Search

DIY Maljakko tölkistä ja jäätelötikuista

DIY maljakko jäätelötikuista
Luonnonkukat piristävät kesällä mukavasti kotia. Niityiltä on tullut poimittua kukkia harva se päivä. Välillä kukkia on poimittu sellaisella ahkeruudella, että maljakot ovat loppuneet kesken. Onneksi maljakon voi tehdä helposti myös itse. Kaunis ja käytännöllinen maljakko syntyy esimerkiksi puisista jäätelötikuista ja tyhjästä juomatölkistä. Hintaakaan kokonaisuudelle ei tule paljoa, sillä materiaalit kustantavat alle 5 euroa.

Mietiskelimme pitkään, jätämmekö jäätelötikut puunvärisiksi. Koska meillä on kodissa paljon valkoisen ja mustan eri sävyjä, päädyimme maalaaman tikut valkoisella puuvahalla, jota jäi keväisestä ruokapöydän maalausprojektista yli. Puuvaha on siitä hyvä vaihtoehto, että se korostaa puun omaa kuviota. Kaappien kätköistä löytyi myös mustaa pitsinauhaa, joka toi sopivasti kontrastia kokonaisuuteen.

DIY maljakko tölkistä

Itse tehty vaasi jäätelötikuista ja tölkistä

Itse tehty maljakko

DIY maljakko juomatölkistä ja jäätelötikuista


Tarvitset:

tyhjä juomatölkki
kuumaliimaa tai yleisliimaa
leveitä, puisia jäätelötikkuja 
(maalia tai puuvahaa)
pitsinauhaa koristeluun

Poista tölkin kansi purkinavaajalla (siistein lopputulos tulee avaajalla, jossa kahvat ja pyöritettävä terä). Puhdista tölkki sisältä. Jos haluat maljakosta muun kuin puunvärisen, tikut kannattaa maalata ennen liimaamista. Kun maali on kuivunut, liimaa puiset jäätelötikut tölkin ympärille. Me käytimme leveitä jäätelötikkuja, joita myydään mm. Sinellissä ja Tigerissa. 12 leveää puutikkua riittää peittämään koko tölkin. Lopuksi voit halutessasi koristella maljakon esimerkiksi liimaamalla pitsinauhan vaasin ympärille.

jäätelötikkuaskartelu

vaasi7

Maljakon tekeminen tölkistä

Maljakko on ollut kovassa käytössä, ja omaa silmää se miellyttää kovasti. Hyvä osoitus, kuinka helposti ja edullisesti voi kotiinsa taikoa kauniita käyttöesineitä. Hienoa on myös se, että jokainen voi tehdä maljakosta omannäköisenä niin värivalintojen kuin koristeluidenkin suhteen.

30 kommenttia

 1. Kerrassaan kekseliästä!! Niin hyvä idea ja todella kaunis maljakko lopputuloksena. Upeaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kivan vaasin saa tosiaan edullisista materiaaleista koottua. Mukavaa, että pidit :)

   Poista
 2. Onoa suloinen maljakko, mahtava kierrätysidea myös.
  Kivaa keskiviikkoa ihanat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikenlaista tavaraa on nurkkiin kertynyt, joten aina kun kierrättäminen mahdollista, niin siihen pyritään :) Sai samalla käytettyä maalin jämät tähän :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Nelli. Ilahduttaa aina kuulla, kun muutkin pitävät :)

   Poista
 4. Onpas kiva. :) Minä näkisin noita helposti erivärisinä lastenhuoneessa, mikä voi puhtaasti johtua siitä, että mulla ajatukset pyörii tällä hetkellä täysin vauvoissa ja lastenhuoneessa (jota meillä ei vielä ole).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus olen nähnyt valmiita värillisiä tikkuja myytävän jossain. Niistäkin saisi aika veikeän ja värikkään kokonaisuuden :)

   Poista
 5. Hieno idea!
  Mukavaa päivän jatkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos Sari :) Mukavaa elokuista torstaipäivää sinulle :)

   Poista
 6. Mikä IHANA tekosyy hakea kaupasta jätskit koko perheelle;D

  VastaaPoista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos. Hiljalleen alkaa taas diy-inspiraatio kukkia. Kesä huilailtiin ja kerättiin voimia. Tästä se hiljalleen lähtee :)

   Poista
 8. Beautiful wild flowers and a nice vase diy.
  Buona serata a voi.

  VastaaPoista
 9. Kylläpä yksinkertaisista asioista saa kauniita käyttöesineitä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli mukavan helppo tehdä. Vähällä vaivalla ja edullisesti uutta ilmettä kotin :)

   Poista
 10. Luonnonkukat ovat aina ihania. Vielä ehtii nauttia hetken kesäisestä luonnon värikaunesta. Onneksi syksy tarjoaa uusia värejä, jotka myös kovasti mieleemme.

  VastaaPoista
 11. Nerokkaan yksinkertaista! Kivan moderni look. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tuo on tosiaan värimaailmaltaan meidän kotiin passeli, mutta hienous siinä, että jokainen voi tuunata omien mieltymystensä kaltaiseksi :)

   Poista
 12. Mistä te keksitte aina nää parhaat ideat ❤️ Niin helpolla saa toteutettua jotakin noin hienoa ☺️ Mukavaa loppuviikkoa 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Meillä on ollut kesällä jäätelö- ja juomatölkkikausi. Ehkä syksylle jotain uutta pitää keksiä. Joskin yksi tölkkipostaus on vielä tulossa :)

   Poista
 13. Tulipahan kaunis ja tyylikäs ja luonnonkukat ovat kyllä omia lemppareita <3 Kivaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnonkukat on aivan parhaita. Ainoa miinus, että jotain öttimöntiäisiä tuli tuosta puskasta parvi sisälle. Mutta kauniita kukkia olivat silti :)

   Poista
 14. Onpa ihana lopputulos ja tyylikäs :) Teillä noita ideoita riittää :) Liisa

  VastaaPoista
 15. Hauska ja edullinen tuunausidea. Tyylikkään näköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin yllätyimme, että siitä tuli ihan tyylikäs. Tuo musta nauha toi mukavasti ryhdikkyyttä kokonaisuuteen. Ei tuo hullummalta näytä myös puunvärisenä. Silloin sävy on hieman lämpimämpi :)

   Poista