Search

Itse tehty kerrosvati posliinilautasista

Itse tehty kerrosvati
Meidän keittiön kaapit suorastaan pursuavat erilaisista kipoista ja kupoista. Ehkä jopa liiaksikin. Astiapaljoudesta huolimatta olemme havainneet myös puutteita. Esimerkiksi juhlatarjottaville tarkoitettu kerrosvati on uupunut. Uusien astioiden ostaminen ei ole tuntunut fiksulta, sillä niille ei yksinkertaisesti ole tilaa. Niinpä päädyimme hyödyntämään olemassa olevia astioita ongelman edessä. Meillä vanhoista lautasista syntyi itse tehty kerrosvati. Se on kerrassaan mainio!

Tekemämme kerrosvati on kaksiosainen, mutta mikään ei estä lisäämästä siihen myös kolmatta kerrosta. Jos hommaan soveltuvia lautasia ja laseja ei löydy omasta takaa, kannattaa suunnata kirpparille tai kierrätyskeskukseen. Ne pullistelevat erilaisia posliinilautasia. Astioiden ei edes tarvitse olla samaa sarjaa, sillä eriparia olevatkin sopivat hyvin yhteen.

diy tarjoilulautanen

Kerrosvati vanhoista lautasista

Itse tehty kerrosvati vanhoista lautasista

Itse tehty kerrosvati on kasattu kahdesta erikokoisesta posliinilautasesta sekä sirosta snapsilasista. Kooltaan kerrostarjotin ei ole kovin suuri, mutta keksit ja karkit siihen saa kauniisti aseteltua. Juhlapöydässä kerrosvati on äärimmäisen näppärä, koska se säästää tilaa.

Tarvitset:

Kaksi tai kolme erikokoista posliinilautasta (riippuen montako kerrosta haluat)

Pieni snapsilasi tai kynttilänjalka kerrosvadin väliosaksi

Pattex 100%-liimaa

Näin kerrosvati kootaan:

Levitä ohut kerros liimaa lasin suuaukolle ja pohjaan. Jos laitat liimaa liikaa, se pursuaa helposti yli, eikä lopputulos näytä niin kauniilta (meilläkin liimaa oli hieman liikaa). Asettele toinen lautanen lasin alapuolelle ja toinen yläpuolelle. Laita pieni paino päällimmäisen lautasen päälle ja anna kuivua useamman tunnin ajan.

Vinkki: itse tehty kerrosvati kannattaa pestä käsin. Muutenkin kerrostarjotinta kannattaa siirrellä varoen erityisesti silloin, jos väliosan lasi on hyvin ohut.

itse tehty tarjoilulautanen

Samantyylisiä kerrosvateja olemme nähneet monissa aikakauslehdissä ja myös muissa blogeissa. Jos haluat nähdä toteutuksen, jossa kerrosvadin väliosana on käytetty kynttilänjalkaa, kurkista ihanan Outin Outi’s Life -blogiin tästä! Outi on omien sanojensa mukaan hurahtanut kerrosvatien tekemiseen ja linkin takaa näette yhden hänen toteutuksistaan. 

Nyt kelpaa laittaa juhlatarjottavat esille kekkereillä ja samalla pöydässäkin säästyy tilaa, kun vihdoin on tarjottaville kerrosvati. Miltä lopputulos näyttää silmiisi?

38 kommenttia

  1. Tyylikästä, yksinkertaista eli juuri sitä mistä tykkään! Ajattelin ensin, että en uskaltaisi tuollaista laittaa meille, kun lapsenlapset innoissaan hyökkäävät pikkuleipien kimppuun, mutta liimaus hiukan vähentäisi sitä pelkoa että koko kaunis rakennelma sortuu :) Sitä paitsi nyt alkavat nuo ipanat jo olla sen verran suuria, että osaavat ottaa pöydästä fiksusti, no toki maitolaseja vieläkin kaatuu :)))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kristiina. Lasten kanssa aina sattuu ja tapahtuu :) Onneksi tässä liimaus on tosiaan sen verran kestävä, että sortumisen vaaraa ei ole :) Mukavaa loppuviikkoa!

