Search

DIY Hääkutsut - kutsukortit häihin yhdistelemällä valmista ja itse tehtyä

itse-tehty-hääkutsu-wedding-invitation

Hääkutsujen tekeminen on yksi hääjärjestelyiden ensimmäisistä etapeista. Viime viikonloppu sujuikin hääkutsuja näperrellessä. Urakointi oli kaiken ajan ja vaivan arvoista, sillä lopputuloksena syntyi meidän näköiset kutsukortit häihin. Hääkutsuissa yhdistelimme sekä valmista että itse tehtyä.

Alkujaan tarkoituksenamme oli tehdä hääkutsut itse alusta lähtien. Muutaman harjoituskappaleen ennätimmekin tehdä, mutta valitettavasti toteutus ja visio eivät niissä kohdanneet haluamallamme tavalla. Homma alkoi tuntua niin työläältä, että päädyimme lopulta painattamaan kutsut valmista mallipohjaa hyödyntäen verkossa toimivasta Vistaprint-palvelusta. Päätöstä ei ole tarvinnut katua, sillä kutsuista tuli lopulta kerrassaan upeat.

Vistaprintin sivuilla on lukuisia erilaisia malleja, joita voi kustomoida omien mieltymystensä mukaan. Kutsu on mahdollista tehdä kaksipuolisena, ja paperin laadun voi valita eri vaihtoehdoista. Myös kirjekuorien ulkoasu on mahdollista toteuttaa mieleisellään tavalla. Olemme todella tyytyväisiä omiin kutsuihimme, joten uskallamme suositella Vistaprinttiä muillekin. Palvelussa yhdistyy edullinen hinta, nopea toimitus, hyvät kustomointimahdollisuudet ja laadukas painojälki.

DIY-hääkutsu-vistaprint

Kuultopaperia ja kustomoitu sinetti

Hääkutsun halusimme pitää mahdollisimman yksinkertaisena, joten sisällytimme siihen vain olennaisimmat tiedot juhlasta. Kutsusta ilmenee päiväämärä ja aika, vihki- ja juhlapaikka, viimeinen ilmoittatutumispäivä sekä osoite ja salasana hääsivustolle, josta löytyy yksityiskohtaisemmat tiedot juhlapäivään liittyen.

Häidemme teemaväri on eukalyptuksen vihreä, jonka lisäksi juhlien sävymaailmassa nähdään sinisen eri sävyjä ja ripaus kultaa. Teemavärit sinistä lukuun ottamatta toistuvat myös kutsuissa. Häiden kutsukortteja reunustaa vihreä lehtiköynnös ja hääparin nimet on painettu kohokuvioidulla kultafolioinnilla. Kohokuviointi antaa kutsuille juhlavan lisän.

Jokaista kutsua kiertää kaistale kuultopaperia, jota ympäröi ribbinaru. Koristuksen kruunaa vihreä sinetti, johon on painettu etunimiemme alkukirjaimet eli J ja A. Kustomoitu sinettileimasin on tilattu Etsystä ja kuultopaperi ostettu Sinellistä.

Kuultopaperia myydään sekä värillisenä että värittömänä. Se muistuttaa hieman leivinpaperia, mutta on huomattavasti jämäkämpää. Askartelijoiden keskuudessa kuultopaperi tunnetaan myös nimellä vellumpaperi. Se soveltuu askarteluiden ohella tulostamiseen, kunhan huomioi laitekohtaiset tulostusasetukset. Tulostusmateriaaliksi kannattaa valita asetuksissa hitaasti kuivuva paperi ja tulostuslaadun tulisi olla parhain mahdollinen.

Julkaisemme myöhemmin erillisen postauksen sinettien tekemisestä. Vahan sulatus nimittäin tapahtui hieman helpommalla tavalla kuin lusikan kärjessä sulattamalla. Palataan siihen piakkoin.

kustomoitu-sinetti-nimikirjaimilla

oma-hääsivusto-tahtoo.fi


Hääsivusto Tahtoo-palvelussa


Emme tosiaan liittäneet erillistä hääinfoa kutsun seuraksi, sillä kaikki oleellinen tieto juhlapäivään liittyen löytyy perustamaltamme hääsivustolta.

Hääsivuston teimme suomalaisessa Tahtoo-palvelussa. Hääsivuston perustaminen Tahtoossa on helppoa, ja kaiken lisäksi kaikki tärkeimmät perusominaisuudet ovat saatavilla ilmaiseksi. Lisämaksusta on tarjolla enemmän kilkettä. Me esimerkiksi maksoimme muutaman euron ekstraa, jotta saimme sivustolle haluamamme osoitteen epämääräisen kirjainrimpsun sijaan.

