Search

Säilö koivuntuoksu talvea varten - DIY löylypussi

Itse tehty saunatuoksu Kaikki Paketissa

On ilo palata matkalta takaisin Suomeen, kun vastassa on keskikesän mukavin juhla, juhannus. Erityisesti odotamme juhannussaunan lämmittämistä.  Löylyhetket kruunaa itse tehty vihta (vastaksikin joku kutsunee). Koivuntuoksu saa täyttää ja rentouttaa mielemme suven saunahetkissä. Vaikka ajatukset ovatkin kesässä, nyt on paras aika säilöä ihastuttava koivuntuoksu myös talvisten saunailtojen iloksi. Säilöminen onnistuu itse tehtyyn löylypussiin. Itse tehty saunatuoksu on myös mahtava lahjaidea. Mikä lämmittäisi yhtä paljon saunojan mieltä kuin koivulta tuoksuva löylypussi!

DIY Löylypussi Kaikki Paketissa

Löylypussi on helppo toteuttaa. Ompele kankaasta pienet pussukat ja täytä ne kuivatuilla koivunlehdillä. Aika on nyt otollinen löylypussien tekemiselle, sillä lehdet ovat tuoreimmillaan. 

Miten löylypussi toimii? Se laitetaan kuumalla vedellä täytettyyn kiuluun, ja annetaan hautua saunan lämmityksen ajan. Pussi kannattaa poistaa kiulusta ennen löylynheittoa. 

Löylypussin hyvä puoli on, että se ei sotke lehdillä saunaa. Löylypussista riittää tuoksua muutamaan saunakertaan. Jos sinulta ei löydy sopivia kankaanpalasia, soveltuu myös kahvin suodatinpussi käyttötarkoitukseen.

Itse tehty löylytuoksu Kaikki Paketissa


Toivotamme rentouttavaa ja lämminhenkistä juhannusta kaikille!

Jani ja Aleksi

25 kommenttia

 1. Kiva idea Oikein mukavaa juhannusta teille ♥

  VastaaPoista
 2. Pieni sukulaispoikani teki näitä joululahjoiksi ystäville ja suvulle, mikä ihana idea <3

  Mukavaa Juhannusta !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on ihana idea. Me ajattelimme joululahjoiksi muutaman säästää.

   Poista
 3. Vitsit miten kiva idea ja tosi kiva tuliainen olisi vaikka mökille.
  Ihanaa juhannusta!

  VastaaPoista
 4. Ihana idea ja aurinkoiset kuvat! Hyvää juhannuspäivää :)

  VastaaPoista
 5. Hyvä mökkituliais idea ❤️Hyvää juhannuksen aikaa teille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti hyvä idea mökille! Mukavaa kesätuoksua saunaan.

   Poista
 6. Aivan mahtava idea, tosin meikäläiseltä ei ompeleminen suju, mutta tuollainen olisi ihana lahja. Täältä löytyy identtinen kiulu ja kauha samalla värilläkin, tykkään kovasti tuosta Rento sarjasta. :) Iloa juhannukseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kiulu on niin kaunis. Sopivan värin etsiminen aiheutti pulmia, koska haluamaamme väriä ei tuntunut saavan enää mistään. Lopulta yhdestä verkkokaupasta löytyi, ja nyt kiulu on kovassa käytössä saunassa :)

   Poista
 7. :) Näitä mullakin työn alla. Sain aikoinaan näitä itse lahjaksi - toimii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, hyvä. Ehkä suurin homma tässä oli löytää sopiva paikka lehtien kuivaamiseen. Sopivasti olimme reilun viikon ulkomailla, joten sinä aikana saivat lehdet rauhassa kuivua saunan lauteilla. Muussa tapauksessa olisi pitänyt pitää viikon saunatauko.

   Poista
 8. Mahtava muuten tämä teidän blogi! Laitanpa itselleni lukulistaan.

  VastaaPoista
 9. Lisäsin kanssa luettavien listalle tämän. Hulvattomia ideoita! Mä taidan heti huomenna tehdä muutamat tällaiset tuoksupussit. Koivunlehtiä on jo muovikassillinen -tosin niistä piti tulla jalkakylpyaineisiin lisämaustetta mutta kyllähän noita riittää. :) Moneenkohan saunakeikkaan tuollaset pussin tuoksut riittäis? Toki sen sitten käytössä huomaa mutta onko joku vihi asiasta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kyllä vastaus tulee niin myöhään, että hävettää :( Huomasin vasta nyt tämän. Jos satut vielä tätä vilkaisemaan, niin tosiaan 2-3 kertaa voi käyttää. Kolmannella alkaa jo vaikutus hiipumaan. Mutta tuon verran itse olemme käyttäneet :)

   Poista
 10. Ihana idea, täytyykin kokeilla:)

  VastaaPoista
 11. Mahtava idea, näistä tulisi ihania lahjoja tai kyläviemisiä.

  VastaaPoista
 12. Näitä olen myös tehnyt joka vuosi. Minun on olleet vain suodatinpussissa, mutta kaunis kangaspussi onkin kivempi. Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suodatinpussi on aivan yhtä hyvä ja siitä hyvä, että sen voi laittaa biojätteeseen käytön jälkeen :) Nämä ovat tosi kivoja joulusaunassa :)

   Poista
 13. Minkälainen kangas on paras? Ensimmäisenä tulisi mieleen jokin jämäkkä mutta kevyt puuvillakangas?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Viivi. Ohut puuvillakangas on paras vaihtoehto :) Me teimme tänä vuonna narulla suljettavia pusseja, joita voi siksi täyttää uudelleen. Tämä siis vinkiksi, jos innostut tekemään näitä :)

   Poista