Search

DIY soijavahakynttilä ylioppilaalle

soijavahakynttilä ylioppilaalle
Kevään juhlakausi pärähtää monilla käyntiin kesäkuun alussa valmistujaisten merkeissä. Vuosittain ainakin yksi kutsu yo-juhliin on meidänkin postilaatikkoon tipahtanut. Niin myös nyt. Oli aika suunnata askarteluhuoneen tarvikekaapille ja pohtia, mitä itse tehtyä antaa lahjaksi ylioppilaalle? Viime vuonna se oli saippuaa, joten nyt oli aika toteuttaa jotakin muuta. Tämän vuoden lahjasta ei puutu lämpöä ja tunnelmaa, sillä lopputuloksena syntyi itse tehty soijavahakynttilä ylioppilaalle. Erityisen lahjasta tekee se, että kynttilä on koristeltu valkolakin tavoin.

Ylioppilaskynttilä on erinomainen pikkumuistaminen varsinaisen lahjan kylkeen. Näitä voi tehdä myös koristeeksi juhlapöytään. Herättää varmasti ihastusta vieraissa! Jos kynttilän valmistaminen alusta lähtien ei luonnistu enää tällä aikataululla, voi hommassa oikoa ja koristella kaupan valmiskynttilän vastaavalla tavalla. Lopputulos on yhtä kaunis!

kynttilä ylioppilaalle

Toteutimme kynttilän tuttuun tapaan soijavahasta. Se on äärimmäisen helppo ja ekologinen raaka-aine valmistaa kaunis kynttilä. Näiden nimiin vannovat myös monet allergikot. Soijavahakynttilän valmistusohjeen voit katsoa aiemmasta postauksestamme: 

Soijakynttilän valmistus on helppoa ja nopeaa 

Materiaaleja kynttilöihin myyvät askarteluliikkeet sekä esimerkiksi verkkokauppa Limepop


Kynttilän koristelu

Koska soijavaha muuttuu jähmettyessään valkoiseksi, koristeluun tarvitaan vain mustaa washiteippiä ja kultainen lyyra-ääriviivatarra. Kiersimme mustaa washiteippiä kynttilän ympärille ja lopuksi kiinnitimme lyyratarran teipin päälle. Materiaalit toteutukseen on hankittu Sinellistä.

yo-kynttilä

ylioppilaskynttilä

Tällainen lahja siis matkaa mukanamme ensi viikonloppuna yo-juhliin. Toivottavasti sää jatkuu sinne asti yhtä aurinkoisena ja lämpimänä kruunaten monen nuoren juhlapäivän.

Jos kiinnostaa, käy myös kurkistamassa viime vuonna tekemämme toteutus:

Saippuasta tehty ylioppilaslakki

Ja huikea määrä lahjaideoita juhlaan kuin juhlaan löytyy myös kirjoittamastamme Kaikki Paketissa kirjasta. Se on mahtava lahja itsessään kaikille askarteluun ja diy-toteutuksiin hurahtaneelle. Kirjaa myy mm. Suomalainen, Prisma ja Adlibris.

kirja

Mites, onko ylioppilasjuhlia tai valmistujaisia tiedossa? Löytyykö aihetta juhlaan kenties ihan omasta perhepiiristä? Jos löytyy, niin toivotamme tsemppiä valmisteluihin. Lisäksi aurinkoista viikonloppua itse kullekin :)

12 kommenttia

 1. Wau miten hieno lahjaidea!😍
  Meillä on kolmet valmistujaiset ja yhdet ylppärit.
  Ensi vuonna sitten omia juhlia.
  Hyvää viikonloppua!☀️❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä onkin juhlaa kerrakseen. Hyvää treeniä siis ensi vuotta varten :) Kauniina valkeni lauantaiaamu, joten nauttikaamme siitä :)

   Poista
 2. Ompas tosiaan mahtava idea! Meillä ei juhlia ole tänä(kään) vuonna tiedossa. Mukavaa viikonloppua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä on sellaisia kausia meilläkin, että juhlia ei osu ollenkaan. Sitten tulee taas vuosia, että juhlia tuntuu olevan koko ajan :) Viikonloppuja sinnekin :)

   Poista
 3. Täällä kovasti jo tohistaa juhlia kasaan. Viikko ja päivä aikaa enää tyttären juhliin. Ihana lahjaidea tämä kynttilä, todella kaunis <3
  Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvelinkin, että teillä taitaa olla aikamoiset tohinat siellä meneillään :) Tsemppiä Outi juhlajärjestelyihin.

   Poista
 4. Tämän lahjan toteuttaisin heti, mutta minulta puuttuu ylioppilas, jolle sen veisi 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, nyt vaan Ansu pitää odotella, että jossain vaiheessa joku tuttu pääsee ylioppilaaksi, niin voi tällaisen kynttilän toteuttaa :D

   Poista
 5. Tämä onkin aivan ihastuttava lahjaidea ja todellakin myös näyttäisi kauniilta juhlapöydässä. Kylläpä teillä riittääkin noita upeita ideoita.

  VastaaPoista
 6. Kaunis kynttilä :)
  Minäkin olen usein suunnitellut että itse teen kynttilöitä mutta aina se vaan on jäänyt... Ehkä joku päivä :)

  VastaaPoista