
Kun herkullinen porkkanakakku ja amerikkalainen banaanikakku risteytetään, saadaan aikaiseksi jotain niin hyvää, että se aiheuttaa hyminää. Suussa sulava Hummingbird-kakku antaa elokuisille rapujuhlille arvoisansa päätöksen. Kakku on myös herkullinen jälkiruoka venetsialaisiin. Tämä herkku muistuttaa hieman porkkanakakkua, mutta porkkana on siinä korvattu banaanilla ja ananaksella.
Hummingbird-kakku eli kolibrikakku esiteltiin ensimmäisen kerran Southern Living -lehdessä vuonna 1978. Nimen alkuperästä on useita teorioita. Jotkut uskovat nimen kumpuavan siitä, että jokainen suupala saa sinut hymisemään nautinnosta. Toisten mielestä kakku on taas niin makeaa, että se kelpaa kolibreillekin. Ja sitä se kieltämättä on, makeaa nimittäin. Mutta hyvää! Nappasimme ohjeen Spicy Southern Kitchen -sivustolta. Suomeksi käännetty ohje löytyy alapuolelta.


Hummingbird-kakku (kolibrikakku)
Pohja
7 dl vehnäjauhoja
4,5 dl sokeria
1tl suolaa
1tl ruokasoodaa
1tl leivinjauhetta
1tl kanelia
0,25tl maustepippuria
3dl kasviöljyä (esim rypsi- tai auringonkukkaöljy)
2tl vanilja-aromia
3 isoa kananmunaa
4dl kypsiä banaaneja survottuna
4,5dl paahdettuja ja pilkottuja pekaani- tai saksanpähkinöitä
Kuorrute ja täyte
2,25dl voita huoneenlämpöisenä
12dl tomusokeria
450g maustamatonta tuorejuustoa
1tl vanilja-aromia
1 sitruunan raastettukuori
2rkl sitruunamehua
Lämmitä uuni 170 asteeseen. Yhdistä ja sekoita jauhot, sokeri, ruokasooda, leivinjauhe ja mausteet isossa kulhossa. Lisää joukkoon öljy, vanilja-aromi ja munat. Sekoita tasaiseksi taikinamassaksi. Sekoita joukkoon survottu banaani, ananasmurska mehuineen ja puolet paahdetuista pähkinöistä.
Jaa taikina kolmeen osaan ja paista joko kolmessa erillisessä tai yhdessä kakkuvuoassa vuorotellen 25-30 minuuttia. Pohja on kypsä kun puisella tikulla pistäessä tikkuun ei jää taikinaa.
Seuraavaksi tee kuorrute. Sekoita joko yleiskoneella tai sähkövatkaimella voi ja tomusokeri lisäten tomusokerin asteittain. Lisää joukkoon tuorejuusto, sitruunan mehu ja kuori sekä vanilja-aromi. Sekoita kunnes kuorrute on tasaista.
Kun kakkupohjat ovat jäähtyneet, voit kasata kakun. Levitä pohjien väliin noin puolet kuorrutteesta. Kuorruta kakku jäljelle jääneellä kuorrutteella ja koristele ripottelemalla loput pähkinät kakun päälle.


Kolibrikakku paranee, kun se on hetken muhinut jääkaapissa. Sokerin määrää voi huoletta vähentää, jos se tuntuu kovin paljolta. Kakku on myös niin suuri, että ohjeen voi tehdä puolikkaana. Tällöin jaa taikina kahteen ja paista vain kaksi pohjaa.
Herahtiko vesi kielelle?
Näyttääpäs hyvältä! Namskis!😋
VastaaPoistaHyvää sunnuntai päivää sinne!
Tämä oli kyllä ihanan herkullinen ja mehevä kakku. 😊
PoistaAivan ihanan näköinen kakku. Sen täytyy olla hyvää, jos se saa sinut hymisemään.
VastaaPoistaIhanaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa muruset <3
Kyllä tuo aikamoista hyminää aiheutti. Kerrassaan hyvää :)
PoistaVoi miten upee kakku ja ohje! Tuota pitää kyllä kokeilla 😍 Mukavaa sunnuntaita 💕
VastaaPoistaLaitahan korvan taakse ohje muistiin :) Täältä se löytyy, kun herkutteluhimo iskee :)
PoistaHyvät hyssykät mikä unelmien kakku ja ooh sitruunaakin mukana. Tätä on pakko kokeilla, on meinaan superherkullisen näköinen. <3 Kivaa uutta viikkoa <3
VastaaPoistaKiitos Tiia, suosittelemme testaamaan. Tämä jos mikä auttaa makeanhimoon :)
PoistaEnpä ole ennen moisesta kakusta kuullut. Kiva nimi :) - ja näyttää herkulta.
