Search

Rapujuhlien kattaus ja paikkakortit

rapujuhlat kattaus

Rapujuhlien järjestäminen on mukavaa puuhaa. Elokuun pimenevät illat antavat letkeälle juhlalle tunnelmalliset puitteet. Tällä viikolla jaamme erilaisia vinkkejä ja ideoita rapujuhlien järjestäjälle. Aluksi kurkistellaan, miltä meidän tämänvuotinen rapujuhlien kattaus näytti.

Rapujuhlien kattaus sisältää usein niin paljon erilaisia elementtejä, että pöydässä uhkaa loppua tila kesken. Me ratkaisimme tilanpuutteen asettelemalla jokaisen paikalle sinkkiämpärin, jonka sisään on koottu kaikki oleelliset tarvikkeet. Sinkkiämpärillä on myös toinen funktio, sillä se toimii ruokailun aikana perkuuämpärinä ravun perkeille. 

Vieraiden sinkkiämpärit sisälsivät seuraavat asiat:


aterimet + rapuveitsi
servietti
menu
muutama hammastikku
Ämpäriin voi laittaa myös pienen shottipullon, rapukaulurin ja kosteuspyyhkeitä. 

rapujuhlien kattausidea

paikkakortti rapujuhlat

Koska rapujuhlia voi kutsua aikuisten askartelujuhlaksi, halusimme leikkimielisyyden näkyvän myös paikkakorteissa. Hauskat rapupaikkakortit syntyivät pyykkipojista, satiininauhasta, koristesilmistä, ohuesta rautalangasta ja punaisesta piippurassista. Nimet on tehty Dymo-kirjoittimella punaiselle tarralle.

Paikkakorttien tekeminen onnistuu näin: 1) leikkaa satiininauhasta ravun muotoinen kaistale ja liimaa pyykkipoikaan kiinni 2) limaa ravulle silmät 3) tee ravulle tuntosarvet ohuesta rautalangasta. Ennen liimaamista maalaa tuntosarvet esimerkiksi punaisella kynsilakalla 4) taivuttele piippurassista ravulle sakset ja kiinnitä pyykkipoikaan 5) kirjoita esimerkiksi Dymo-kirjoittimella vieraiden nimet paikkakortteihin.

Pyykkipojista tehtyjen rapupaikkakorttien hyvä puoli on siinä, että ne on helppo kiinnittää esimerkiksi sinkkiämpäriin tai juomalasin kulmaan. Vieraille jää paikkakorteista myös mukava muisto illasta. 

Kattaus rapujuhliin

rapukattaus

Ravut kruunaavat juhlan, joten ne kannattaa juhlapöydässä sijoittaa paraatipaikalle. Meillä ravut päätyivät pyöreään, läpinäkyvään kulhoon, joka muutama vuosi sitten tarttui matkaamme Ikeasta. Erinomainen ja kaunis tähän käyttötarkoitukseen. Rapujen punainen väri pääsi läpinäkyvässä astiassa oikeuksiinsa. Tarjoilukulhon keskelle sijoitimme sitruunan palasilla täytetyn Mariskoolin. Kivan näköinen ja värikäs kokonaisuus kaiken kaikkiaan.

Vesi ja valkoviini ovat toimivia ruokajuomia rapukekkereillä. Perinteisiin rapujuhliin kuuluvat myös snapsit ja snapsilaulut. Me päätimme tänä vuonna korvata snapsit ruuan päätteeksi nautittavalla digestiivillä. Ihan hyvä vaihtoehto sekin.

rapujuhlat-menu

rapujuhla ideoita

Rapujen syöminen on tunnetusti sottaista puuhaa. Pöytään on suositeltavaa kattaa vesikulhoja, joissa vieraat voivat huuhtaista käsiään syömisen lomassa. Muutama sitruunan tai limen lohko vedessä auttaa poistamaan ravun hajua sormista. Olemme myös kuulleet, että viinimarjanlehdet soveltuvat hajunpoistajiksi.

Meillä pöydässä ongelmaksi muodostui jälleen tilanpuute. Päädyimme yhteen suurempaan vesiastiaan, jonka pohjalle asettelimme koristeravun. Tämä ratkaisu osoittautui oikein toimivaksi.

sitruuna rapujuhlat

Tällaiselta näytti meidän rapujuhlien kattaus tänä vuonna. Miltäs vaikutti? Kattauksen jälkeen onkin hyvä siirtyä ruokapuoleen. Kurkista rapujuhlien menu täältä! 

Kuuluvatko rapujuhlat sinun syksyysi? Vai ovatko venetsialaiset enemmän sinun juttusi?

15 kommenttia

 1. Rapu paikkamerkki on niin suloinen.
  Ihana idea kerätä kaikki sinkkiämpäriin.
  Kivaa keskiviikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin pidimme kovasti tuosta paikkakortista. Sai samalla käytettyä askartelukaappien jämäpaloja siihen :) / Jani ja Aleksi

   Poista
 2. Tyylikäs kattaus!Erityisesti koristeravut vesikulhojen pohjalla on hauska idea.Joskus näin jossain käsityölehdessä boolimaljan, jossa oli pohjalla muovisia akvaariokasveja ja muutama koristekivi ja booli oli värjätty sinivihertäväksi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, voimme kuvitella, että aika näyttävä booli ollut mainitsemasi. Ja ihan kiva ideakin :) Uskaltaakohan sitä kukaan juoda? :) / Jani ja Aleksi

   Poista
 3. Ihana kattaus ja tuo paikkamerkki sinkkiämpäreineen on mahtava idea! Me ollaan kaveriporukalla pyritty aina rapujuhlat pitämään, mutta joskus ajankohta voi olla hieman hassu kuten esim. pikkujoulujen aikaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kukapa sitä määrittelee, koska on oikea hetki pitää rapujuhlat. Monesti ihmiset pitävät näin syksyllä, kun ravustuskausi on alkanut. Kotopuolessa rapujuhlia on joskus pidetty juurikin pikkujoulujen aikaan :) / Aleksi ja Jani

   Poista
 4. Onpa kekseliäs kattaus 😊 Kivaa keskiviikkoa 💕

  VastaaPoista
 5. Onpa kekseliäs kattaus 😊 Kivaa keskiviikkoa 💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos. Ihan kiva kokonaisuus tuli, vaikka hieman mietityttikin sinkkiämpärit ruokapöydässä. Hyvin toimi kuitenkin idea :)

   Poista
 6. Aivan ihana idea! Rapujuhlat on kyllä mahtava tapa viettää aikaa ystävien kesken :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin! Samalla myös hyvästit kesälle ja katse kohti syksyä. Elokuun illat on parhaita, kun usein vielä lämmin, mutta kuitenkin jo hämärää ja tunnelmallista. / Aleksi ja Jani

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos RVA Kepponen :) Mukavaa, että oli ilo silmälle :)

   Poista
 8. Ihania kuvia rapujuhlistanne. Nuo pyykkipoikiin tehdyt ravut vei ihan sydämeni ja niihin niin ihastuin. Seuraaviin rapujuhliin jotain vastaavaa. Liisa

  VastaaPoista