Search

Vanhoista kuvista tehty lahjapaperi äitienpäivälahjan ympärille

Paketointi-idea äitienpäivälahjalle
Viikon päästä sunnuntaina juhlitaan äitejä. Tänä vuonna teimme äitienpäivälahjat jo hyvissä ajoin ja niistä kerromme lisää ensi viikolla. Sitä ennen haluamme esitellä kauniit äitienpäivän lahjapaketit, jotka huokuvat entisajan tunnelmaa. Tällä kertaa lahjat on kääritty vanhoista kuvista tehtyihin tulosteisiin. Kuvat ovat peräisin Helsingin kaupunginmuseon huhtikuussa avaamasta Helsinkikuvia.fi-palvelusta. Siitä voit lukea tarkemmin tekstin loppupuolelta.

Tulostimme kuvat A3-kokoiselle paperille. Pienempien lahjojen paketointiin riittää hyvin A4-koko. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta tulostaa A3-kokoisia kuvia, voit kääriä lahjan ensin yksiväriseen lahjapaperiin, ja tämän jälkeen kiinnittää historiakuvan liimalla paketin päälle. Vanhasta valokuvasta tehty lahjapaperi on niin tyylikäs, ettei paketti kaipaa muuta koristusta ympärilleen. Lahjanarua emme käyttäneet paketeissa lainkaan. Sen sijaan korvasimme perinteisen pakettikortin Dymo-koneella tehdyllä nimitarralla. Näistä äitienpäivän lahjapaketeista tuli niin lumoavat, että melkein tekisi mieli jättää ne tuohon pöydälle koristeiksi.

Valokuvasta lahjapaperi

Lahja mummille

Kuten yllä totesimme, kuvat ovat Helsinkikuvia.fi-palvelusta. Helsingin kaupunginmuseo on avannut vapaaseen käyttöön noin 45000 kuvaa, ja uusia kuvia digitalisoidaan palveluun koko ajan. Sivustolla voi tehdä aikamatkan aina 1840-luvulle asti. Kokoelma käsittää muun muassa kaikki Signe Branderin rakastetut otokset sadan vuoden takaisesta Helsingistä ja paljon muidenkin ottamia kuvia.

Kuvat ovat korkearesoluutioisia eli painolaatuisia ja ne ovat käytettävissä CC BY -lisenssillä. Kuvia voi ladata ja käyttää vapaasti ja maksutta niin verkossa, kirjoissa, lahjatavaroissa kuin tapeteissakin, kunhan mainitsee kuvan yhteydessä kuvaajan nimen ja Helsingin kaupunginmuseon. Kuvat ovat niin ihastuttavia, että niistä voisi teettää esimerkiksi taulun. Kuvien kaupallinenkin käyttö on sallittu, jos lainsäädäntö ei sitä estä. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta.

Lahjapapereina käyttämämme kuvat ovat noin 70 vuoden takaa. Äidin pakettia koristaa Väinö Kanniston vuonna 1946 ottama kuva ja mummin käärepaperin kuva on vuodelta 1959. Kuvaajan nimi ei ole selvillä.

Äitienpäivälahja

Olemme niin hurmioituneita näistä vanhoista kuvista, että mielessä on jo useita ideoita, kuinka kuvia voisi hyödyntää erilaisissa projekteissa. Kuvagalleriaa selaillessa saa myös aimo annoksen historiatietoa.

Mitä pidät näistä nostalgisista kuvista lahjakääreinä? Samalla idealla voi toteuttaa kauniit lahjapaperit myös omista valokuvista. Upeat kuvat soveltuvat toki äitienpäiväkorttiaskarteluunkin.

Ensi viikolla vuorossa onkin äitienpäivälahjaideoita. Nyt aurinkoista viikonloppua!

36 kommenttia

 1. Hienoja kuvia ja mitä kortteja, wau!
  Kävin katsomassa pikaisesti kuvia linkissänne. Sieltä löytyy aarteita ja pitääkin paremmalla ajalla käydä tutkailemassa.
  Mukavaa viikonloppua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ollutkin ihan mieletön aarrearkku! Kiva, että pidit ideasta :) Mukavaa viikonloppua <3

   Poista
 2. Hienot paketit :) Kuvissa on sitä entisajan nostalgiaa. Mukavaa viikonloppua teille molemmille!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eikö olekin, näitä kuvia voisi selailla tuntikausia :) Aurinkoista viikonloppua!
   -Aleksi

   Poista
 3. Aivan mahtava idea!!!! Jälleen kerran!

