Rapujuhlien jälkiruoka - Hummingbird-kakku

28.8.16

Hummingbird-kakku

Kun herkullinen porkkanakakku ja amerikkalainen banaanikakku risteytetään, saadaan aikaiseksi jotain niin hyvää, että se aiheuttaa hyminää. Suussa sulava Hummingbird-kakku antaa elokuisille rapujuhlille arvoisansa päätöksen. Kakku on myös herkullinen jälkiruoka venetsialaisiin. Tämä herkku muistuttaa hieman porkkanakakkua, mutta porkkana on siinä korvattu banaanilla ja ananaksella.

Hummingbird-kakku eli kolibrikakku esiteltiin ensimmäisen kerran Southern Living -lehdessä vuonna 1978. Nimen alkuperästä on useita teorioita. Jotkut uskovat nimen kumpuavan siitä, että jokainen suupala saa sinut hymisemään nautinnosta. Toisten mielestä kakku on taas niin makeaa, että se kelpaa kolibreillekin. Ja sitä se kieltämättä on, makeaa nimittäin. Mutta hyvää! Nappasimme ohjeen Spicy Southern Kitchen -sivustolta. Suomeksi käännetty ohje löytyy alapuolelta.

rapujuhlien jälkiruoka

hummingbird-cake

Hummingbird-kakku (kolibrikakku)


Pohja

7 dl vehnäjauhoja
4,5 dl sokeria
1tl suolaa
1tl ruokasoodaa
1tl leivinjauhetta
1tl kanelia
0,25tl maustepippuria
3dl kasviöljyä (esim rypsi- tai auringonkukkaöljy)
2tl vanilja-aromia
3 isoa kananmunaa
4dl kypsiä banaaneja survottuna
4,5dl paahdettuja ja pilkottuja pekaani- tai saksanpähkinöitä

Kuorrute ja täyte

2,25dl voita huoneenlämpöisenä
12dl tomusokeria
450g maustamatonta tuorejuustoa
1tl vanilja-aromia
1 sitruunan raastettukuori
2rkl sitruunamehua

Lämmitä uuni 170 asteeseen. Yhdistä ja sekoita jauhot, sokeri, ruokasooda, leivinjauhe ja mausteet isossa kulhossa. Lisää joukkoon öljy, vanilja-aromi ja munat. Sekoita tasaiseksi taikinamassaksi. Sekoita joukkoon survottu banaani, ananasmurska mehuineen ja puolet paahdetuista pähkinöistä.

Jaa taikina kolmeen osaan ja paista joko kolmessa erillisessä tai yhdessä kakkuvuoassa vuorotellen 25-30 minuuttia. Pohja on kypsä kun puisella tikulla pistäessä tikkuun ei jää taikinaa. 

Seuraavaksi tee kuorrute. Sekoita joko yleiskoneella tai sähkövatkaimella voi ja tomusokeri lisäten tomusokerin asteittain. Lisää joukkoon tuorejuusto, sitruunan mehu ja kuori sekä vanilja-aromi. Sekoita kunnes kuorrute on tasaista.

Kun kakkupohjat ovat jäähtyneet, voit kasata kakun. Levitä pohjien väliin noin puolet kuorrutteesta. Kuorruta kakku jäljelle jääneellä kuorrutteella ja koristele ripottelemalla loput pähkinät kakun päälle.

jälkiruoka rapujuhliin

kolibrikakku

Kolibrikakku paranee, kun se on hetken muhinut jääkaapissa. Sokerin määrää voi huoletta vähentää, jos se tuntuu kovin paljolta. Kakku on myös niin suuri, että ohjeen voi tehdä puolikkaana. Tällöin jaa taikina kahteen ja paista vain kaksi pohjaa.

Herahtiko vesi kielelle?

You Might Also Like

35 kommenttia

  1. Näyttääpäs hyvältä! Namskis!😋
    Hyvää sunnuntai päivää sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä ihanan herkullinen ja mehevä kakku. 😊

      Poista
  2. Aivan ihanan näköinen kakku. Sen täytyy olla hyvää, jos se saa sinut hymisemään.
    Ihanaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa muruset <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tuo aikamoista hyminää aiheutti. Kerrassaan hyvää :)

      Poista
  3. Voi miten upee kakku ja ohje! Tuota pitää kyllä kokeilla 😍 Mukavaa sunnuntaita 💕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitahan korvan taakse ohje muistiin :) Täältä se löytyy, kun herkutteluhimo iskee :)

      Poista
  4. Hyvät hyssykät mikä unelmien kakku ja ooh sitruunaakin mukana. Tätä on pakko kokeilla, on meinaan superherkullisen näköinen. <3 Kivaa uutta viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia, suosittelemme testaamaan. Tämä jos mikä auttaa makeanhimoon :)

      Poista
  5. Enpä ole ennen moisesta kakusta kuullut. Kiva nimi :) - ja näyttää herkulta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, juu kyseinen kakku on klassikko ainakin Amerikassa ja Englannissakin. Suomessa hieman tuntemattomampi tapaus.

