Search

Teippaa joulukuusi lahjapakettiin


Kaikki Paketissa joululahja paketointi

Kiireisen alkuviikon jälkeen pääsimme viimein paketoimaan joulun ensimmäisiä lahjapaketteja. Ideoita on kerääntynyt niin paljon, että kaikkea ei ehdi edes toteuttaa, mutta jääpähän jotain myös takataskuun tulevia vuosia varten.

Ostimme syksyllä valkoisia lahjarasioita, joihin voi kätevästi sujauttaa pieniä lahjoja. Koska rasiat ovat yksivärisiä, on niitä helppo koristella mieleisellään tavalla. Käyttämämme idea näihin paketteihin on poimittu viime vuonna saamastamme joulukortista, johon oli askarreltu washiteipistä kuusi. Se on helppo ja hauska kuvio toteuttaa, mutta toki teipistä voi taituroida lahjapaketin päälle muitakin jouluisia kuvioita. 

Teimme paketteihin kaksi erilaista joulukuusta. Toinen kuusi on tyylikkään symmetrinen ja tasainen, kun taas toiseen on haettu leikkisyyttä siksak-kuviolla ja epäsymmetrisyydellä.  Ulottuvuutta rasian ja koristekuusen väliin saa, kun käyttää kiinnittämiseen 3D-teippipaloja. Tekniikka toimii parhaiten kovissa paketeissa ja lahjarasioissa.

Näitä tarvitset: • Washiteippiä (Tiger)
 • Sakset
 • Paksua kartonkia tai pahvia
 • 3D-tyynyjä eli teippipaloja (Creativ Company)

Näin onnistut:1. Liimaa paksulle kartongille eri pituisia teippipaloja. Leikkaa ne irti kartongista. (Huom! Jot et halua käyttää 3D-tekniikkaa, voit liimata teippipalat suoraan pakettiin kiinni. Tällöin kannattaa teippipalojen pituudet ja paikat miettiä jo etukäteen.)


2. Sommittele palat haluamallasi tavalla paketin päälle. Voit tarvittaessa vielä leikata paloja lyhyemmiksi. Kun olet tyytyväinen kuvioon, asettele palojen reunoihin 3D-tyynyt ja liimaa palat kiinni pakettiin.

Kaikki Paketissa joululahja paketointi

3. Paketti on valmis. Halutessasi voit tehdä kuviosta oman version, paloja sommittelemalla saat luotua helposti erilaisia kuvioita, kuten alla näkyvän epäsymmetrisen kuusen.

Kaikki Paketissa joululahja paketointi

Kuten aiemmin totesimme, tätä tekniikkaa voi myös hyödyntää joulukorteissa. Lopputuloksena syntyy jouluisia, mutta hieman erilaisia paketteja.

Kumpi kuusikuvio on enemmän sinun mieleesi?13 kommenttia

 1. Pidän ehdottomasti enemmän siksak-kuusen väristä ja eloisuudesta! Söpöset ovat myös pienet sydänpaketit :) Kiitos taas kivasta postauksesta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla että pidit ensimmäisistä joulupaketeistamme :) Punainen siksak on myös oma suosikkini, vaikka vihreäkin on kiva :) Pikku paketit on aikoinaan ostettu Ikeasta, mutta ovat myös helppo toteuttaa itse :)

   Poista
 2. Tosi ihania! :) Tykkään itse enemmän vihreästä.
  Blogissani on muuten käynnissä sisustusaiheinen arvonta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin! Kiva että muutkin tykkää :) kävin äänestämässä kilpailussa, tsemppiä kisaan sulle! ;) Ihania juttuja sun blogissa kyllä :)

   Poista
 3. Tosi kivoja molemmat kuusipaketit. Ehkä tuo punainen iskee enemmän omaan silmään värillä ja leikkisyydellä. Juuri tuollaista kujeilua tarvitaan tähän aikaan vuodesta!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tuossa punaisessa kuusessa on enemmän leikkisyyttä, joka sopii joulunaikaan hyvin :)

   Poista
 4. Hei, tämä joulukuusi-idea paketin päällä on aivan mahtava! Tähän pystyn minäkin, nimim. peukalo keskellä kämmentä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että ohje miellyttää :) Näissä ei tosiaan kauaa mee, eikä vaadi mitään erityistä :) Nyt vaan kuusia askartelemaan :D

   Poista
 5. Hei, vähän aiheen vierestä, mutta mistä nuo valkoiset rasiat on ostettu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lahjarasiat on ostettu syksyllä Creativ Companylta. Heillä on verkkokauppa osoitteessa cchobby.fi :)

   Poista
 6. Ystävällistä. Kiitos tiedosta! Pitääpä tutustua sivuihin.

  VastaaPoista