Search

PING'O! Festari, josta jokainen poistui voittajana

pinghelsinki business festival
Joskus sitä oikein hämmästyy, kuinka paljon yhden vuorokauden aikana voi oppia uutta ja inspiroitua. Näin tapahtui viime perjantaina, kun osallistuimme PING Helsinki Business Festivaliin. Tapahtuma kokosi yli 600 sisällöntuottajaa ja businesstyyppiä Helsingin Jätkäsaaressa sijaitsevaan Clarion hotelliin verkostoitumaan ja oppimaan uutta.
Päivä oli niin hektinen, että kaiken opitun ymmärtäminen ja asioiden jäsentely on jäänyt vapun jälkeiseen aikaan. Prosessoitavaa riittää edelleen, sillä uusia eväitä blogin kehittämiseen tuli reppukaupalla. Ohjelmatäyteisestä päivästä kielii sekin, että valokuvaaminen jäi vähemmälle. Muutama otos sentään kameralle tallentui.

Päivä herätteli ennen kaikkea miettimään oman blogin suuntaa ja rohkeutta olla aidosti erilainen. Monien muiden tavoin myös me olemme välillä miettineet, miten löytää oma polku ja ääni blogimaailmassa. Alkuhaparoinnin jälkeen punainen lanka on vähitellen löytynyt. Oman, uniikin jutun löytämistä peräänkuulutettiin myös useissa päivän puheenvuoroissa.

pinghelsinki4

pinghelsinki7

pinghelsinki3

Tapahtuman teema, heittäytyminen, näkyi paitsi pukeutumisessa myös puheenvuoroissa. Päivän puhujista erityisesti mieleen jäivät sisältömarkkinoinnin pioneeri Ann Handley, futuristi Ilkka Halava ja Youtube-stara Casey Neistat.

Be bigger, braver and bolder! Sisältömarkkinointiguru ja kirjailija Ann Handley kehotti kaikkia markkinoinnin ja sisällöntuotannon parissa olevia rohkeuteen. Turvallisuushakuisuus markkinoinnissa synnyttää vain keskinkertaista, mikä ei johda mihinkään. Menestyäkseen pitää uskaltaa heittäytyä ja ajatella laatikon ulkopuolelta. Samaa toisti myöhemmin tube-stara Casey Neistat.

Handleyn esitys oli niin innostava, että meidän on saatava käsiimme myös naisen kirjoittama kirja ”Everybody Writes: Your go-to guide to creating ridiculously good content”. Toivottavasti sama energinen asenne jatkuu myös siinä.

kollaasi-ping
Päivän mielenkiintoisimmassa esityksessä katseet kohdistuivat tulevaisuuteen ja työelämään liittyviin muutoksiin. Työelämä on jo tovin ollut muutoksen kourissa ja puhuri jatkuu, kun työt siirtyvät enenemissä määrin ihmisiltä koneille. Onko se huono asia? Ei, jos uskominen futuristi Ilkka Halavaa.

– Erityisesti kaikki tylsä katoaa ja muuttuu digitaaliseksi. Tulevaisuudessa kaikki meistä ovat artisteja, sillä koneet ja tekoäly tekevät raskaan ja mekaanisen työn, Halava totesi puheessaan.

Halavan mukaan muutoksen myötä työn ja vapaa-ajan välinen ero häviää kokonaan. Töitä tehdään seitsemän päivää viikossa, koska se on mielekästä ja mukavaa. Ei ole enää kehityskeskusteluja, säännöllistä työaikaa tai kellokortteja. Väitteissä saattaa olla vinha perä.

Illan kutkuttavin hetki oli, kun Youtube-tähti Casey Neistat asteli lavalle. Mies kertoi inspiroivan uratarinansa, kuinka huonopalkkaisesta pätkätyöläisestä tuli suosittu tubettaja. Neistatin tube-kanavalla on enemmän tilaajia kuin Suomessa populaa. Se on hurja määrä! 

Neistat nosti esityksessään monia samoja teemoja kuin aiemmin lavalla puhunut Ann Handley. Molemmat kannustivat löytämään oman ainutlaatuisen polkunsa ja tekemään massasta poikkeavaa sisältöä.

kollaasi-ping3

pinghelsinki8

Key note -puheiden lisäksi päivään mahtui erilaisia luentoja ja työpajoja. Valinnan vaikeushan siinä iski, kun yritti lukuisista vaihtoehdoista löytää ne itselle relevanteimmat työpajat. 

Ruokaakin oli tarjolla niin paljon, että housun nappi alkoi jo iltapäivällä puristaa. Lisäaktiviteettia päivään tarjosi Järvenpään Kukkatalo, jonka pisteellä Jani kävi tekemässä rintakorun itselleen. Loppuillasta oli aika heittäytyä tanssilattialle ja nautiskella PINGviiniä mahtavassa seurassa. 

pinghelsinki5

pinghelsinki6

Ensikertalaiselle tapahtuma tarjosi juuri sitä, mitä lupasikin - ja jopa enemmän. Odotukset olivat korkealla, ne myös lunastettiin. Olo oli kuin bingossa, mutta sillä erotuksella, että tästä tapahtumasta jokainen poistui voittajana.

Lämmin kiitos kuuluu ennen kaikkea PING Helsingin -tehotiimille, joka valtavalla työpanoksella on tehnyt festareista Pohjois-Euroopan johtavavan sisältö- ja vaikuttajamarkinnointitapahtuman. Voiko tätä enää ylittää?

