Search

Siemenillä varustetut kasvimaan nimikyltit

yrttien-nimikyltit
Hoplaa. Täällä on huiskittu viime päivät pihahommissa. Mikähän siinä on, että usein puutarhahommissa pahimmistakin ajatusjumeista pääsee eroon. Viikko tolkulla olemme pähkäilleet, mitä antaa lahjaksi äidille tulevana sunnuntaina. Idealaari on ollut yhtä tyhjä kuin kauppojen leipähylly sunnuntai-iltaisin. Vaan sieltäpä se idea viimein putkahti keskellä ryytimaata: Hyötykasvien siemenillä varustetut kasvimaan nimikyltit. Tämä äitienpäivälahja sisältää sekä istutettavia siemeniä että yrttien nimikyltit samassa paketissa. Krääsää äidille ei halua antaa, joten nyt mennään hyötylahjalla.

Kasvimaan nimikyltit eivät ole tässä lahjassa ihan perinteisimmästä päästä. Löysimme kaapista kasan puisia kertakäyttölusikoita, joista syntyi täydelliset nimikyltit. Kun lahjan sisältämät siemenet on istuttanut, voi lusikan lätkäistä multaan. Helppo tapa pysyä kärryillä, mitä kasvimaalle on istuttanut. 

kasvimaan-nimikyltit

Siemenillä varustetut nimikyltit yrteille


Tarvikkeet

siemeniä
harsoa
narua
puisia lusikoita
dymo-tarrakirjoitin

Leikkaa harsokankaasta neliön muotoinen pala ja asettele lusikan kuuppaosa keskelle kangasta. Täytä lusikka siemenillä ja sulje kangas narulla pussukaksi. Kirjoita dymo-tarrakirjoittimella, mitä siemeniä pussukka sisältää. Liimaa tarra lusikan varteen. Puisen kertakäyttölusikan voi korvata myös haarukalla tai veitsellä. Pääasia, että tikun saa iskettyä multaan. Säästä myös alkuperäiset siemenpussit ja ojenna ne onnittelukortin kera kirjakuoressa, jolloin lahjansaaja voi tarvittaessa katsoa istutusohjeet.

nimikyltti-yrteille

Tällainen lahjaidea tällä kertaa. Sopii äitienpäivän ohella lahjaideaksi myös muihin juhlatilanteisiin ja jokaiselle viherpeukalolle. Vai mitä mieltä olet? Miten sinä olet toteuttanut nimikyltit yrteille ja muille kasvimaan kasveille?

Aurinkoista loppuviikkoa!

17 kommenttia

 1. No voi hyvänen aika tätä teidän ehtymätöntä idearikkautta. Jos saisin tuollaisen lahjan, olisin ikionnellinen. Mainio idea jälleen kerran. Minä olen kirjoittanut nimet kertakäyttölusikoihin, toki toimiva systeemi sekin, mutta ei noin kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäät :) Nämä puiset lusikat ovat tosiaan astetta kivemman näköisiä kuin muoviset ja ovat myös ekologisempia :) Aurinkoista viikonloppua!

   Poista
 2. Mahtava lahja, jollaisen itsekin mieluusti ottaisin!
  Minä olen Ansun tavoin käyttänyt muovisia kertakäyttölusikoita ja -veitsiä, kun niitä on jäänyt kaapin perukoille. Nykyään en enää muovisia ostakaan, mutta hyvä on käyttää nuo vanhat edes johonkin hyödylliseen.
  Oikein hienoa ja aurinkoista viikkoa teille molemmille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on aina paras palaute, kun kuulee, että lahja olisi mieluisa myös itse saada :) Hyvillä mielin tämän äidille siis voi ojentaa sunnuntaina 😊

   Poista
 3. Ihana banneri, te kaksi <3 <3 Teitä on ihan ikävä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, iso ikävä sinuakin ❤️ Olipas mukava saada hyvää palautetta myös uudesta bannerista. Tällaista pientä kevätremppaa piti tehdä täällä blogissakin 😊

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Sydän ❤️ ja halaus 🤗 mieltä lämmittävästä kommentista

   Poista
 5. Ihana lahjaidea janiin ekologinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun muovista on tullut todellinen ympäristöongelma niin pitää ottaa sekin huomioon nykyisin valinnoissa 😊

   Poista
 6. Ihanan persoonallinen idea <3 Minä olen niin tylsä, että olen vaan sellaisen kukkakaupan valmiin lätyskän iskenyt ruukun reunaan :) Tämä vaihtoehto olisi kyllä esteettisestikin huomattavasti kauniinpi.
  Ihanaa torstai-iltaa murut <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajatus on Outi aina tärkein ❤️ Aurinkoista viikonloppua 😊

   Poista
 7. Ihana idea! Sopisi hyvin näin keväällä viemisiksi myös muuten tai päiväkotiin, kouluun ja kerhoonkin :)
  Lämmintä viikonloppua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, voi tosiaan viedä myös kerhotädille, sedälle tai opettajalle. Ja ei ole kallis muistaminen, mutta silti näyttävä 😊

   Poista