Search

Praha ja Budapest kutsuvat

budabestijapraha

Täällä pakataan matkalaukkuja. Maanantaina sinivalkoiset siivet kuljettavat meidät Prahaan. Matka uuteen kohteeseen on täydellinen tapa aloittaa kesäloma. Prahassa oleilemme vajaan viikon, josta matka jatkuu Budapestiin. Innolla odotamme, millaisia seikkailuja kohteet tuovat tullessaan.

Oletko sinä käynyt kyseisissä Euroopan kaupungeissa? Jos olet, kuulisimme mielellämme suosituksia ja vinkkejä, missä kannattaa ehdottomasti käydä. Mitä nähtävyyksiä, kahviloita, ravintoloita ja putiikkeja suosittelet? Ostimme molemmista kohteista Mondon matkaoppaat, jotka yleensä ovat varsin kattavia ja monipuolisia teoksia matkailijalle.

Vaikka vajaan kaksi viikkoa olemmekin koneen ääreltä poissa, se ei tarkoita täydellistä hiljaisuutta blogin puolella. Olemme ajastaneet joitakin juttuja matkamme ajaksi, jotta sinulla olisi muutakin luettavaa kuin tämä teksti :) Kommentteihin vastailemme matkan jälkeen.

Iloa ja valoa kesäkuuhun!

Jani & Aleksi

16 kommenttia

 1. Budabestissä on ainakin kannattaa maistaa gulassia.Keskustassa kannattaa käydä must-nähtävyydet katsomassa.Budan ja Bestin puolet nähdä.Tuliaiseksi kotiin erilaisia paprikamausteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aikku. Gulassia emme muistaakseni ole aiemmin syöneetkään. Sitä pitänee siis testata. Mausteet kuulemma ovat tosiaan edullisia tuolla.

   Poista
 2. Olen käynyt Prahassa kahdesti, Budapestissä kerran. Itse ihastuin Budapestiin. Kolmen päivän aikana ehti kiertää vain keskustaa, mutta olisi kiva pyöriä kaupungissa muuallakin. Budapestissä on ehkä edelleenkin vanhan maailman charmia, tosin olin siellä pari vuotta sitten maaliskuussa jolloin turisteja ei ollut ehkä liikaa. Hyviä ravintolasuosituksia lienee juurikin Mondon oppaissa, itse saimme suosituksen hotellistamme: ruoka oli taivaallista, paikka muutoinkin täydellinen valkoisine kangasliinoineen. Käsitykseni on, että kaupungissa on mukava sekoitus uuden polven ravintoloita vs. tavallisimpiin turistipaikkoihin. Ihmiset olivat äärettömän ystävällisiä. Kahvin rakastajalle kahvilat 1800- luvun loppupuolelta olivat niitä nautinnollisimpia hetkiä, muutoinkin Keski-Euroopassa nämä maksuasiat tunnutaan osaavan. Kauppahallissa kannattaa ehdottomasti käydä: sieltä saa niin nopean, mutta maukkaan, lounaan kuin ihanat maustetuliaiset. Itselläni lähti hieman mopo käsistä...

  Itse olen suunnistanut Mondon oppaalla Roomassa, joten veikkaan, että onnistunevat myös näiden kaupunkien kohdalla. Ihanaa reissua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kauppahalli oli hyvä vinkki. Sieltä pitänee hakea lounasta ja tuliaismausteita :)

   Poista
 3. Mekin mennään kahden viikon päästä Prahaan! Haluan kuulla sitten kaikki parhaat vinkit, sillä edellisestä käynnistä on jo kohta 20 vuotta. Nauttikaa reissusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti. Täytyy vinkata parhaat paikat, kun palaudumme takaisin.

   Poista
 4. Mukavaa ja elämyksellistä matkaa teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos. Toivottavasti sää on myös kaunis ja lämmin, ainakin osan matkaa :)

   Poista
 5. Prahaan täytyy ehdottomasti päästä! Nauttikaa reissusta, siitä tulee varmasti aivan mahtava. :)

  VastaaPoista
 6. Molemmat paikat sellaisia mihin minäkin haluaisin matkustaa :) Ihanaa rentoa lomaa <3

  VastaaPoista
 7. Jostain kumman syystä molemmat paikat käymättä lukuunottamatta koneenvaihtoja, mutta niitä eu lasketa! Mielenkiinnolla odotan postauksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reissun jälkeen kerromme täällä blogissa parhaita paloja :)

   Poista