Search

Joulumarkkinat ja joulumyyjäiset 2015

Joulu-tapahtumat

Viikonloppu käynnistää joulutapahtumakauden, joka kestää aina jouluun saakka. On joulumarkkinnoita, joulumyyjäisiä ja joulukatujen avajaisia. Kokosimme tuttuun tapaan listan, jolle valikoimme monipuolisesti vuoden 2015 joulutapahtumia eri puolilta Suomea. Tämä lista ei ole kaiken kattava, mutta toivottavasti joitakin vinkkejä se sinulle tarjoaa. 

Kannattaa käydä myös kuntien ja kaupunkien kotisivuilla katsomassa, millaisia joulutapahtumia omalla paikkakunnalla tänä vuonna järjestetään. Yhä useammat tapahtumista löytyvät myös Facebookista.

Meille on muodostunut perinteeksi piipahtaa TOKYOn joulumyyjäisissä Helsingissä. Sieltä voi bongata mukavia löytöjä, joita ei joka kodista löydy. Myyjinä toimivat Aalto-yliopiston taideaineiden opiskelijat. Samalla tulee tuettua opiskelijoita. Myös Tampereella Tallipihan hurmaava joulukylä on meille joka jouluinen must-kohde. 

Parasta tapahtumissa on tunnelma. Iloinen puheensorina ja joulumieli ovat yleensä vahvasti läsnä. Näihin tapahtumiin on mukava lähteä koko perheen voimin. Kaikille on yleensä tarjolla jotakin, vähintään joulumieltä. Paikallisilta yrittäjiltä ostettaessa tulee myös tuettua suomalaista työtä.

Onko listallamme tapahtumia, joihin sinäkin aiot osallistua? Voit myös vinkata listalta uupuvista, mutta mielestäsi mainitsemisen arvoisista tapahtumista. Lisäämme niitä mielellämme tapahtumaluetteloon.


Mukavaa viikonloppua!

16 kommenttia

 1. Yksi asia mikä harmittaa muuttaessani pois Helsingistä on ehdottomasti kaikki markkinat/messuta yms. myyjäiset. Täällä kun aika pitkälti kyseisenlaiset tapahtumat on keskittyneet käsityöläisiin ja ns. villasukkamarkkinoihin. Ei niissäkään mitään vikaa ole, mutta toisinaan kaipailen tännekin päin suomea sellaista laadukasta designtapahtumaa. Ensi keväänä asiaan on onneksi tulossa muutos. ;)

  Mutta vielä niihin joulumyyjäisiin. Kuopiossa järjestetään 28.11. designjoulumyyjäiset, muotoiluakatemian tiloissa. Suapi lisäillä listoille. :) Joulumyyjäiset on ihan huippuja - voi sitä tunnelmaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävinpä heti lisäämässä tapahtuman listalle. Kiitos siis vinkistä! Mukavaa, että näitä designmyyjäisiä järjestetään ympäri Suomea. Viime kesänä kävin pitkästä aikaa Kuopiossa ja siellähän oli vaikka mitä kivoja putiikkeja ja kädentaitajia.

   Poista
 2. Naisten joulumessuilla tullut käytyä monet kerrat ja sitten täällä Porvoossakin ollut omat. Fiskars kiinnostaisi. <3

  VastaaPoista
 3. Paljon olisi tapahtumia, joissa olisi kiva käydä :-)

  VastaaPoista
 4. Kuopiossa on myös mahtava joulumaa:www.kuopionjoulumaa.fi sekä torilla joulunavajaiset huomenna 21.11.2015.
  Sen lisäksi Kuopiossa voisi olla mainitsemisen arvoinen Pikku Pietarin joulukuja:http://www.pikkupietarintorikuja.fi/

  Itse en niinkään kaipaa design-markkinoita ja kierrän mielelläni pieniä "villasukkamarkkinoita", koska siellä hinnat ovat kohtuulliset ja voi tehdä ylättäviäkin löytöjä.Viime vuonna ihastuin ikihyviksi paikallisen perhekodin raku-keramiikkaan,joka ei kalpene yhtään ns.designille ja jokainen tuote oli uniikki ja erittäin laadukas:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No Kuopiossa tuntuukin olevan paljon tapahtumia. Mukavaa että löytyy valinnanvaraa. Lisäilen niitä listalle :)

   Poista
 5. Ainakin Tampereen Tallinpihan joulutorilla ja Desingtorilla menossa käymään. :)

  VastaaPoista
 6. Ihana lista! Tulevana viikonloppuna on muuten Ateneumin joulu-tapahtuma, johon mahdollisuuksien mukaan itse ainakin ajattelin osallistua, siellä lienee myymälän tapaan mukavia tuotteita myynnissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos yhtään samaa tavaraa mitä heidän kaupassaan, niin varmasti paljon kivoja juttuja.

   Poista
 7. Vanhan ylioppilastalon perinteiset joulumarkkinat palaavat tänä vuonna. Helsinkiläisten jouluperinne jo vuosikymmeniä.
  http://www.vanhanjoulutori.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi. Tämä on mennyt täysin oho. Kiitos Vilja. Laitoin heti tuolle listalle.

   Poista
 8. Kivoja tapahtumia! Eivät yltäneet tänne asti :D Täällä Oulussakin tänään joulukadun eli kävelykadun avajaiset. Sitten on lisäksi sellainen valotapahtuma keskustassa. Huomenna pitää piipahtaa keskustassa katsomassa tunnelmia. Leppoisaa viinonloppua ♡

  VastaaPoista
 9. Huomenna on jouluavajaiset ja monia perinteisiä joulumyyjäisiä meilläkin päin. Myyjäiset ovat ihania joulutunnelman nostattajia! Niin kuin oli myös teidän juttunne Kodin kuvalehdessä. Kiitos <3

  VastaaPoista