Search

50 yötä jouluunVain 50 yötä jouluun! Laskettiin se ihan itse! Nyt saa alkaa valmistautua talven suurimpaan juhlaan. Meillä on ollut sanattomana sopimuksena, että ennen marraskuuta ei joululauluja kuunnella (paitsi salaa muilta) ja koristeetkin pysyvät vielä laatikoissa. Lauantaina, kun kuukausi vaihtui, meillä rävähti Michael Bublén Christmas -albumi soimaan ja glögi laitettiin kuumenemaan. Ihanaa! Tästä alkaa meidän joulu! Maltoimme sen verran, että kuusi ja kaikista jouluisimmat koristeet jäivät vielä kaappiin. Aloimme rakentaa joulua vähitellen. Joulun lähentyessä voi ottaa esiin aina muutaman koristeen lisää. Näin  joulu ikään kuin hiipii mieliimme, eikä ole vaaraa saada yliannostusta heti marraskuun aikana (kuka nyt joulusta saisi tarpeekseen?).


Joulutunnelma rakentuu useista elementeistä: tuoksuista, herkuista, yhdessäolosta, koristeista ja tietysti kynttilöistä, joita löytyy ympäri asuntoamme. Näin vuoden pimeimpänä aikana on ihana sytyttää kynttilät ja käpertyä sohvalle nauttimaan tunnelmasta hyvän kirjan ja glögikupposen kanssa.


Ja jotta ei unohdeta mikä aika on kyseessä, on kirjakin teemaan sopiva. Hyllystämme löytyy muutama lumoava romaani, joita lukiessa mieli tempautuu mukaan joulumaailmaan ja marraskuun ankeus unohtuu hetkeksi. Kuvassa näkyvä Jenny Colganin Christmas at the Cupcake Cafe -kirja ihastuttaa erityisesti.  Tarinaan on upotettu toinen toistaansa herkullisempia joulureseptejä. Sitä lukiessa kannattaa olla leivontatarvikkeet ostettuna, sillä kiusausta on vaikea ellei mahdoton vastustaa.


Kynnyksellä on paketoinnin suurin sesonki, joten siirtyy blogimmekin rytinällä joulunaikaan. Vuoden loppuun asti postauksemme käsittelevät tavalla tai toisella joulua. Tuttuun tapaan esittelemme laajan kirjon paketointi- ja lahjaideoita. Lisäksi luvassa on menovinkkejä ja ripaus historiaakin. Annamme myös maistiaisia omasta jouluun valmistautumisesta ja sen vietosta. Ehkä muutama reseptikin saattaa eksyä joukkoon. Takataskussa on lisää yllätyksiä, joista pääset myöhemmin nauttimaan blogissamme.


Kyllä se siis alkaa hiljalleen näyttää joululta! Tässä loppuun pieni ripaus joulutunnelmaa Michael Bubléelta.

Muista seurata meitä myös Facebookissa (klik) ja Instagramissa (klik). Näin saat tiedon aina kun julkaisemme uutta. Ihanaa joulun odotusta lukijoillemme!

12 kommenttia

 1. Ihania, tunnelmallisia kuvia :) Nuo musta-kultaiset kynttilälyhdyt ovat erityisen hienot. Mukavaa marraskuun alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Mekin ihastuimme niihin heti! Ne ovat Ellokselta tilattu, ja ainakin vielä näyttää olevan valikoimassa :)

   Poista
 2. Voi mikä ihana blogi täällä onkaan. Heti alan lukijaksi. <3

  VastaaPoista
 3. Mullakin on toi Michaelin joululevy, viime vuonna hankin - muuttokuormia vietäessä soitettiin melki puhki, tarttee kaivaa esiin ja soimaan taas, siitä tuli ihan joulu vaikka vettä satoi ja ruoho oi vihreää viime jouluna täällä etelässä. Tunnelmalliset sivut teillä, haarukkarusettia tarttee kokeilla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tunnelma välittyi sinne :) Tuo Michaelin levy on varma tunnelman luoja, olipa jouluna lunta tai ei.

   Poista
 4. Oikein, kyllä marraskuu on jo niin lähellä joulua, että pitää ottaa ilo irti :) Kauniita koristeita teillä. Itse olen koittanut hillitä jouluintoani, mutta vähän huonolla menestyksellä.. kyllä kohta laitetaan jo täys joulukoristelu taloon. Tykkään myös lisäillä joulua pikkuhiljaa, niin että jouluaattona on lopulta kaikki kohdallaan. Mukavaa, tunnelmallista marraskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa ja tunnelmallista marraskuuta myös sinulle! Mukava kuulla, että myös muita, jotka tekevät hiljalleen joulua kotiinsa.

   Poista
 5. No nythän löytyi mahtava joulublogi!
  Liityin välittömästi lukijaksenne ja lisäsin teidät omalle listalleni :)

  VastaaPoista
 6. Tervetuloa lukijaksi ja kiitos listalle lisäyksestä. Täälläkin haetaan joulumieltä vastavuoroisesti sinun blogistasi :)

  VastaaPoista
 7. Kauniita kuvia, ja Ihana lämminhenkinen tunnelma välittyy niistä : ) Joulua kohti, joulua kohti... : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos positiivisesta palautteesta. Joulua kohti mennään, päivä päivältä enemmän :)

   Poista