Search

Joululahjojen paketointi-ideoita menneiltä vuosilta


Kaikki Paketissa


Ennen kuin esittelemme tulevan joulun paketointivinkkejä, on mukava kurkistaa menneeseen. Ohessa muutama otos jouluilta 2012 ja 2013. Kuvat on otettu vanhalla kamerakännykällä, joten suokaa anteeksi, että ne ovat laadultaan hieman heikkoja.

Pidemmittä puheitta, tässä paketointi-ideoitamme menneiltä vuosilta:

Kaikki Paketissa joululahjojen paketointi

 1. Muutama vuosi sitten kullanväriset lahjapaperit alkoivat yleistyä kauppojen hyllyillä. Väri näyttäisi olevan pinnalla myös tänä sesonkina. Lahjanauhoista erityisesti punaisen eri sävyt ja tumman violetti soveltuvat hyvin kultapaperin kaveriksi. Käyttämämme pakettikortti oli ostettu joulumyyjäisistä, mutta samanlaisia on helppo tehdä myös itse.
 2. Purkillinen joululeivonnaisia on aina mieluisa lahja. Jouluiseen peltipurkkiin saa asteen verran lisää juhlavuutta, kun sen ympärille kietoo satiininauhasta rusetin.
 3. Vuosikertaglögi on piilotettu liilaan silkkipaperiin. Koristeena käytimme vanhaa kirjan sivua, jonka reunukset on poltettu kauniin epäsymmetrisiksi. Sivu on kiinnitetty pulloon leveällä, kuviollisella satiininauhalla. Hyvää joulua -tarra tuo viimeisen silauksen pakettiin.
 4. Karkkirasian sijaan suklaakonvehdit on piilotettu joulunpunaiseen pussukkaan. 

Kaikki Paketissa joululahjojen paketointi

 1. Vanhoja kirjojen sivuja hyödynsimme myös viime jouluna. Leikkasimme niistä paketteihin lahjojen saajien nimet. Lisää samankaltaisia paketteja on myös alimmaisessa kuvassa.
 2. Vuosikertaglögin paketoinnnissa hyödynsimme edellisjoulun tyyliä. Koristeina käytimme joulupalloa ja -kelloa sekä kanelitankoa. Vuodelta 2012 tuttu Hyvää joulua -tarra pääsi myös tämän lahjapullon koristeeksi.
 3. Jouluinen keittiösaippuapullo sujahti Dermoshopilta tilauksen mukana tulleeseen kartonkitaloon. Piristimme pakettia vielä sellofaanilla ja lahjanauhalla.

Kaikki Paketissa joululahjojen paketointi

 1. Vanhan kirjan sivuista leikatut nimet ajavat pakettikorttien asemaa näissäkin paketeissa. Satiininauhoihin on kiinnitetty jouluisia koristeita.
 2. Kirjan sivuista leikatut kirjaimet erottuvat parhaiten, kun paketoinnissa käyttää yksiväristä paperia.
 3. Lisäämällä pieniä, jouluisia koristeita paketista saa astetta juhlavamman. Tässä lahjassa koristeena on käytetty valkoista enkelikellon kynttilää.
Muun muassa tällaisia paketteja olemme aiempina jouluina kyhänneet. Muutama viime vuoden paketti jäi tässä yhteydessä esittelemättä. Päästetään ne parrasvaloihin myöhemmin.

Tänä vuonna suunnitteilla on jälleen uusia ideoita ja teemoja. Esittelemme niitä tasaisisin väliajoin täällä blogissa aina jouluun asti. Tarvikkeita joulupaketteihin on ostettu pitkin syksyä. Intoa paketointipajan pystyttämiseen on jo kovasti, mutta toistaiseksi aika on ollut hieman vähissä. Eiköhän muutaman viikon sisällä päästä jo tositoimiin.

Miltä tekemämme paketit näyttivät? Näitä ideoita ei ole kovin vaikea toteuttaa, joten suosittelemme testaamaan.

4 kommenttia

 1. Huikean ihania pinkkejä paketteja viimeisessä kuvassa. Noita olisi kiva availla :) Kirjansivunimikointia voisi kokeilla. Kiitos vinkeistä ja väriterapiasta!

  VastaaPoista
 2. Mukava kuulla, että sait väriterapiaa :) Muistaakseni tuossa pienemmässä paketissa käytimme lahjapaperina pinkkiä silkkipaperia. Nuo kirjaimet ovat myös suhteellisen helppoja tehdä ja niitä voi tehdä ihan vaikka valkoisesta paperistakin.

  VastaaPoista
 3. Hienoja ja persoonallisia paketteja!! Mukavaa joulunodotusta ja paketointi-iloa sinne :)

  VastaaPoista