Search

Timanttihimmelin ohje

timanttihimmeli

Viikon päästä ollaankin jo joulukuussa. Kylläpä marraskuukin on mennyt hujauksessa. Esittelimme taannoin minihimmelin, joka herätti meissä todellisen himmelikipinän. Nyt vuorossa on timanttihimmeli. Timanttihimmeli on timantinmuotoinen himmelin erillinen osa. Timanttihimmeli toimii koristeena yksittäin tai niitä voi tehdä useamman ja koota kokonaisen suuren himmelin.

Kuten minihimmeli, myös timanttihimmeli kuuluu helppojen himmelitoteutusten sarjaan. Koska moni netistä löytyvä timanttihimmelin ohje on koostettu valokuvista, teimme oman ohjeemme videomuotoon.

Himmeli valmistetaan perinteisesti oljesta, mutta me olemme käyttäneet himmeleissämme materiaalina muovipillejä. Ne ovat helpompia käsitellä ja kestävämpiä. Himmelin voi rakentaa myös lasiputkista, kartongista tai sanomalehdestä rullatuista pienistä putkiloista.

Timanttihimmelin ohje

Timanttihimmelin ohje on sovellettavissa vapaasti. Voit esimerkiksi koota timanttihimmelin kuudesta timanttikehikosta, jolloin himmelistä tulee kulmikkaampi kuin viidellä kehikolla tehtynä. Ylimmän kuvan himmeli on tehty viidestä kehikosta, alempi puolestaan kuudesta. Molemmat ovat kauniita. Lisäksi himmeliä voi koristella nauhoilla tai puuhelmillä.

timanttihimmelin-ohje

timanttihimmeli2

Jos valkoisen ja mustan rinnalle haluaa esim. kullanhohtoa tai muuta väriä, voi muovipilleistä tehtyjä himmeleitä myös maalata. Himmelin maalaus onnistuu näppärästi esimerkiksi spraymaalilla. Meiltäkin löytyy yksi kuparin värinen timanttihimmeli, jonka keskiosaan olemme sijoittaneet ilmakasvin.

LUE MYÖS: Minihimmelin ohje!

himmelin-maalaus

Ensi viikonloppuna siirrymme tämän joulun ensimmäisiin lahjapaketointeihin. Niissä vahvana teemana on ekologisuus. Oletko sinä alkanut valmistautua tulevaan jouluun? Miten?

Nyt mukavaa viikonloppua!

13 kommenttia

 1. Kauniita himmeleitä! :) Jouluun valmistautuminen olen aloittanut kynttelikön laittamisella ikkunalle, teejoulukalenterin ostolla (juu yksi versio niistä English Tea Shopin kalentereista, en muuten meinannut saada sellaista ensin, oli Sokokselta loppu täällä), amarylliksen istutuksella ja joulukalenterin luukkujen väsääminen jatkuu vielä, viikko enää!

  VastaaPoista
 2. Timanttihimmelin olen minäkin jopa saanut tehtyä :) Aivan upea kultaisena tuo himmeli! Vähän on valmisteluja tehty, laittelen joulua töihin ja äidilleni <3
  Ihanaa viikonloppua teille <3

  VastaaPoista
 3. Koristeluja on ollut jo tovin, ja paketointeja pitäisi aloitella. Ekologisuus paketoinnissakin on tärkeää. Korttishow pitäisi myös pyöräyttää käyntiin, ettei jää perinteisesti viimeiseen iltaan. 😄

  VastaaPoista
 4. Kiva himmeli! Hyvä teema teillä paketoinnin suhteen💛

  VastaaPoista
 5. Upeat timanttihimmelit!Joulukortteja olen jo tehnyt,mutta ovat vielä keskeneräisiä :)
  Suloista sunnuntaita!

  VastaaPoista
 6. Onpa kaunista taas! Minä olen paketoinut lahjoja, kun ostin jo valmiiksi Amerikan matkalta jotain mitä matkalaukkuun sai mahtumaan. Sitten tuli hyödynnettyä viikonlopun tarjouksia, ja vaatteita tuli ihan kivijalkakaupasta haettua.

  VastaaPoista
 7. Niin hienot himmelit! Kauniita ja tyylikkäitä! Minä laittelin tänään vähän joulukoristeita ja vaihtelin muutamia kodin tekstiilejä vähän jouluisimpiin:) Leppoisaa alkavaa viikkoa♥

  VastaaPoista
 8. Todella kauniita!
  Mun juttu ei oo minkään kokoiset himmelit, ei pysty ei kykene! Ihailen sitten taitavampien käden jälkiä. :)
  Mulla on joululahjoista n. puolet hankittu, loput pitäisi vielä keksiä..
  Joulun leipomuksia on suunniteltu ja kotia koristeltu nuorimmaisen kanssa. Ihana joulun aika. <3
  Tunnelmallista viikkoa teille! <3

  VastaaPoista
 9. Himmeleihin kyllä hurahtaa :) Timanttihimmeleitä olenkin tehnyt aiempina vuosina myös metallista. Jouluvalmistelut ovat hyvällä mallilla. Mukavaa marraskuun loppua :)

  VastaaPoista
 10. Oi että, minihimmelin kyllä väkerrän vaikka mikä olisi. Niin on nätti! Ja on tuo toinenkin nätti kyllä. Mä tykkään tuollaisesta less is more -tyylistä.

  VastaaPoista
 11. Kiitos Aleksi ja Jani, huippuhyviä vinkkejä helppoon ja tyylikkääseen askarteluun!

  VastaaPoista