Ai niin. Informaatiopläjäyksen lisäksi tapahtumasta irtosi kotiinviemisiksi myös kasa foliopalloja. Oli  siinä ja siinä, että mahduimme palloinemme taksiin. Olisittepa nähneet taksikuskin ilmeen! Seuraavana aamuna katonrajassa koreillut pallomeri muistutti mahtavasta päivästä. Pari tuntia myöhemmin pallot pääsivät myös koristamaan vappupostaustamme. Otimme tapahtumasta kirjaimellisesti kaiken hyödyn irti.

vappupallot

PING Helsinki tarjoaa sisällöntuottajille ja yrityksille myös muita mielenkiintoisia tapahtumia, kuten kuukausittain järjestettävän PING Studion. Jos haluat pysyä ajan tasalla tapahtumista ja ajankohtaisista aiheista, tilaa PING Helsingin uutiskirje täältä!

17 kommenttia

 1. Tuo on ollut upea juttu. Tuo olisi itselle myös ammatillisessa mielessä ollut huippujuttu. Koulutan markkinointia, niin uusia ideoita tarvitaan. Kuvat tosi kivoja tapahtumasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohjelma oli tosiaan erittäin mielenkiintoinen. Paljon uutta oppia. Kaiken suola oli ihmiset. Uusiin ja inspiroiviin tyyppeihin tutustuminen on aina antoisaa.

   Poista
 2. Olipas mielenkiintoista luettavaa. Omaa polkua blogimaailmassa on hyvä tarkastella välillä. Minulla tuo polku taitaa olla kaikenkirjava sekametelisoppa, ei ehkä paras vaihtoehto, mutta enpä ota siitä stressiä.
  Työn ja vapaa-ajan ero häviää, tuntuu oudolta, en tiedä olisiko hyvä juttu, epäilyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun on itse tyytyväinen omaan linjaansa, niin se on pääasia. Hieman ajatus siitä, että työtä tehdään joka päivä kuulosti hurjalta, toisaalta jos se tekeminen on mukavaa, mikä ettei. Tokihan nuo Halavan ajatukset olivat maalailua tulevasta, mutta uskon, että niissä voi ainakin osittain olla vinha perä.

   Poista
 3. Oi jospa oisin saanut olla mukana.
  Kuulostaa täydelliseltä päivältä ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On harmi, ettei tänä vuonna nähty tuolla tapahtumassa. Toivotaan, että ensi vuonna sinä ja mahtava blogisi olette jälleen menossa mukana :)

   Poista
 4. Mä seurasin tapahtumaa hieman kateellisena instagramista. Olisi ollut mieletöntä päästä mukaan. Noh, josko sitten ensi kerralla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti Jenni sinullekin vielä suodaan mahdollisuus osallistua tapahtumaan. Sopivassa suhteessa osallistujat vuosittain vaihtuvat. Minusta on hienoa, että mukaan pääsee myös erityisaluiden blogeja.

   Poista
 5. Teillä ollutkin todella mielenkiintoisa ja antoisa päivä. Varmasti monta hyvää ideaa saitte mukaan.
  Aurinkoista torstaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erinomainen tapahtuma, josta sai tukea omalle tekemiselle. Vaikka mukaan ei tänä vuonna päässytkään, monissa blogeissa on ollut loistavia koosteita tapahtumasta. Näin jokaisella on mahdollisuus saada jonkinlainen mielikuva, mitä PINGissä tapahtui ja mistä puhuttiin. Aurinkoa sinunkin torstaihin :)

   Poista
 6. Oli mukava tutustua :) Mulla ei ole yhtään kuvaa noista pinkeistä palloista, mutta Jimi Hendrix -kukkaruukuista sen sijaan useampikin. Olennaiseen taas keskittynyt :D

  VastaaPoista
 7. Toivottavasti ensi vuonna olisin tuolla mukana :) Se mitä olen tapahtumasta lukenut niin loistavaa, että Suomessa panostettaan bloggaajiin ja muihin sisällöntuottajiin.

  VastaaPoista
 8. Oi olipa vaan ihan mahtavaa Pingitellä sun kanssa Jani ja harmi, ettei Maijun kanssa Aleksia nähty, ootte meidän lemppareita ja tiedättekin varmaan sen <3 Mahtavaa tätä viikkoa <3

  VastaaPoista
 9. Oli ihan huippua tavata ja tutustua Pingissä. Jonkin sortin Ping-konkarina ei voi oikein muuta kuin ihmetellä, mitä ihmettä Ping tuo ensi vuonna tullessaan. Sen verran vauhdikkaasti tapahtuma on kolmessa vuodessa kasvanut ja kehittynyt. Pitäkäähän palloista hyvää huolta, toivottavasti nähdään viimeistään ensi vuonna! ��

  VastaaPoista
 10. Varmasti oli upea tapahtuma ja siellä olikin kuvista päätellen paljon tuttuja kasvoja.
  Inspiroivia puhujia on mahtava kuunnella, kun heistä saa puhtia omaankin tekemiseen.

  VastaaPoista
 11. KIITOS vielä seurasta <3 <3 Oli niin ihana rupatella ja lopuksi laittaa jalalla koreaksi ;) :D!! Puspus!!

  VastaaPoista