Search

Paperi kukkii - sata ideaa kukka-askarteluun

paperi_kukkii_kirja

Erilaisissa askarteluryhmissä on jo muutaman vuoden ollut pinnalla kukkabuumi. Ihastuttavia kransseja ja koristeita on tehty milloin suodatinpusseista milloin silkkipaperista. Paperikukka-askartelu onkin loistava tapa harjoittaa luovuutta ja samalla taikoa kauniita koristeita. Paperikukkien kiehtovaan maailmaan voi sukeltaa myös Minervan kustantamassa Paperi kukkii - 100 kauneinta askartelumallia -uutuuskirjassa

Amerikkalainen paperitaidemestari Kelsey Elam on koonnut kirjaansa yli 100 kaavaa sekä yksinkertaiset, vaihe vaiheelta etenevät ohjeet kukkien leikkaamiseen, valmistamiseen ja värjäämiseen.

Kirjan kuvia katsellessa ei voi kuin hämmästellä, kuinka aidoilta pionit, ruusut ja muut paperikukat näyttävätkään. Tekijä on onnistunut vangitsemaan kukkien erityispiirteet luomuksiinsa yksityiskohtia myöten. 

Kirja on jaettu kolmeen osaan: kuvagalleriaan, tekniikkaosioon sekä kaavat sisältävään osioon. Kuvagalleria käsittää sata ihastuttavaa kukkaa ja neljä erilaista projektia. Jokainen kukka on esitelty koko sivun kuvana ja viereen on listattu tarvittavat materiaalit. Kukkien kaavat löytyvät kirjan loppupuolelta ja ohjeet puolestaan tekniikka-osiosta.

Kirjan rakenne on ymmärrettävä, joskin askarteluprosessin aikana pomppiminen kolmen osion välillä tuntuu hivenen työläältä. Tämäkin on pitkälti totuttelukysymys.

Kiitosta annamme tekniikka-osiolle, jossa on selkeästi ohjeistettu eri vaiheet aina paperin maalaamisesta lehtien kiinnittämiseen. Kirjan lopussa olevista kaavoista on suuri apu erityisesti meidän kaltaisille ensikertalaisille. Kaikki kaavat ovat oikeassa koossa. 

Kirja on osoitus siitä, kuinka uskomattoman monikäyttöinen askartelumateriaali paperi itse asiassa on. Halusitpa tehdä hyasintin, oleanterin, kissankellon tai kukkaköynnöksen, tästä kirjasta löydät ohjeen.

Kirjan kirjoittaja Kelsey Elam on niittänyt mainetta maailmalla. Hänen töitään on ollut esillä amerikkalaisilla sisustus- ja design-sivustoilla, ja vuonna 2014 hän oli ehdolla Martha Stewart American Made -palkinnon saajaksi.

Kirjan ohjeita voi myös soveltaa. Näin on ennätetty tehdä jo Suvikukkasia-blogissa. Käyhän kurkistamassa, millaisia luomuksia Suvi on tehnyt (klik!). Kirjaa selaillessa pieni kipinä iski meihinkin. Viikonloppuna on sopiva hetki testata eukalyptuksen tekemistä. Muitakin toteuttamiskelpoisia ideoita laitoimme korvan taakse. 

*Kirja saatu arvostelukappaleeksi

6 kommenttia

 1. Voi miten ihanan kuuloinen kirja, tuon voisin itselleni hankkia myös.
  Ihanaa torstaita ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjassa on niin ihania ideoita paperikukkien tekoon, että meilläkin sormet syyhyä niitä kokeilemaan. Mukavaa loppuviikkoa Outi <3

   Poista
 2. Oih,miten ihanat koristeet saisi vaikka kesähäihin tai muihin juhliin...täytyykin varata kirjastosta tuo kirja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjan ideoilla saa loihdittua kiva ilmeen juhlaan kuin juhlaan. Me tykästyimme esimerkiksi kukkaköynnöksestä niin paljon, että sellaisen ajattelimme tehdä kotiin.

   Poista
 3. Tuosta kirjasta löytyisikin kivat ideat askarteluhetkiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, monta kivaa ideaa. Ja mikä parasta: uskomattoman aidon näköisiä kukkia voi loihtia paperista.

   Poista