      Poista
  6. Voi että, kylläpä vaikuttaa herkulliselta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä se kieltämättä olikin. Oikein hyvää, joskin kovin montaa palaa ei kerralla pysty syömään. Muuten tulee makea-överit :) Mutta kohtuudella nautittuna aivan herkullinen kakku!

      Poista
  7. Kääk, voi kyllä! Tästä taitaa tulla oma synttärikakkuni, ensin kokeilen sen porkkanakakun ;) Ihania syyskesän iltoja teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei yhtään hassumpi synttärikakku ;) Ja kyllä, porkkanakakku on taivaallisen hyvää. AINA :)

      Poista
  8. Kuulostaa hyvältä. Meikäläinen on sellainen sokerihiiri, että lähestulkoon kaikki makea kelpaa. Tänäänkin oli tarkoitus leipoa, mutta yllättäen uuni sanoi sopimukset irti. Omenapiirakka muuttui äkkiä lasista tarjoiltavaksi pienellä improvisoinnilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi vitsit, harmillista että uuni sanoi sopimuksensa irti. Meillä itse asiassa pamahti muutama viikko sitten hellan vastus alas kesken kokkailujen. Onneksi sen sai korjattua, eikä tarvinnut odotella uutta hellaa.

      Poista
  9. Varsin makia pamaus taitaa olla...Mahto teillä kekkereiden jälkeen olla mahat piukeena. :)
    ps. Mitä mehua noissa pulloissa on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin sitä :) Pahoittelut Minttu, että vastaus kestänyt. Tuntuu, että arkikiireet vievät kaiken mehun. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Eli nuo pullot on ostettu Hämeenkyröstä marjatilalta. Niissä kotitekoista limonadia. Aivan ihanaa. Valitettavasti ei taida muualta saada, ainakaan emme ole nähneet. / Terkuin Jani ja ALeksi

      Poista
    2. Kiitos vastauksesta ja sitä vähän ajattelinkin pullojen perusteella, että jotain aika uuniikkia juomaa taitaa olla. :)

      Poista
  10. Nams ja mums,tyttö ilmoitti heti,että tätä tehdään:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei muuta kuin leivontapuuhiin ja nauttimaan lopputuloksesta :)

      Poista
  11. Voi kuinka herkullisen näköinen kakku! Uh! Mä tarviin pian jonkun Omar-munkin tai jonkun sokeripommin,sillä aika pitkään olen ollut ilman :))!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Omar sentään. Se on niin hyvä klassikkokarkki :) Joskin pieni sokeripaussi tekisi täälläkin poikaa :)

      Poista
  12. Näyttääpä hyvältä ja kiitos ohjeesta! Tuota voisi todellakin kokeilla tehdä. Pitääkin mennä tuonne aiempiin postauksiinne katselemaan, mitä sitä oikein on taas tehty:) Ne rapujuhlien koristeethan kiinnostaa ja jossain näinkin jo pienen makupalan, mitä sieltä ainakin löytyy. Mun aika on mennut sienimetsällä ja olen sieltä saanut korikaupalla herkkutatteja. Terkuin Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, sinulla on ollut parempi onni sienien kanssa. Me olemme muutamaan otteeseen sienessä käyneet, mutta saalis on ollut kovin pieni. Toisaalta pakastimessa on marjoja niin paljon, että kovin paljon sinne ei enää mahtuisi muuta. Pitäisi säilöä muulla tavalla.

      Poista
  13. Kuulostaapas hyvälle ja pakkohan tämä ohje on muistiin laittaa :)

    Mukavaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla. Aurinkoa elokuun loppuun :) / Aleksi ja Jani

      Poista
  14. Nyt pitää tunnustaa, että kyllä vesi herahti kielelle ♫
    Kaunista alkanutta viikkoa sinne teille ♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, tämä saa edelleen veden herahtamaan kielelle täälläkin. Pitänee tehdä vielä myöhemmin uudelleen :) /Jani ja Aleksi

      Poista
  15. Montako banaania on 4 dl survosta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos en väärin muista niin taisi mennä 4 keskikokoista banaania. Riippuu paljon banaanien koosta :) kannattanee ostaa 5-6 jotta ei ainakaan lopu kesken, eikä se varmasti maailmanloppu ole jos ei täysin 4 dl ole :)

      Poista
  16. Todella herkullisen näköistä! Ja varmasti mehevää, nam!

    VastaaPoista
  17. Kiitos ohjeesta! Tätä täytyykin kokeilla.

    VastaaPoista

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *