Search

Tee maitotölkistä istutusastia pääsiäisruoholle

rairuohopurkki-maitotölkistä2
Pääsiäisohran istutus on meille jokavuotinen perinne. Leveälehtinen pääsiäisohra itää usein jo muutamassa päivässä ja on muutenkin enemmän mieleemme kuin perinteinen rairuoho. Toki ohra tarvitsee itääkseen myös multaa ja sopivan istutusastian. Tänä vuonna teimme istutusastian tyhjästä maitotölkistä. Sen reunoja koristaa pääsiäisen suosikkieläinhahmot eli suloinen tipu ja hellyttävä pupu. Aika ihanat, eikö olekin?

purkki-pääsiäisohralle2

astia-pääsiäisruoholle2

Näin teet astian pääsiäisruoholle: 


tipuruukku-ohje3
1. Huuhtele tyhjä maitopurkki huolella ja leikkaa siitä haluamasi kokoinen alusta ruoholle.
2. Päällystä purkki valkoisella paperilla. Näin maitopurkin kuviot eivät näy tulosteen läpi.
3. Tulosta neljä kuvaa ja leikkaa ne maitopurkin sivujen kokoisiksi. Kaksi kuvista saa tulla hieman kulmien yli, jolloin lopputuloksesta tulee siistimpi. Liimaa kuvat yksitellen maitopurkkiin.
4. Jotta kuvat kestävät kastelusta aiheutuvia vesiroiskeita, päällystä kuvat joko läpinäkyvällä pakkausteipillä tai kontaktimuovilla.

Jos käyttötarkoitukseen soveltuvaa kuvaa ei löydy omasta takaa, verkon kuvapankit, kuten Pexels ja Unsplash pursuavat huikean hienoja kuvia.  Hakusanoina voit käyttää mm. easter tai bunny.

pääsiäisohralle-astia-maitotölkistä2

Pääsiäisvalmisteluja tehdessä otimme esiin myös aiemmat ruohoastiat. Yksi omista lemppareistamme on pyykkipojista tehty istutusruukku. Teiltä lukijoilta se sai paljon kehuja, ja meistäkin se on virkistävän erilainen. Muita aiempia toteutuksia ovat lahjapaperilla koristeltu istutusruukku sekä lasinen hillopurkki, jossa ohran seikkailevat juuret pääsivät kauniisti esiin.

Pyykkipojista tehdyn istutusastian ohjeen löydät klikkaamalla tästä!

pääsiäisohra

Nyt on pääsiäiseen valmistautuminen virallisesti aloitettu täällä blogissa. Muutama muukin pääsiäisidea on vielä tarkoitus julkaista, mutta palataan niihin lähempänä ajankohtaa. 

Onko tässä ruukkukavalkadissa jokin erityisesti mieleesi? Joko olet pääsiäisruohon hankkinut?

31 kommenttia

 1. Maitopurkki- ja pyykkipoikapurkit ovat aivan ihania. Minä ostin rairuohoa, kun kaupassa ei ollut ohraa. Harmi! Jospa tekisin maitopurkista itselle rairuohoastian, täytyy penkoa varastoja, jos sieltä jotain keksisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että muutkin pitävät näistä :) Saa nähdä, kestääkö ruoho pääsiäiseen asti. Voi olla, että pitää vielä laittaa toinen satsi itämään lähempänä pääsiäistä. Mukavaa sunnuntaita!

   Poista
 2. Ihanat pääsiäisruohoastiat. Tipu ja pupu sopivat kumpikin pääsiäisteemaan ja tölkit on varmasti helppo toteuttaa, varsinkin kun annatte selkeät ohjeet.
  Oikein hyvää sunnuntaipäivää teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä pupuja ja tipuja pääsiäiseen mahtuu :) Meillä ei juuri muuta pääsiäiskoristusta ole yleensä kuin vehreä ohra ja jokunen maalattu kananmuna. Näillä saa sopivasti pientä kevätilmettä pääsiäiseksi :)

   Poista
 3. Kiitos Ma-Te. Meidänkin mielestä näistä tuli tosi symppikset. Eipä tarvinnut uusia ruukkujakaan hankkia, kun maitotölkki soveltui hommaan täydellisesti. Mukavaa pyhäpäivää sinnekin :)