  Tätä voi soveltaa tuleviin yo/rippijuhliin...hääparille jne. Kiitos vinkistä 💕

  Meillä on rippilapsemme kutsukortteihin tulossa lapsuuskuva sillain hennosti kutsutekstin viereen. Rakastan kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo näitä voi käyttää vaikka missä! Noita kuvia kun selaa, tekis mieli tulostaa joka ikinen :D Niissä on ihanasti sitä vanhojen aikojen havinaa :)

   Poista
 4. Voi vitsi miten upeita lahjapaketteja! Olen tulostanut sukuni vanhoja kuvia ohuelle kankaalle ja ommellut niistä tuotteita, mutta tämä on kyllä mainio idea juuri äitienpäiväksi, kiitos! Aurinkoa viikonloppuunne, terkuin Suska.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi miten ihana idea! Varmasti tuli aivan ihania tuotteita :) Mahtavaa viikonloppua myös sinulle Suska <3

   Poista
 5. Aivan ihana idea. Todella kauniita paketteja ❤️

  VastaaPoista
 6. Vastaukset
  1. Ihanaa että pidät ideasta :) Kannattaa käydä selailemassa noita kuvia, aivan mielettömän ihania :)

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos :) kiva että idea iski, nyt vaan vanhat kuvat käyttöön ;)

   Poista
 8. Hienoja paketteja! Kävisivät kyllä ihan koristeestakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä tässä naureskelimme, että pitkästä aikaa ei raaskisi antaa pakettia eteenpäin, kun sitä haluaisi vaan ihastella tuossa pöydän päällä. No onneksi miettiessä on jo vaikka mitä ideoita, kuinka vanhoilla kuvilla piristää sisustusta :)

   Poista
 9. Inana idea, tämän taidankin napata heti käyttöön!
  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa. Auringosta olemme nautiskelleet, vaikka tuuli hieman viileä onkin. Mukavaa alkavaa viikkoa 😊

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Vanhoissa valokuvissa on jotenkin niin paljon enemmän tunnetta kuin tämänpäivän kuvissa. Kiva, että pidit :)

   Poista
 11. No huh, minäkin olen ihan hurmioitunut. Eikä missään tapauksessa narua, nostalginen kuva on niin upea, ettei sitä sovi narulla peittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin ihanat kuvat :) Jotenkin sitä hyppää itsekin ajatuksissa tuonne 1940-luvulle ja miettii, millaista elämä oli silloin. Samaa mieltä narusta :)

   Poista
 12. Upeita kuvia! Finna.fi osoitteesta löytyy myös paljon kuvia niin kotimaasta kuin ulkomailtakin ja vapaasti käytettäväksi. Tässä vähän aikaa sitten löysin juttuuni upeita puutarhakuvia Namibian Ambomaalta. Se oli tosi yllätys, sillä en tiennyt olemassa olleesta puutarhasta mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä vinkistä. Heti piti käydä kurkistamassa ja sinne pitää palata paremmalla ajalla kunnolla. Vaikka mitä ihanuuksia löytyi :)

   Poista
 13. voi kuinka hauska idea! Voin uskoa mummin tunteen, kun näkee tällaisia kuvia, vaikka omasta äidistään, itsestään vain vaan omalta aikakaudeltaan.

  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Vanhojen kuvien voima ja välittämä tunne ovat voimakkaita.

   Poista
 14. Oi, upea idea ja toteutus <3! Minulla onkin läpikäytävänä isot kasat suvun vanhoja valokuvia ja niissä on varmasti aihioita vastaavan tyyppiseen toteutukseen. Tosin niiden laatu ei varmasti vastaa noiden kuvien laatua. Täytyykin vilkaista tuota kuvapankkia :). Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, niistä löytyy varmasti vaikka mitä aarteita. Ja lahjapaperin lisäksi niistä saa todella kauniita kortteja. Iloa viikkoosi Hanna 😊

   Poista
 15. Äidit ovat tärkeitä. Onpa ihanaa, että olet muistanut tyttäriäsi äitienpäivänä. Toivottavasti myös sinut huomioidaan tärkeänä päivänä 😊

  VastaaPoista
 16. Vitsi miten kiva äitienpäivä idis :) hmm täytyykin alkaa kaivaa jostakin lapsuuskuviaan ;) Kivaa maanantai iltaa :)

  VastaaPoista