai vain laivoilta, sittemmin myös maista. 

Sarja on saavuttanut hurjan suosion maailmalla ja myös tunnetut julkisuuden henkilöt, kuten Gwyneth Paltrow, Natalie Portman, Sandra Bullock ja Eminem kuuluvat Bronnerin fanijoukkoihin.

Mutta mihin kaikkeen ihmesaippua soveltuu? Valmistajan mukaan lähes kaikkeen! Listasimme alle 18 valmistajan suosittelemaa käyttökohdetta, jotka osoittavat saippuan monikäyttöisyyden.

dr.bronners-saippua

18 tapaa käyttää Dr. Bronner's saippuaa


  • Kasvot: Muutama tippa kosteille käsille, jonka jälkeen saippua levitetään kostutetuille kasvoille.
  • Vartalo: Yksi pieni ruiskaus pesusieneen riittää pesemään koko vartalon.
  • Kylpy: Tiputa noin 2 ruokalusikallista saippuaa kylpyveteen ja nauti. Saippua ei vaahtoa, mutta se puhdistaa. 
  • Jalkakylpy: 1-2 tl saippuaa kuumaan veteen.
  • Hengitysteiden avaamiseen: Tipua 1rkl astiaan, jossa höyryävän kuumaa vettä. Hengitä vesihöyryä pyyhkeen alla.
  • Käsin tiskaus: Esilaimenna 1:10 veden kanssa. Yksi ruiskaus tiskiharjalle ja voit tiskata astiat.
  • Pyykit: 0,8dl – 1,2dl suureen pyykkimäärään normaalikokoisessa koneessa. Lisää huuhteluaineeksi 1,2dl viinietikkaa.
  • Moppaus: Noin 1 dl saippuaa ämpärilliseen (10 litraa) kuumaa vettä.
  • Yleispuhdistukseen: 0,6dl saippuaa litraan vettä. Tee laimennus suihkepulloon. Lisää halutessasi 1/4tl teepuuöljyä joukkoon tai käytä Dr Bronners teepuuöljysaippuaa.
  • Ikkunat: 1rkl saippuaa litraan vettä. Tee laimennus suihkepulloon. Jatka pesua soodavedellä tai viinietikan ja veden seoksella 1:1.
  • Vessa: Esilaimenna saippuaa 1:4 veden kanssa ruiskupulloon. Lisää muutama tippa teepuuöljyä. Ruiskuta saipppuaseosta vessanpyttyyn perusteellisesti. Voit tehostaa lopputulosta pirskottelemalla ruokasoodaa vessaharjaan. Anna vaikuttaa 10min ja huuhtele.
  • Hedelmien ja vihannesten huuhteluvesi: n. 1/4tl astialliseen vettä. Upota hedelmät ja vihannekset saippuaveteen. Nosta vedestä ja ravistele. Huuhtele puhtaalla vedellä.


Soveltuu myös näihin:

  • Hiukset: Ota kämmenellesi 1/2 ruokalusikallista saippuaa ja hiero kosteisiin hiuksiin. 
  • Parranajo/ihokarvojen sheivaus: Kasvoille noin 10 tippaa, kainaloihin noin 3 tippaa, jalkoihin noin 1/2tl. Vaahdota kosteissa käsissä ja levitä iholle.
  • Hampaat: 1 tippa hammasharjalla
  • Koiran peseminen: Saippuamäärä vaihtelee koiran koosta, turkin pituudesta ja karvan laadusta sekä likaisuusasteesta riippuen. Kastele koiran turkki kauttaaltaan ja aloita lisäämään saippuaa ympäriinsä niin kauan, että saat aikaan hyvän vaahdon. Hiero saippuaa kunnolla ihoa myöden. 
  • Tuholaissuihke kasveille: 1rkl litraan vettä. Lisää halutessasi 1/2tl cayennepippuria tai kanelia.
  • Muurahaissuihke (ei kasveille): 0,6dl tea tree saippuaa litraan vettä (tämä laimennussuhde on liian ärhäkkä kasveille, joten sumuta kasveihin).