VastaaPoistaHeh, juu kyseinen kakku on klassikko ainakin Amerikassa ja Englannissakin. Suomessa hieman tuntemattomampi tapaus.
PoistaVoi että, kylläpä vaikuttaa herkulliselta :)
VastaaPoistaSitä se kieltämättä olikin. Oikein hyvää, joskin kovin montaa palaa ei kerralla pysty syömään. Muuten tulee makea-överit :) Mutta kohtuudella nautittuna aivan herkullinen kakku!
PoistaKääk, voi kyllä! Tästä taitaa tulla oma synttärikakkuni, ensin kokeilen sen porkkanakakun ;) Ihania syyskesän iltoja teille!
VastaaPoistaEi yhtään hassumpi synttärikakku ;) Ja kyllä, porkkanakakku on taivaallisen hyvää. AINA :)
PoistaKuulostaa hyvältä. Meikäläinen on sellainen sokerihiiri, että lähestulkoon kaikki makea kelpaa. Tänäänkin oli tarkoitus leipoa, mutta yllättäen uuni sanoi sopimukset irti. Omenapiirakka muuttui äkkiä lasista tarjoiltavaksi pienellä improvisoinnilla.
VastaaPoistaVoi vitsit, harmillista että uuni sanoi sopimuksensa irti. Meillä itse asiassa pamahti muutama viikko sitten hellan vastus alas kesken kokkailujen. Onneksi sen sai korjattua, eikä tarvinnut odotella uutta hellaa.
PoistaVarsin makia pamaus taitaa olla...Mahto teillä kekkereiden jälkeen olla mahat piukeena. :)
VastaaPoistaps. Mitä mehua noissa pulloissa on?
Juurikin sitä :) Pahoittelut Minttu, että vastaus kestänyt. Tuntuu, että arkikiireet vievät kaiken mehun. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Eli nuo pullot on ostettu Hämeenkyröstä marjatilalta. Niissä kotitekoista limonadia. Aivan ihanaa. Valitettavasti ei taida muualta saada, ainakaan emme ole nähneet. / Terkuin Jani ja ALeksi
PoistaKiitos vastauksesta ja sitä vähän ajattelinkin pullojen perusteella, että jotain aika uuniikkia juomaa taitaa olla. :)
PoistaNams ja mums,tyttö ilmoitti heti,että tätä tehdään:D
VastaaPoistaEi muuta kuin leivontapuuhiin ja nauttimaan lopputuloksesta :)
PoistaVoi kuinka herkullisen näköinen kakku! Uh! Mä tarviin pian jonkun Omar-munkin tai jonkun sokeripommin,sillä aika pitkään olen ollut ilman :))!
VastaaPoistaVoi Omar sentään. Se on niin hyvä klassikkokarkki :) Joskin pieni sokeripaussi tekisi täälläkin poikaa :)
PoistaNäyttääpä hyvältä ja kiitos ohjeesta! Tuota voisi todellakin kokeilla tehdä. Pitääkin mennä tuonne aiempiin postauksiinne katselemaan, mitä sitä oikein on taas tehty:) Ne rapujuhlien koristeethan kiinnostaa ja jossain näinkin jo pienen makupalan, mitä sieltä ainakin löytyy. Mun aika on mennut sienimetsällä ja olen sieltä saanut korikaupalla herkkutatteja. Terkuin Liisa
VastaaPoistaVoi, sinulla on ollut parempi onni sienien kanssa. Me olemme muutamaan otteeseen sienessä käyneet, mutta saalis on ollut kovin pieni. Toisaalta pakastimessa on marjoja niin paljon, että kovin paljon sinne ei enää mahtuisi muuta. Pitäisi säilöä muulla tavalla.
PoistaKuulostaapas hyvälle ja pakkohan tämä ohje on muistiin laittaa :)
VastaaPoistaMukavaa alkanutta viikkoa!
Mukava kuulla. Aurinkoa elokuun loppuun :) / Aleksi ja Jani
PoistaMontako banaania on 4 dl survosta?
VastaaPoistaJos en väärin muista niin taisi mennä 4 keskikokoista banaania. Riippuu paljon banaanien koosta :) kannattanee ostaa 5-6 jotta ei ainakaan lopu kesken, eikä se varmasti maailmanloppu ole jos ei täysin 4 dl ole :)
PoistaVoi, tämä saa edelleen veden herahtamaan kielelle täälläkin. Pitänee tehdä vielä myöhemmin uudelleen :) /Jani ja Aleksi
VastaaPoistaTodella herkullisen näköistä! Ja varmasti mehevää, nam!
VastaaPoistaSe oli <3 Suosittelen kokeilemaan ;)
PoistaKiitos ohjeesta! Tätä täytyykin kokeilla.
VastaaPoistaKannattaa! vie kielen mennessään <3
Poista