Search

Lahjaidea ylioppilaalle - saippuasta tehty ylioppilaslakki

saippuasta tehty ylioppilaslakki
*Kaupallinen yhteistyö www.limepop.fi

Mitä lahjaksi ylioppilaalle? Siinä kysymys, jota olemme pyöritelleet mielessä viime viikkoina. Lähipiirissämme vietetään lakkiaisia kesäkuussa, joten erilaisia lahjaideoita ylioppilaalle on tullut puntaroitua ahkerasti. Vaikka varsinainen lahjamme onkin kaupasta hankittu, haluamme muistaa ylioppilasta myös itse tehdyllä toteutuksella. Päädyimme tekemään saippuan, johon inspiraatiota on haettu valkolakista.  Saippuasta tehty ylioppilaslakki on erilainen, mutta silti käytännöllinen lahja ylioppilaalle. Päähän tätä ei tokikaan voi painaa, mutta käsienpesu sujuu sitäkin paremmin.

Valkolakin muotoinen saippua kuuluu nopeasti valmistettavien lahjojen sarjaan. Saippua on tehty valmiista saippuamassasta, jonka helppous jaksaa viehättää meitä kerta toisensa perään. Saippuasta tekemämme ylioppilaslakki on toteutettu kahdessa vaiheessa, ja varsinaiseen valmistusvaiheeseen aikaa kului noin viitisen minuuttia. Muu aika on lähinnä odottelua, jotta saippua jähmettyy.

Paitsi että saippua on hauska lahjaidea, se on myös oiva kylpyhuoneen koristaja yo-juhlissa. Jos perheessänne juhlitaan valkolakin saanutta, lavuaarin reunalla  koreileva ylioppilaslakkisaippua on mukava yllätys vieraille.

lahjaksi saippua ylioppilaalle

Saippuasta tehty yo-lakki


saippuasta-ylioppilaslakki-ohje

Materiaalit (valkoinen saippuamassa, mica-väri ja tuoksuöljy) saippuaan ovat kotimaisesta Limepop-verkkokaupasta. Me päädyimme käyttämään saippuassa tuoksuöljyä, jossa yhdistyvät kirpeä raparperi ja makea omena. Ihanan raikas ja kesäinen tuoksuöljy. Lopputuloksen viimeistelee kultainen lyyra-ääriviivatarra, joka on hankittu Sinellistä.

Materiaalit:

Pyöreä saippuamuotti (esim. silikoninen) 

VAIHE 1: Leikkaa valkoista saippuamassasta pala, joka on noin 2/3 muotin koosta. Tarvittava määrä saippuamassaa on helppo arvioida silmämääräisesti, kun huomioit käyttämäsi muotin tilavuuden ja suhteutat ainesosamäärät sen mukaan. Palastele saippua pienempiin osiin ja sulata lyhyissä sykleissä mikroaaltouunissa, kunnes massa on täysin sulaa. Sekoita joukkoon noin 8 tippaa tuoksuöljyä (kuva 1.). Täytä 2/3 muotista sulalla massalla (kuva 2.). Suihkauta päälle hieman taikapähkinävettä tai isopropyylialkoholia, jotta ilmakuplat häviävät. Anna jähmettyä noin tunnin verran. 

VAIHE 2: Leikkaa valkoisesta saippuamassasta pala loppuosaan saippuaa. Paloittele ja sulata mikrossa, kuten aiemmin. Älä anna massan kiehua. Sekoita joukkoon noin teelusikallinen mustaa mica-väriä (kuva 3.). Kaada musta massa kovettuneen valkoisen massan päälle. Jälleen muutama suihkaus taikapähkinävettä tai isopropyylialkoholia pintaan (kuva 4.). Anna jähmettyä ja irrota pois vuoasta. Tämän jälkeen kiinnitä lyyratarra saippuan sivuun. Kääri saippua lopuksi esim. sellofaaniin.

