Search

Muistikirjalle uusi ilme kontaktimuovilla

muistikirjan päällystäminen kontaktimuovilla
Kontaktimuovit ovat nousseet todelliseksi hittituotteeksi sisustajien keskuudessa. DC-Fixillä ja muilla kontaktimuoveilla on helppo luoda uusi ilme kodin erilaisille pinnoille. Meidän kokeilut ajoittuvat lähinnä lapsuuteen, jolloin koulukirjat päällystettiin kontaktimuovilla. Sen jälkeen käyttö on jäänyt vähemmälle, kunnes nyt innostuimme ostamaan kokeeksi muutaman rullan värillistä kontaktimuovia. Näin ensimmäisellä kertaa jätimme kodin pinnat rauhaan. Sen sijaan pari muistikirjaa koki totaalisen muodonmuutoksen kontaktimuovin ansiosta.

Muistikirjojen päällystämiseen käytimme täysvalkoista ja marmorikuvioin koristeltua mustaa kontaktimuovia. Harmiksemme emme napanneet alkuperäisistä muistikirjoista kuvaa, sillä muodonmuutos oli melkoinen. 

diy muistikirja

kontaktimuovi

Vaikka uusi väripinta tekikin ihmeitä, lopputulos näytti silmiimme hivenen vaisulta. Niinpä koristelimme kannet nahkapalasilla. Toiseen nahkapalaan paukutimme vasaralla ja kirjainmeisteillä tekstin Notes, toisen päälle liimasimme puusta tehdyn Create-koristeen. 

Muistikirjoihin ajattelimme kirjata tulevia blogiaiheita sekä mieleen juolahtavia lahjaideoita. Meidän silmiimme muistikirjat näyttävät sen verran tyylikkäiltä, että niitä kelpaa pitää ihan esilläkin. Onpa muutama ystävä jo toivonut samanlaista lahjaksikin. Onnistunut kokeilu kaiken kaikkiaan.

DC-Fix tuunaus

muistikirja

muistikirja7

Kontaktimuovikokeilut tuskin jäävät tähän. Jos viikonloppuna sopiva sauma löytyy, suunnitelmissa on toteuttaa hyvälle ystävällemme lahjaksi yllätys, jossa on hyödynnetty sekä kierrätysmateriaaleja että kontaktimuovia. Mikäli toteutus onnistuu, esittelemme sen toki täällä blogissa myöhemmin. Pidetään idea vielä kuitenkin salaisuutena, jos homma sattuu menemään puihin. 

Nyt on aika toivottaa leppoisaa viikonloppua. Ennen kuin poistut, haluaisimme kuitenkin kuulla, kuinka sinä olet hyödyntänyt kontaktimuovia? Entä tuleeko sinun rustattua ideoita jonkinlaiseen muistikirjaan?

38 kommenttia

 1. Todella upeat lopputulokset. Muistikirjat ovat todella tyylikkäitä!!

  Enpä ole pitkään aikaan käyttänyt kontaktimuovia. Ainoastaan läpinäkyviä versioita on tullut laitettua lasten koulukirjoihin. Ja ne ovatkin aika tylsiä. Värilliset kontaktimuovit alkoivat kyllä kiinnostaa minua. Niillähän saisi vaikka mitä kivaa aikaiseksi.

  Joskus on tullut laitettua omia suunnitelmia ylös, mutta nyt ei ole viime aikoina tullut sitä tehtyä. Todella kiva ajatus, samalla on myös kuin päiväkirjan pitoa <3

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Läpinäkyvästä kontaktimuovista meilläkin on aiemmat kokemukset. Muistikirja on jo meillä aktiivisessa käytössä. Erilaisia ajatuksia ja ideoita tulee usein mieleen, mutta kun niitä ei kirjaa minnekään ylös, niin jo seuraavana päivänä ne on tyystin unohtuneet. Nytpä ei ole enää sitä ongelmaa :) Mukavaa viikonloppua sinullekin <3

   Poista
 2. Ihanat!! Mistä noita kirjain"paukuttimia" saa? Löysin Kontista nahkapaloja, joista olisi kiva tehdä jotakin ja tekstit olisi hyvä lisä tuunailuihin :) Minä olen käyttänyt marmori dc fixiä mm. kenkälaatikon päällystämiseen säilytyslaatikoksi ja suurin muutos oli vessamme ruman laattaboordin peittäminen samaisella marmori fixillä: leikkelin yksitellen palan jokaisen laatan päälle (saumat tietenkin jätin päällystämättä) ja muutos oli kyllä melkoinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jossu, Clas Ohlsonilla ainakin on. Löytyy mm. tämän linkin takaa: http://www.clasohlson.com/fi/Kirjain--ja-numeromeistit/Pr408681000