      Poista
  2. Tyylikäs, minullekin ekana se tuli mieleen :). Tällaiseen saa kivasti käytettyä niitä ylimääräisiä astioita. Niillä on taipumus lisääntyä ihan itsekseen, luulen minä. En ole mielestäni ostanut vuosiin yhtään mitään astioita, eikä ole saatu lahjaksikaan, mutta silti astiakaapit tuntuvat täyttyvän ;). Mukavaa loppuviikkoa teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinäpä sen sanoit. Jostain niitä astioita kummasti ilmaantuu ilman ostamistakin 😃 Kerrosvadin kohdalla onneksi säästyimme uuden ostamiselta, kun sellainen syntyi olemassa olevista astioista 😊

      Poista
  3. Monesti olen miettinyt varsinkin lasten synttärijuhlien alla,että kerrosvati pitäisi hankkia tai tehdä ja aina se vaan on jäänyt.Kuopion Elävässä kaupassa vieläpä on niin ihania lautasia ja laseja, ettei materiaalin hankintakaan ole vaikeaa.Reilun vuoden päästä meillä on ekat rippijuhlat (kääk miten aika menee nopeaan) ja jospa siihen mennessä saisin vadin tehtyä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun pitää ottaa tavoitteeksi, että vuoden päästä teiltä löytyy juhlissa kerrosvati 😃 Aikaa tällaisen tekoon ei paljoa vaadita.

      Poista
  4. Yleensä inhoan kerrosvateja (siis ihan ulkonäkömielessä, vaikka käytössä ovatkin käytännöllisiä ja pöytätilaa säästäviä), mutta mun on nyt pakko sanoa, että tän teidän vadin kohdalla joudun perumaan puheitani. Ihan vaan siksi, että toi läpinäkyvä lasi siinä välissä on sopivan ilmava ja näyttää ihan siltä, että lautaset vaan leijuisi ilmassa. Lentävä suklaalautanen siis :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Annukka. On mukava kuulla, että lopputulos on mieleesi, vaikka kerrosvadit eivät olekaan sun suosikkeja 😃 Minäkin olen hiljalleen vasta muuttanut mieleni niiden suhteen. Mikään suurin kannattaja en ole aiemmin ollut, mutta nyt kun sellainen on niin pitää myöntää, että on se vaan pirun käytännöllinen 😊

      Poista
  5. Virtuaalihaleja ja muiskuja teille ihanat. Eikö vaan olekin hauskaa hommaa? Ihana tuli teidänkin kerrosvadista. Olen muuten yhden uuden kerrosvadin tehnyt vielä, mutta se pääsi jo uuteen kotiin.
    Mukavaa torstaita ❤️❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoin sulle Outi ❤ Siitä sun myöhemmin tekemästä kerrosvadista on varmasti tullut myös upea.

      Poista
  6. Voi miten hieno kerrosvati! Kiva idea :) Ihanaa päivää <3

    VastaaPoista
  7. Yhdyn Annukan sanoihin :D

    Hieno on, tykkään <3

    VastaaPoista
  8. Hauska :=) Mä kans en tykkää kerrosvadeista enkä sellaista meille ostaisi! Mutta jos joskus tarvii niin tässähän on hyvä idea ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy myöntää, etten minäkään ole koskaan ollut mikään kerrosvatien suurin kannattaja. Mutta sitten kun pöydässä loppuu tila kesken, kerrosvadin hyödyllisyys on noussut mieleen. Mun mielestä myös kerrosvati sanana ei ole kovin mediaseksikäs 😂 Mutta tuosta tuli kiva ja kovassa käytössä on jo ollut 😃

      Poista
  9. Tosi söpö. Mulla on täällä menossa systemaattinen kaappien järjestämin. Rikkinäinen pois, uutta tilalle ja kun tämä osuus on hoidossa niin sitten paikataan niitä puutteita. Myös meiltä puuttuu tuollainen tarjoiluvati, mutta sillä ei ole kiire. Katsotaan sitten millainen ratkaisu meille tulee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Joo tuo operaatio pitäisi käydä meilläkin läpi. Meillä ei taida olla kovin paljoa paikattavaa, vaikka rikkinäiset ja huonot astiat ottaisikin pois, niin paljon niitä on kertynyt :D

