Search

Askartele kävyistä valkovuokkoja äitienpäiväksi

valkovuokkokäpy
Kevät on vuokkojen aikaa. Sinivuokot, valkovuokot ja keltavuokot heräilevät vuorotellen talviuniltaan ja tervehtivät ohikulkijaa värikkäinä mättäinä. Kaunis on kevään värittämä maisema.

Luonnonkukkien innoittamana päätimme toteuttaa äidille hieman erilaisen kukkatervehdyksen. Valkovuokkoja voi nimittäin tehdä myös kävyistä. Kävystä tehty valkovuokko on todellinen ikikukkanen, jolla voi koristella esimerkiksi äitienpäiväkortin, -paketin tai -lahjan. Idea on varmasti myös niiden mieleen, jotka miettivät mitä askarrella kävyistä. Valkovuokkokävyt ovat käpyaskartelua parhaimmillaan!

Ennen askarteluhommiin alkamista kannattaa varmistaa, että kävyt ovat kuivia. Mitä aukinaisempi ja kuivempi käpy, sen kauniimpi käpyvalkovuokko siitä tulee. Eikä mikään estä tekemästä kävyistä myös muita kukkia.

kävystä-valkovuokko

Kävystä tehty valkovuokko


1. Leikkaa kävystä päällimmäiset kerrokset pois oksasaksilla. Suomujen rippeet saavat jäädä kukkien heteiksi keskelle.

2. Maalaa käpy valkovuokon väriseksi. Sivele terälehtiin valkoista maalia ja heteisiin keltaista maalia. Maaliksi käy melkein mikä vain maali. Me käytimme perinteistä askartelumaalia.

3. Kiinnitä kävyistä tehty valkovuokko kuumaliimalla haluamaasi paikkaan.

Kävyn kannan voi tarvittaessa hioa tasaiseksi, jolloin se on helpompi kiinnittää esimerkiksi magneettiin tai kehyksen kulmaan. Jos haluat kannasta tasaisen, pidä kävyn yläosasta kiinni ja hio kantaa karkealla hiomapaperilla ennen kuin irroitat kävyn päällimmäiset kerrokset pois.

äidille-paketti

Kävyistä tehdyt valkovuokot ovat kauniita ja monikäyttöisiä koristeita. Me kiinnitimme yhden käpyvalkovuokon kynttiläkipon kylkeen ja loput lahjapaketin päälle. Kerrassaan herkkä ja kaunis tuli lahjapaketistakin.

Kävyistä tehty valkovuokko on kaunis koriste myös kortteihin, valokuvakehyksen reunaan tai jääkaapin oveen. Valkovuokkojen seuraksi voit tehdä muutaman sinivuokon tai keltavuokon.

Tällainen askarteluidea äitienpäiväksi, ja miksipä tämä ei sopisi moneen muuhunkin juhlaan. 

Lisää ideoita löydät meidän Kaikki paketissa -kirjasta:


kaikki-paketissa-kirja

Pakko myös vinkata, että meidän kirjasta löytyy lisää kivoja äitienpäiväideoita itse tehtyihin lahjoihin ja niiden paketoimiseen. Äitienpäivän lisäksi myös muut kevään ja kesän juhlahetket on huomioitu kirjassa aina valmistujaisista häihin ja rippijuhliin. Kirjaa myy muun muassa Adlibris (klik!). Toki kirja on myös valloittavan erilainen lahja äidille tai muulle kevään sankarille ojennattavaksi.

Mitäs pidät näistä hieman erilaisista valkovuokoista? Kuuluvatko valkovuokot teillä äitienpäivään?

15 kommenttia

 1. Teidän kirja oli muuten sellainen, että luin sen heti sinä päivänä kun sain sen...siis kokonaan :)
  Ihana idea, tuollaisen voisi tehdä äidille magneetiksi.
  Aurinkoista viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi :) Tässä kesän aikana tehdään blogissa hieman ulkoasuremonttia, joten hiljalleen erilaisia uudistuksia tulossa. Kokeiltiin, että toimiiko tuollainen banneri ja ihan hyvin se tuohon istui :)

   Poista
  2. Kiva kuulla, että kirja tuli "ahmittua" kerralla ja siitä oli iloa sekä inspiraatiota :) Näistä käpykukista tuli tosi kivat ja varmasti magneetteinakin olisi kauniita :) Aurinkoista ja lämmintä uutta viikkoa!

   Poista
 2. Lapsena keräsin äidille aina valkovuokkoja ja lapsuus tuleekin aina valkovuokoista mieleen. Tuhannet kiitokset tästä ideasta. Minulla on pieni suunnitelma, johon tarvitsen kukkia, mutta oikeat kukat eivät siinä menesty. En pidä tekokukista, joskus minun on kuitenkin niitä pakko käyttää. Käpykukat eivät ole mielestäni tekokukkia. Niistä saan kivan toteutuksen suunnitelmiini. Kerron teillekin, kun jotain valmistuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä mielenkiinto heräsi ja tullaan tosiaan kurkkimaan, kun saat loihdittua idean pohjalta oman versiosi :)

   Poista
 3. On ihanan herkkä koriste!Kohta onkin äitienpäivä juhlineen.Omalle äidille en vielä tiedä miten päivää juhlistan lahjan merkeissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavasti tuo valkovuokon kauneus ja herkkyys säilyi tässä käpyversiossakin. Minä ojensin oman pakettini jo viikonloppuna äidille, kun äitienpäivänä en valitettavasti pääse kotipuolessa käymään.

   Poista
 4. Ihana idea <3 ja olen itsekin askarrellut kävyistä mm rintakoruja maalaamalla ja irroittamalla peitinsuomuja sekä kuumaliimaamalla kerroksittain uuteen muotoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, rintakorut ovat varmasti olleet todella kauniita myös ja muutenkin kiva idea. Pitääkin laittaa ihan muistiin tämä vinkki. Kivaa viikkoa ja aurinkoa maanantaihin :)

   Poista
 5. Todella ihana idea. Säilyvätpä pitkään eikä mene ihan heti roskiin, niinkuin yleensä kukat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minttu. Nämä ovat tosiaan hieman kestävämpiä kukkia kuin aidot valkovuokot. Oma äitini ilahtui kovin, kun tällaiset viikonloppuna jo hänelle hieman etukäteen annoin.

   Poista
 6. Tosi kiva idea, kauniita käpykukkasia.❤
  Meillä päin ei oikeen mitkään vuokot oo kukkinu, joten ilman on menty. 😊

  VastaaPoista
 7. Oi miten hienoja vuokkoja! Tuo onkin ihan loistava idea! Lapsena kerättiin aina äidille sini-ja valkovuokkoja äitienpäivänä juhlapöytään..Oli hienoa kun jossain vaiheessa saatiin ihan itse väsätä aamupalatarjotin ja siihen tosiaan sitten koristeeksi noita vuokkoja laitettiin:) Kaunista alkanutta viikkoa♥

  VastaaPoista
 8. Kuinka ihania - niin hyvä idea, kaunis lopputulos.

  VastaaPoista