   Poista
 3. Todellakin tyylikkäät muistikirjat!Nahkan ja puun liitto ei kyllä koskaan mene vikaan:)
  Kontaktimuoveista on tosiaan kokemusta vain koulukirjojen päällystämisessä,sekä omien että muksujen.Olen kyllä haaveillut nukkekodin seinä- ja lattipintojen uudistamisesta kontaktimuoveilla...Muistikirjoja sen sijaan kulutan tosi paljon.Kirjoittelen muistiin käsityöideoita,puutarhasuunnitelmia,sekalaisia ajatuksia,sisustusjuttuja...kaikkea mahdollista.Vielä kun muistaisi välillä lukeakin niitä muistiinpanojaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mamma A. Nuorempana koulukirjoja sai päällystää kontaktimuovilla niin paljon, että välillä jopa näki punaista koko touhun kanssa. Nyt kun aikaa on kulunut sopivasti, niin jo oli mukavaa puuhaa taas. Ja onhan tuo muistikirjakin hieman eri asia kuin oppikirja :D Mukavampaa luettavaa.

   Poista
 4. Tässä viikolla juuri mietin, että pitäisi laittaa muistikirja ja kynä yöpöydälle. Mulle tulee monesti ennen nukkumaanmenoa asioita ja ideoita mieleen ja ne pitäisi kirjoittaa ylös. Aamulla en enää muista, että mitä illalla pienessä päässäni pyörittelin. Pitääkin ostaa kontaktimuovia ja päälystää kirja kauniisti. Sillähän voisi päällystää myös vaikka muutaman säilytyslaatikon... Mukavaa viikonloppua sinne teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kummallista, kun itselläkin ne parhaat ideat syntyvät juuri ennen unille menoa tai sitten unettomina öinä. Aamulla tosin monesti ovat jo unohtuneet, ellei niitä mihinkään raapusta ylös. Viikonloppuja sinnekin Saara :)

   Poista
 5. Meillä on dc-fixillä päällystetty keittiönpöytä. Vähänhän se on repeillyt, kun teräviä asioita on hiissattu pöytää pitkin mut silti toimiva tuunaus. Saa ihan semmosen pöydän ku haluaa. En oo ajatellutkaan käyttäväni tätä muistivihkoihin, mullakin niitä on muutama neuleiden ja blogin takia. Kiva idea kerrassaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, onpas mielenkiintoista lukea näitäkin kokemuksia, kun dc-fixillä päällystetty isompia pintoja. Kätevä materiaali ja onneksi kuosin voi uusia, jos kovasti naarmuuntuu.

   Poista
 6. Tulipa ylellisen näköiset päälliset. Nahkapalat ovat upea losä koristeluun.
  Mukavaa perjantaita ja tulevaa viikonloppua teille ❤️❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Outi. Tuo nahka toi elävyyttä muistikirjoihin minun mielestä mukavasti. Vielä on rullaa jäljellä eli jotain kivaa lopustakin pitää kehitellä. Viikonloppuiloa sinullekin :)

   Poista
 7. Just kävin hakemassa kontaktimuovia, ajattelin muutaman kansion päällystää. Näyttää tuo avohylly paremmalta. :) Hyvä ja tyylikäs idea. Toivottavasti saan omani onnistumaan ilman ilmakuplia.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että kokeilusi onnistuu :) Ilmakuplien kanssa saa tosiaan olla varuillaan. Kun tekniikan oppii, niin homma käy sujuvasti.

   Poista
 8. Leppoisaa viikonloppua. Meillä yritetään ottaa viikonloppu mahdollisimman rennosti. Mä olen monet kerrat miettinyt kontaktimuovin käyttöä, mutta ei ole tullut vielä kokeiltua. Ehkä vielä jonain päivänä. :) Pitäisi varmaan aloittaa myös jostain pienestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rento viikonloppu kuulostaa just siltä kuin pitääkin. Mahtavalta :) Nauttikaahan olostanne :)

   Poista
 9. No, tulipa hienot muistikirjat. Pitäisi kyllä todellakin olla muistikirja, mihin kirjata ideat, kun ne tuppaa usein unohtumaan. DC-fixillä päällystin tv-tason, mutta taidan jättää enemmälti sillä huonekaluja päällystämättä. Ja valotaulun olen tehnyt myös tuolla muovilla. Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä tosiaan. Valotaulun muistankin sinun tuunanneen DC-Fixillä. Ja hienohan siitäkin tuli. Meillä kodin pinnat eivät tarvitse tällä hetkellä suurempia muutoksia, joten menemme näillä pienemmillä tuunailuilla tällä erää :)