  VastaaPoista
 4. Eikä, miten suloisia!! Mukavaa kierrätystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kierrättämällä saa kivoja juttuja :) Välillä jopa tosi suloisia :)

   Poista
 5. Oi miten söpöt!
  Pitääkin lähteä ostamaan ohransiemeniä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin ehtii vielä ohran istuttaa. Meillä ei mennyt kuin muutama päivä, kun lähti jo itään.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos rva Kepponen. Kovasti nämä miellyttävät myös omaa silmää :)

   Poista
 7. Suloinen idea <3 Kivalta näyttää ohra myös lasipurkissa. Töissä teemme istutusastiat pastillipurkeista!
  Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, pastillipurkeista. Tosi siisti idea. Pitääpä muistaa tämä vastaisuudessa :)

   Poista
 8. Maitopurkki- ja pyykkipoikapurkit on minun suosikkejani. Hyvä idea tuo maitopurkkiastia ja senhän voisi päällystää myös serveteillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuo pyykkipoikapurkki on edelleen tosi kaunis. Sekin on syntynyt kierrättämällä, kuten tämänvuotinen toteutus :)

   Poista
 9. Onpa aivan söpöt ja niin ihanat eläinkuvat. Meillä oli yhtenä vuotena piltti-purkkiin laitettu multaa ja siihen kasvatettu ruho. Lasipurkki käärittiin keltaiseen harsokankaaseen ja narulla kiinni ympäriltä. Sekin oli tosi kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan varmasti on ollut hieno tuo teidänkin toteutus. Pilttipurkitkin ovat käteviä, kun niitä voi uusiokäyttää monella tavalla :)

   Poista
 10. Ostin jo siemeniäkin, mutta kylvö ruohon suhteen on jäänyt kokonaan tekemättä. Täytyykin viikolla laittaa ruoho itämään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten tuolla aiemmin jo totesinkin eräälle toiselle, hyvin ennättää vielä kylvää pääsiäisruohot. Mukavaa viikkoa :)

   Poista
 11. Onpa söpöt purkit♥ Meilläkin on tarkoitus kuopuksen kanssa askarrella hänelle oma ohrapurkki maitotölkistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kivalta askartelupuuhalta. Varmasti tulee upea lopputulos teidänkin maitopurkkitoteutuksesta :)

   Poista
 12. Eikä mä en kestä miten söpöt purkit ;) Mäkin haluun :) Ihanaa uutta viikkoa ja aurinkoista maanantai aamua :)

  VastaaPoista
 13. Toin Suomesta rairuohonsiemeniä, joten pitääkin ne istuttaa tällä viikolla. Pääsiäinen menee kylläkin Suomessa, mutta saavat meidän miehet nauttia koristeistani. Taas kerran teillä on aivan huippuidoita. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Saara. Aina nämä kommentit lämmittävät mieltä. Toivottavasti sinulla on antoisa pääsiäinen Suomessa :)

   Poista
 14. Mä oon yrittänyt kasvattaa rairuohoa niin monta kertaa ja JOKA kerta epäonnistunut! Tänä vuonna en edes aio yrittää ;D. Ihailen muiden onnistuneita tuotoksia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa tämä vuosi olisi onnistumisen vuosi :D kokeile tota ohraa, jos se onnistuis paremmin! ;) Toki sitä voi vain ihailla ja iloita muiden ruohoista :D

   Poista
 15. Kaikkihan nuo kivoja ovat, mutta kyllä vanha kunnon maitotölkki vie voiton. :)
  Muksuna rairuohon istutus oli huippujännää tai lähinnä sen kasvun seuraaminen. Nykyään suosin itsekkin ohraruohoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikista itsekin pidän, mutta nyt juuri nämä uudet pääsiäispurkit viehättävät eniten. Mukavaa alkanutta viikkoa Minttu :)

   Poista
 16. No voi äh, juuri tänään hädissäni kävin siemeniä ostamassa ja mietin ehtiikö enää ja sitten luin tämän ohrajutun. Että se olisi tullut muutamassa päivässä. Purkit ovat ihastuttavia, varsinkin pupu! <3 Ihanaa alkanutta viikkoa teille!

  VastaaPoista
 17. Ajatella - eipä ole tullut mieleen, että näitä purkin pohjia voisi kuvittaakin! Paperipeitteen olen tehnyt toki, mutta kuvitusidea ei ole käynyt mielessäkään (peukku)!

  VastaaPoista