Käyttötapoja on siis monia. Oma kokemuksemme on, että saippua soveltuu erinomaisesti yleispuhdistusaineeksi, tiskaukseen, ihon pesuun ja hengitysteiden avaamiseen. Hampaita aineella emme pesseet, koska siitä puuttuu fluori. Makukin lienee varsin saippuamainen. 

Yksi saippuan parhaista puolista on riittoisuus. Pullollisesta riittää iloa pitkään. Saippua on koostumukseltaan varsin lirua ja se voi tuntua aluksi hassulta. Vähän kuin kaataisi vettä kämmenelle. Siihen kuitenkin tottuu ja tosiaan muutamalla tipalla pesee jo koko vartalon. Vartaloa pestessä saippuat muodostavat samettisen vaahdon, mutta omassa käytössä olemme huomanneet, että iho kaipaa suihkun jälkeen myös kosteusvoidetta. Tämä on ainakin oma kokemuksemme.

18in1-saippua

Tuotteissa käytetyt eteeriset öljyt antavat saippuoille raikkaan ja luonnollisen tuoksun. Isänpäivälahjaksi hankimme teepuuöljyn, eukalyptuksen ja piparmintun tuoksuiset saippuat. Ne kun ovat tuoksuina myös miesväen makuun.

Teepuuöljy on luonnollisesti antiseptinen, joka auttaa haavojen, ruhjeiden sekä ihosairauksien (akne, ihottuma, psoriasis) paranemista. Luimme, että teepuun antiseptisuus on myös meikkisiveltimien pesussa oiva lisä.

Jos kaipaat suihkusaippualta raikasta tuoksua, kannattaa kylppäriin hankkia piparmintun ja eukalyptuksen tuoksuiset saippuat. Eukalyptussaippua sisältää myös räjähtävän raikasta mentholia, joka antaa iholle hetkellisen viilennysefektin.

magic-saippua-dr-bronners

Dr. Bronner´s-sarja sisältää saippuoiden ohella myös muita tuotteita, kuten huumaavan tuoksuisia vartalovoiteita. Testasimme Patsuli&lime vartalovoidetta, joka osoittautui todella kosteuttavaksi. Ravitseva voide sopii herkälle, kuivalle, karhealle sekä sekaiholle. Se imeytyy nopeasti ja muutamalla pumppauksella hoitaa koko vartalon ihon.

Vartalovoiteen sisältämä luomujojobaöljyä parantaa ja rauhoittaa, luomukookosöljy kosteuttaa ja luomuhamppu- ja avokadoöljyt pitävät ihon pehmeänä ja kimmoisana. Tuoksuyhdistelmä on ihana ja mieluisa myös miesten makuun. Tämän voi sujauttaa hyvin myös isänpäivälahjakääreeseen saippuoiden kaveriksi.

vartalovoide-dr-bronners

Nyt toivotaan, että isukit tykkäävät näistä saippuoista yhtä paljon kuin mekin. Miehet kun haluavat tuotteilta helppoutta ja monikäyttöisyyttä, niin näissä saippuoissa nämä vaatimukset yhdistyvät.

Oletko sinä kokeillut Dr. Bronner´s saippuoita? Miltä 18 käyttökohteen listaus kuulosti? Mihin käyttätarkoitukseen sinä saippuaa käyttäisit? Uskaltaisitko esimerkiksi kokeilla jopa hammastahnana? 


Nyt on aika toivotella mukavaa lokakuun loppua! Marraskuussa alammekin hiljalleen virittäytyä lähestyvään jouluun ja sen osalta on tulossa askartelua, diy-juttuja, lahjaideoita ja toki paketointia ;)

*Kuvissa näkyvät tuotteet pr-näytteitä
*Affiliate- eli mainoslinkki

20 kommenttia

  1. Onkohan samoja aineita kuin taikasienessä? Voi mahdollisesti olla :) Ihme aine tuo! Ihanaa iltaa teille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taikasienen aineista meillä ei ole tietoa, mutta voi olla, että jotain samaakin löytyy. Täytyykin tutustua. Tämä saippua on kyllä todella monikäyttöistä ja apu moneen arjen ongelmaan.