   Poista
 10. I-H-A-N-A-T!! Siis DC-fixillä saa niin paljon hauskoja juttuja aikaan ja meillä on käytetty sitä useaan otteeseen. Keittiön tasot ovat päällystetty marmorikuvioisella muovilla :)

  Mukavaa iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se marmorikuvio on tosi tyylikäs...ja niin paljon edukkaampi kuin oikea marmoripinta :) Iloa, tunnelmaa ja mukavia hetkiä viikonloppuusi S!

   Poista
 11. Hei hyvä idea on päällystää muistikirja tuolla Dc fixillä, kiitti taas vinkistä :) Minä olen kanssa nyt pikku hiljaa alkanut tuota Dc fixiä käyttämään, on tullut päällystettyä tv taso ja pyykkituvan pöytätaso ja nyt seuraava projekti tämän viikonlopun aikana tuonne keittiöön ;) jos onnistuu :)Aurinkoista viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nonni! sulla on vähä isommat projektit menossa :) toivottavasti onnistui keittiöprojekti :)

   Poista
 12. Onpa tyylikkäitä!
  Mä käytän kontaktimuovia lasten koulukirjon päällystämiseen, sillonkin kiroilen hiljaa mielessäni... en siis oo lainkaan askarteluihminen. :)
  Tytär kyllä teki mulle hienon minoins-vihon, sen voisin päällystää niin kestää paremmin.
  Rentoa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin tuo kirjojen päällystäminen taitaa olla monen inhokki :D Mä itse rakastin sitä pienempänä, ja tykkään edelleen! Jokaiselle on ne omat juttunsa ;)

   Poista
 13. Megatyylikkäitä. On muuten ihan trauma kouluaikojen kontaktimuoveista, niihin aina jäi kuplia. Jos joku päällystää meillä, se on ukkeli. :) Kivaa viikonloppua teille ja hurjasti halauksia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Tiia <3 voi ei, nyt pitää poistaa ne traumat! Näistä voi taikoa vaikka mitä <3

   Poista
 14. Hienot! Muistikirja lojuu tuossa pöydällä, mutten ole muistanut laittaa siihen mitään =D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eiköhän se vielä joku päivä eksy kynä käteen ja ideat virtaa paperille ;)

   Poista
 15. Tää voi kuulostaa hauskalta tai oudolta, mutta kun olin ala-aste ikäinen äiti paikkasi kontaktimuovilla mun housuista polven kohdalta rei`än. :) Hyvältä näytti vaaleanpunainen nalle keltaisissa ulkoiluhouisuissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mikäs siinä! eipä ainakaan kastunut polvet :D On toi kyllä monikäyttöstä tavaraa!

   Poista
 16. No nyt on tyylikkäät muistikirjat! :) Itse oon päällystänyt mm. kaksi susirumaa kaiutinta sekä kuluneen lipaston pinnan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 kontaktimuovilla saa aika kivasti lisäaikaa vanhoille esineille ja nopeasti uutta kuosia :)

   Poista
 17. Hienot muistikirjat! Kontaktimuovia en ole minäkään käyttänyt kuin ennen vanhaan koulukirjoihin. Ideoita on, mutta työ haittaa harrastustoimintaa eikä kaikkia ehdi toteuttaa. Minullakin on muistikirja ja kirjaan siihen yleensä bloggaamiseen liittyviä juttuja. Nyt laitoin siihen, että osta kirjain "paukuttimet".
  Liityn nyt lukijaksenne ja ryhdyn vielä seuraamaan teitä Instassa ja Facebookissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa Ansu, että liityit lukijaksi <3 Ja kiva, että ideoita tarttuu ;) Taitaa olla ikuisuus ongelma tuo aika, koskaan sitä ei näytä olevan tarpeeksi! Ja jos ei kirjaa ideoita ylös, ei niitä muista kohta enää kun ei päässyt heti tekemään. Muistikirjat kunniaan!

   Poista
 18. Mielettömän tyylikkäitä!! Eipä ole tullut mieleenikään, että dc-fix käy myös kirjojen tms. päällystämiseen. Taas tulvahti ideoita mieleen :D

  VastaaPoista
 19. Todella upeat kirjat! Pitäisi oppia vain käyttämään niitä :) Ihanaa viikkoa teille <3

  VastaaPoista