Lyyraa lukuun ottamatta kaikki tuotteet löytyvät tosiaan kotimaisesta Limepop-verkkokaupasta. Lyyran muotoisia ääriviivatarroja myy Sinelli.

ylioppilaslakkisaippua

Jäljelle jäävistä saippua-aineksista voit kokeilla tehdä esimerkiksi tyylikkään mustan saippuan, jonka ohjeen löydät täältä! Tai kuivatuilla laventelinkukilla koristellun saippuan, ohje täällä!

Saippuasta tehty ylioppilaslakki ei ollut ainoa diy-lahjatoteutus, jonka teimme. Toiseen ideaan palaamme blogissa piakkoin.

Edellisistä ylioppilasjuhlista onkin vierähtänyt jo tovi, joten mikäs sen mukavempi tapa aloittaa kesäjuhlakausi kuin sukulaisen lakkiaisilla. Onko teidän perheessä tiedossa ylioppilasjuhlia tai muita spesiaaleja tilaisuuksia tänä kesänä? 

21 kommenttia

 1. Hauska idea:D!
  Meillä ei tänä vuonna ole ylioppilasjuhlia, mutta taas olisi yhdet rippijuhlat.Onko tulossa rippilahja ideoita;)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Eiköhän jotain myös rippijuhliin soveltuvaa ole tulossa ;)

   Poista
 2. Kiva idea. Ja, sopii hyvin esim kuoren kaveriksi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Just sopiva pieni lisä rahakuoren tai lahjakortin lisäksi :)

   Poista
 3. Tosi kiva ja upean erilainen idea.
  Ihanaa keskiviikkoa teille ❤️❤️

  VastaaPoista
 4. Kiva lakki. Eihän tuota raaskisi käyttääkään =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Näitä on onneksi helppo tehdä useampikin kerralla ;)

   Poista
 5. Kiitos Ma-Te. Kyllähän tuo yo-lakkia kovasti muistuttaa. Kiva päästä muutaman vuoden tauon jälkeen lakkiaisiin. Nauttikaamme kaikki auringosta, nyt kun voi :) Toivottelevat Jani ja Aleksi

  VastaaPoista
 6. Hauska idea! Meillä ei taida tänä vuonna isompia juhlia ollakaan, mutta kesä on yleensä täyttynyt lastenjuhlista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lastenjuhlatkin on mukavia. Toivottavasti kesä tarjoaa hyvät juhlasäät :)

   Poista
 7. Mainio idea - ja vaikka tänä vuonna ei yo-juhlia olekaan tiedossa, saattaa meidän huushollissa saippuakattila porista, sillä erään tutun lapsella juhla on tulossa ja olisi kiva muistaa häntä muullakin kuin kortilla tai ruusulla;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tästä oli ideaksi. Ei muuta kuin saippuakattila porisemaan :D

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Kiitos Milli :) Näitä saippuoita on niin kiva tehdä kun on vaan mielikuvitus rajana ideoille :)

   Poista
 9. Hieno ja kiva lahja idea!
  Meillä on yhdet ylppärit ja valmistujaisjuhlat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavasti teilläkin juhlia tiedossa :) Meillä ei ole koskaan tainnut olla yhtä monia juhlia kuin nyt. Tiedossa on synttäreitä, häät, rippijuhlat ja yo-juhlat. Kesä kirjaimellisesti täyttyy juhlista.

   Poista
 10. Oikein jo täällä odotan, että mitä te seuraavaksi keksitte. Nää on niin upeita juttuja niin kuin saippuakin, ei tulisi mieleenikään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikenlaista ideaa on kesäksi suunnitteilla. Katsotaan mitä kivaa ehditään toteuttaa. Sitä ennen eniten odotamme tulevaa lomareissua, johon enää muutama viikko aikaa. Kiitos ihanasta kommentista. Näitä on aina mukava lukea.

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Kiitos Nelli. Lippaan eivät taidot riittäneet, mutta kyllä tuo tuollaisenakin muistuttaa yo-lakkia tarpeeksi :)

   Poista