      Poista
  2. No johan on aine! Hyvä lahja miehille..tarvii keskittyä vain yhteen purnukkaan..hih

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Isät eivät oikein välitä miljoonasta eri putelista, niin tässä kaikki mahdollinen samassa paketissa :) Eiköhän tämä ole mieleen, kun myös käyttötavaraa, eikä mitään rihkamaa :)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. On kyllä. Varmaan noita käyttökohteita voisi olla enemmänkin, kun keksisi, mutta tuolla 18 kohdan listalla pääsee jo varsin pitkälle :)

      Poista
  4. Ihan mahtavan kuuloista saippuaa, tosi kiva lahjaideakin. En ole tästä ennen kuullut, mutta nyt kyllä vähän innostuin tästä.
    Ihanaa viikonloppua teille kahdelle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me ihailimme jo jokunen vuosi sitten näitä pulloja laivalla, mutta emme sen paremmin silloin näihin tutustuneet. Nyt kun saippuoihin perehtyi paremmin, niin ovat kyllä melkoisia taikasaippuoita :)

      Poista
  5. Nämä on ihmeellisiä tuotteita ja tykkään todella paljon. Purkit vetoaa muhun. ;)

    Kivaa sunnuntaita teille <3 <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä myös parivaljakko, joka ihastui purkkien designiin. Paljonhan niissä on tekstiä, mutta herättää ainakin huomion erilaisuudellaan :) Ihanaa sunnuntaita Tiia :)

      Poista
  6. Kuulostaa mielenkiintoiselta, täytyykin tutustua tarkemmin.
    Mukavia lokakuun viimeisiä päiviä!

    VastaaPoista
  7. Vautsi,tuota tekisi kyllä mieli kokeilla!Itsekään en hampaisiin käyttäisi,mutta eukalyptuksesta tuli mieleen viime kesä, jolloin viilentävä efekti olisi ollut paikallaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hampaidenpesuun saattaa olla aika saippuamainen :) Eli sitä mekään ei olla testattu, mutta jos nyt hammastahna pääsisi yllättäen loppumaan, kaippa tuolla voisi kerran hampaansakin pestä :D

      Poista
  8. No jopas on, ihan ihmeaine! Hampaat kyllä jättäisin kokeilematta, mutta muutoin kyllä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossa juuri yllä kommentoinkin tuota hampaidenpesua :) Ei ehkä siihen hommaan paras vaihtoehto, mutta kaikkea muuta tällä kyllä jynssää mielellään :)

      Poista
  9. Aikamoinen tuote.. vau,ihan menee sanattomaksi.. voiko tuollaista ihmeainetta ollakaan ;D
    Ainetta haluan ehdottomasti testata,mutta ei hampaisiin jos maistuu saippualta :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monikäyttöisyydestä tämä saippua saa paljon meiltä ainakin plussaa! Ja riittoisuudesta. Pulloa on käytetty kuukausi päivittäin ja edelleen se on lähes täynnä. Todellinen ihmeaine ja silti kuitenkin täysin luonnollista tavaraa :)

      Poista
  10. Monesti ne vanhat jutut on parempia kuin pussillinen uusia. Saippua sinänsä on vanha keksintö ja kosmetiikkateollisuus on ottanut siitäkin ilon irti tuottamalla (tuottaa edelleen uusia ja uusia) miljoonia erilaisia saippuoita eri käyttötarkoituksiin välittämättä ympäristöstä. Oli pakko tutkia tämän saippuan historiaa ja sitä löytyi, nostan hattua, hieno perheyritys ja upeaa vuosikymmenten työtä <3 ....mut en mä hampaita pesis ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiteytät kyllä juuri sen, mitä mekin ajattelemme. Tuntuu, että joka ongelmaan on kehitelty jokin superaine, kun usein yksi hyvä ja luonnollinen saippua riittää ratkomaan kaikki ne. Ja siihen perustuu tämä saippua. Muutenkin yrityksen toiminta on ihailtavaa kestävän kehityksen kannalta.

      Poista