Search

Käärmeenparta on pihan musta helmi

musta-käärmeenparta
Viime viikonloppuna blogissa kurkisteltiin terassitilojen kukkaloistoa. Tuolloin lupailimme, että esittelisimme myöhemmin vielä yhden kasvin, jota kutsumme puutarhan mustaksi helmeksi. Kyseessä on musta käärmeenparta, Ophiopogon Niger. Se on yksi harvoista lähes mustista kasveista. Todellisuudessa lehdet ovat todella tummanvihreät, mutta silmissä väri näyttäytyy mustana.

Käärmeenparta kuuluu kielokasveihin, vaikka ulkoisesti se muistuttaakin koristeheinää. Erikoisuus löytyi Järvenpään kukkatalosta, mutta varmasti käärmeenpartoja on saatavilla myös monista muista puutarhamyymälöistä.

käärmeenparta2

Järvenpään kukkatalosta osasivat myös kertoa, että suojattuna käärmeenparta saattaa selviytyä talven yli ainakin Etelä-Suomessa. Me taidamme kuitenkin ottaa tämän yksilön sisälle talveksi. 

Ulkona käärmeenparta kannattaa sijoittaa tai istuttaa paikkaan, johon aurinko ei suoraan porota. Meillä käärmeenparta kasvaa ruukussa, mutta monilla se toimii maanpeittokasvina tai reunuskasvina puutarhassa. 

käärmeenparta2

Olemme myös viisastuneet sitten viime postauksen. Tuolloin moni ihasteli viininpunaista kasvia, jonka istutimme eukalyptuksen viereen. Epäilimme kasvin olevan kirjojuoru, mutta kyseessä onkin pensastädyke. Tulipa tämäkin asia nyt selvitettyä. Kuva pensastädykkeestä alla.

pensastädyke

collage

Muutkin terassin kukat porskuttavat edelleen oikein hyvin, vaikka aikamoisessa paahteessa ovat viime päivinä olleet. Puutarhakin tarjoaa lähes päivittäin jotakin uutta ihailtavaa. Nyt otetaan kaikki irti poikkeuksellisen lämpimästä ja vehreästä toukokuun lopusta. Onhan tämä ihanaa!

Onko käärmeenparta sinulle entuudestaan tuttu kasvi?

14 kommenttia

 1. Kuulostaa mielenkiintoiselle kasville :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on erilaisuudessaan tosi kaunis. Nyt kun ollaan viikonloppu öljytty terassin lattia harmaaksi, niin sopii hyvin yleisilmeeseen. Mukavaa alkavaa viikkoa!

   Poista
 2. En ole ennen kuullutkaan tuollaisesta. Mutta näyttää niin upealta, että voisin ottaa omallekin terassille. Tällä hetkellä olen mieltynyt tummiin, melkein mustiin kasveihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan uusi tuttavuus oli meillekin. Kiva, että nykyisin puutarhaliikkeistä saa myös vähän erilaisempia kasveja ulkotiloja piristämään. Kävinkin sinun blogissasi ihailemassa jo noita tummia kasveja. Sopisivat oikein hyvin käärmeenparran kaveriksi :)

   Poista
 3. En ole ennen kuullutkaan tuosta kasvista, mutta arvatkaa mikä nimestä tulee mieleen? Harry Potter :D
  Leppoisaa sunnuntai-iltaa ihanat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun täytyy myöntää, että en ole lukenut yhtään Potteria enkä katsonut :S Oikein hävettää. Aleksi sen sijaan on ollut aikanaan ihan superfani :D

   Poista
 4. Wau..olipas siinä jännä kasvi, en ole kyllä tuollaiseen aiemmin tutustunut:) Tuo pensastädykekin on hieno, niin makea väri! Mukavaa alkavaa viikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pensastädyke on kyllä kertakaikkisen upea. Hetki kesti löytää kasville nimi, mutta pieni selvittely tuotti lopulta tulosta :) Mukavaa viikkoa Pädelle myös :)

   Poista
 5. Ei ole entuudestaan tuttu kasvi.Mutta on ihan mukavan värinen.Jospa lämpöä jää vielä kesällekin,kun nyt näin lämmintä ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä toivotaan, meinaan lämpöä myös loppukesälle. Hieman jo uhkailivat, että sää muuttuisi ensi viikonloppuna radikaalisti. Jos nyt ei sentään niin viileää kesää tulisi kuin viime vuonna. Pidetään peukut pystyssä :D

   Poista
 6. Enpä ole moisesta kukasta kuullutkaan saati, että olisin sellaiseen törmännyt. Viehättävä on karusta ulkonäöstään huolimatta. Mukavaa alkanutta viikkoa!!!

  VastaaPoista
 7. Tuo käärmeenpanta on upea! Minäkin olen nyt raahannut Viherkasveja terassille. Pari uuttakin piti hankkia...

  VastaaPoista
 8. Ei taas kaan päivää, ettei jotakin uutta... Katseenkiinnittäjä kasvi!
  Ja joo, kastella on saanut tänä aurinkoisena toukokuuna.

  VastaaPoista
 9. Käärmeenparta on tosiaan upea. Hyvin erikoinen ja huomiota herättävä. Teillä on niin ihanaa kukkaloistoa sielä ja tosi nätisti laitettuna <3 Ihanaa kesäkuuta teille!

  VastaaPoista