Search

Idea lastenjuhliin: Tiipii suolatikuille

DIY tiipii suolatikuille
Olemme ihastelleet monissa blogeissa lastenhuoneisiin rakennettuja kauniita tiipii-telttoja. Yksi esimerkki itse tehdystä tiipii-teltasta löytyy täältä (klik!). Toteutukset inspiroivat meitä niin, että päätimme askarrella juhlapöytään tiipii-telttoja, joiden sisällä on suolatikkuja. Suolatikut kuvastavat salkoja, jotka muodostavat tiipiille tukipilarit. 

Nämä suolatikku-tiipiit soveltuvat hyvin niin lastenjuhliin kuin aikuisten illanistujaisiinkin. Aina juhlissa ei tarvitse olla yhtenäistä teemaa, sillä pienilläkin jutuilla voi luoda hauskoja yksityiskohtia kemuihin. Eikö vain?


suolatikku-tiipii

Jos innostut tekemään suolatikuille tiipii-telttoja, voit hyödyntää tekemämme sapluunan lataamalla sen täältä! Yläosan aukkoa kannattaa tiipiissä suurentaa sen mukaan, kuinka paljon suolatikkuja teltan sisälle haluaa laittaa.

ideoita lastenjuhliin

tiipii juhlapöytään

Näin viikon alkuun on mukava myös kertoa, kuka pokkasi blogissa olleen synttäriarvonnan juhlapaketin itselleen. Arvonta suoritettiin jälleen Random.org-arvontakoneen avulla, ja tällä kertaa onni suosi Vintagenttia kommentillaan:

Vajaa kaksi vuotta sitten, kun aloittelin koulua, ajattelin etten enää ehdi vierailuille ihaniin blogeihin kuten ennen. Pah, se aika pitää vaan nyhtää jostain, ehdottomasti!

Paljon onnea! Voittajaan on oltu yhteydessä sähköpostitse. 

tiipii askartelu lastenjuhlat

Tämä viikko sujuu lauantain rapujuhlia suunniteltaessa. Jokunen idea on tulossa myös blogiinkin viimeistään ensi viikon alussa. 

Mukavaa elokuista viikonalkua!

28 kommenttia

 1. Siis niin suloisia nuo tiipiit <3
  Kaunista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi :) Alkoi soida jostain syystä päässä tipi tii. Ehkä tämän postauksen kohdalla voisi jopa laulella tiipii tii 😉

   Poista
 2. On kyllä söpöt! Mukavia rapujuhlia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Niitä odotetaan kovasti. Tosin nyt tuli tauti kylään ja jännitetään saadaanko flunssa kukistettua ennen viikonloppua. Itse olen vielä kunnossa, mutta Aleksi makaa sängynpohjalla kuumeessa.

   Poista
 3. Tämä idea tuli enemmän kuin tarpeeseen. Olen nimittäin alkanut hiljalleen miettimään meidän pikkuneidin 1 v synttäreitä, haluan nimittäin aloittaa suunnittelun ja valmistelun hyvissä ajoin, jotta marras-joulukuussa ei tulisi niin kova kiire.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla :) Synttäritjestelyt kannattaa aloittaa tosiaan hyvissä ajoin, ettei tule kiire. Ja loppuvuonna on muutenkin paljon kiireitä monesti, että mitä paremmin ja aiemmin valmistautuu, sen parempi :)

   Poista
 4. Mainio idea,toimii varmaan myös kynien säilytyksessä, kun ne on aina kadoksissa:D
  Itse pidän juhlakoristelussa enemmän juuri hauskoista yksityiskohdista siellä täällä kuin yhtenäisestä,mutta usein persoonattomasta teemasta.Sama muuten pätee myös sisustamiseen.
  Rapujuhlia en ole viettänyt koskaan...olisikohan jo aika?Viime syksynä pyysimme rapuja ja sentään maistoin pari kertaa.Tällä hetkellä haaveissa on sadonkorjuujuhla, mutta taitaa joutua tomaatit ym kypsyttää sisätiloissa jos säät pysyy näin sateisina...Toisaalta sienijuhlakin olisi hauska :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tuonne voi laittaa yhtä lailla kyniä :) Kiitos ideasta. Pitää hyödyntää nuo myös sillä tavoin.

   Rapujuhlat ovat monille meidänkin tutuille vieras perinne. Itse olen pienestä pojasta ravustanut ja sitä kautta juhlat ovat kuuluneet osaksi syksyä. Sadonkorjuujuhlakin kuulostaa kivalta ja moni juhlii myös venetsialaisia. Niissä emme koskaan ole olleetkaan.

   Poista
 5. Ihan loistava idea! Ehdottomasti tämä(kin) korvan taa :)

  VastaaPoista
 6. Vastaukset
  1. Ihan söpöt niistä tosiaan tuli. Sattui askarteluboksista löytymään kivaa kartonkia, joka oli omiaan tähän.

   Poista
 7. Hauska idea! Meillä onkin kuopuksen juhlat ihan pian ja hän rakastaa tiipiitään. Saatanpa siis poimia tästä idean juhliin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi teidän kuopus on onnenpekka, kun saanut tiipiin. Itsekin olisin varmasti sellaisesta villiintynyt pienenä poikana :)

   Poista
 8. Hauska idea. Tämä täytyy pitää mielessä. :)
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minttu. Alkoi itseä kutkuttaa, jos kokeilisi joskus rakentaa oikean tiipiin...tai siis sellaisen miniversion. Kenties lahjaksi kummilapsille.

   Poista
 9. Kivaa viikkoa myös sinulle :) Kiitos jälleen kehuista :)

  VastaaPoista
 10. Vastaukset
  1. Mukava, että olet palannut blogitauolta. Tervetuloa takaisin :) Ja kiitos :)

   Poista
 11. Jälleen kerran täytyy vain ihmetellä hyviä ideoitanne :) Aivan upean näköinen teltta sopivan väristen suolatikkujen kanssa.

  VastaaPoista
 12. Tää ideahan onkin hyvä käy niin lastenjuhliin kuin aikuistenkin ❤️

  VastaaPoista
 13. Suloisen näköiset pienet tiipiit. Kiva idea taas!

  VastaaPoista
 14. Oi kun suloinen idea, ja toteutus!

  VastaaPoista
 15. Aivan mahtava idea jälleen :) Voi rapujuhlat :) En ole pariin vuoteen järjestänyt rapujuhlia. Odotankin innolla, mitä olette sinne keksineet. Mukavaa loppuviikkoa teille molemmille toivoo Liisa

  VastaaPoista
 16. Vai tällaiseen käyttöön pääsi tiipii - ei teiltä ideat lopu ihan vähällä :) Hauska!

  VastaaPoista