      Poista
  10. Kaunis - ja käytännöllinen! Niitä ylimääräisiä lautasia löytyy tästäkin huushollista yllinkyllin ja vaikka suuria pöytiä harrastammekin, loppuu pöytätila helposti kesken kun kekkereitä järjestämme. Kiitos vinkistä - olen näitä nähnyt ennenkin, mutta harvoin näin kaunista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kauniista sanoistasi! :) Nyt vaan astiakaappeja penkomaan ja katsomaan, joskos sieltä löytyisi sopivia astioita toteutukseen ;)

      Poista
  11. Kiva idea! Itseltäni ei kerrosvatia löydy, tuntuu että vie kovasti tilaa kaapissa. Mutta, jos tarvetta syntyy niin laitan vinkin talteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tän tosiaan voi kokeilla toteuttaa myös väliaikaisena ratkaisuna, käyttämällä välissä jykevämpää lasia tai kuppia ja vaikka sinitarraa tai muuta väliaikaista kiinnitysmekanismia, jolloin kerrosvati ei vie koko aikaa tilaa kaapissa :)

      Poista
  12. Wau miten hyvä idea ja niin helppo totetuttaakin :) Tätä ideaa on pakko lainata nimittäin sain juuri ajatuksen että tälläisen tarjottimen voisinkin tehdä meille "tyttöjen"vessaan korutelineeksi, tuohon saisi kivasti kaikki korut rasioineen esille :)
    Aurinkoista maaliskuun alkua ja alkavaa viikonloppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Erinomainen idea hyödyntää tällaista kerrosvatia myös korutelineenä. Varmasti oikein toimiva ratkaisu :)

      Poista
  13. Kivan näköinen ja käytännöllinen vati. Etenkin näin kevään juhlakauden lähestyessä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, näin keväällä juhlia riittää. Meilläkin tulossa mm. Aleksin valmistujaiset tässä parin kuukauden sisällä :)

      Poista
  14. Hieno ja kiva idea!
    Pinterestissä olen näitä myös ihastellut.
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä on tosiaan ollut monessa paikkaa esillä. Monissa on porattu lautaseen reikä, mutta tämän tekeminen sujuu helpommin :)

      Poista
  15. Loistava ja kaunis idea yksinäisille astioille! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Mekin pidämme tästä kovasti :) Iloa alkavaan viikkoon!

      Poista
  16. Olen nähnyt vain sellaisia, joissa pitää porata lautasten keskelle reikä ja siihen pujotetaan joku tanko. Tämä on kiva idea, selviän pelkällä liimalla. Edelleen olen tulossa lukijaksenne, kun loma loppuu. Se onnistuu paremmin tietokoneella, kun täällä Fuerteventurassa ei ole ihan nopeimmat yhteydet. Vaikka eihän täältä auringosta tietysti kiire ole mihinkään 😀.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mitään kiirettä :) Lomailet rauhassa, kyllä tämä blogi täällä odottelee sinua :) Aurinkoa sinne!

      Poista
  17. Tyylikkään ja sopusuhtaisen näköinen kokonaisuus.
    Todella hieno!!

    VastaaPoista
  18. Kiitos Kati. Pitää vastata tähän erilliseen kommenttiboksiin, kun kone ei jostain syystä anna vastata suoraan tuohon sinun kommenttiisi. Parin kuukauden päästä tämä kaivetaan viimeistään uudelleen esille, kun on yhdet sukujuhlat tulossa. Mukavaa viikkoa Kati sinulle!

    VastaaPoista
  19. Todella tyylikästä ja jälleen kerran niin kekseliästä :)

    VastaaPoista
  20. Itse en omista kerrosvatia, mutta tarpeen tullen tällaisen voisin tehdä. Ehkä jotain ruusuista ja romanttista. Kiva idea ja helppo toteuttaa. Mukavaa viikkoa teille sinne tv Liisa

    VastaaPoista
  21. Voi kun on mahtava kerrosvati. <3

    VastaaPoista
  22. Mulla on ollut pitkään suunnitelmissa tehdä tällainen, mutta ehkäpä nyt näillä ohjeilla saan lopulta aikaiseksi. Tuo liima oli tarpeellinen vinkki! :)

    VastaaPoista