Jaottelimme omilla sivuillamme kaiken oleellisen seitsemän otsikon alle: vihkiminen, muistaminen, ilmoittautuminen, majoittuminen, hääseurue, some sekä saapuminen ja parkki. Yksi parhaista Tahtoon ominaisuuksista on se, että vieraat voivat ilmoittautua sivuston kautta. Samassa yhteydessä voi kertoa mahdollisista erityisruokavalioista.

Palvelussa on mahdollista myös mm. suunnitella pöytäkartat, istumajärjestys ja seurata budjetissa pysymistä. Tahtoo on kaiken kaikkiaan näppärä apulainen hääsuunnittelun eri vaiheisiin.

itse-tehdyt-hääkutsut

Edessä hääkutsujen postitus


Seuraavaksi vuorossa on kutsujen postitus. Kutsumme lähtevät postin matkaan perinteisissä valkoisissa kirjekuorissa. Pientä koristeellisuutta kuoreen tuo etuosaan painettu vihreä lehtikuvio. Se on toteutettu Sinellistä hankitulla leimasimella. Aleksi pääsi samalla testaamaan ostamaansa kalligrafiakynää ja kirjoitti vastaanottajien nimet kauniilla käsialalla kuoren pintaan. Olemme hurjan tyytyväisiä kokonaisuuteen. Toivomme kutsujen tarjoavan vastaanottajille ensikosketuksen suureen juhlaamme ja herättävän odotuksen tuntua.

Valoisaa viikonloppua!

Instagramissa voit seurata meitä @kaikkipaketissa ja häihin valmistautumista @linnanjuhla

*Kuvista retusoitu pois häihin liittyviä yksityistietoja

23 kommenttia

 1. Upealta näyttää!
  Tyylikäs ulkoasu korteissanne ja hieno tuo teemaväri.
  Leppoisaa karkauspäivää ja mukavaa maaliskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teemaväriä mietimme pitkään ja lopulta tosiaan päädyimme eukalyptuksen vihreään. Se on maanläheinen, rauhallinen ja kaunis väri :) Leppoisaa karkauspäivää sinullekin :)

   Poista
 2. Kauniit kutsut⚘ ihania ihania hääjärjestelyjä teille

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos kehuista Kristiina <3 Iloista lauantai-iltaa sinulle täältä häätohinoiden keskeltä :)

   Poista
 3. Muuta ei teiltä voinut odottaakaan kuin tyylikästä kutsukorttia ja että kaikki on huolella suunniteltu.
  Oikein ihanaa hääjuhlan odotusta ja valmisteluja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina. Täytyy myöntää, että olemme itsekin todella tyytyväisiä lopputulokseen. Tuli just meidän näköiset kutsut :) Auringonsäteitä viikkoosi :)

   Poista
 4. Mä en kestä, ihania ♥♥♥ Todella kauniita kutsukortteja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Multa taisi päästä nuo samat sanat, kun avasin painosta tullutta pakettia ja näin kutsukortit. Kiva, että myös muut tykkäävät yhtä paljon. Kivaa viikkoa Maikku :)

   Poista
 5. Tyylikkäät ja aivan ihanat kutsut!! Minulla on isoisäni leimasin, ja se on vain jäänyt muistoksi hänestä. Sitten on sydänleimat, joita on tullut käytettyä joulukorttien sinettinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, onpa hienoa, että sinulla muistona isoisäsi leimasin. Toivottavasti joskus pääset sitä hyödyntämään. Toisi varmasti ihanan henkilökohtaisen lisän :) Sydänleimat ovat varmasti kauniit myös. Sopisivat hyvin myös hääkutsuihin. Sellaisia emme nähneet, mutta tuo Sinellistä ostettu lehtileimasin oli hyvä löytö. Kivat lehtikuviot sai sillä kirjekuoren pintaan.

   Poista
 6. Todella kauniit kutsut, tyylikkäät ja upeat värit. Vitsit, että Aleksi on taitava kirjoittamaan kalligrafiakirjaimia.
  Ihanat te ja ihanat kutsut teillä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aleksi tosiaan hankki kalligrafiakynän ja on treenaillut sillä. Itsekin innostuin, kun näin kuinka kivaa jälkeä sillä saa.

   Poista
 7. Oi miten ihanat kutsut, niin kauniit! Hienot nuo sinetit! On kyllä mukava kun on jotain noin ihanaa odotettavaa! Leppoisaa päivää sinne teille♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka häät pitävätkin koko kevään kiireisenä, on onneksi mukavaa puuhaa. Kivaa viikkoa Päde!

   Poista
 8. Ihanaa. Jään seuraamaan innolla häiden valmistumista. ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että häävalmistelut kiinnostaa. Niitä täällä aina tasaisin väliajoin kerromme :)

   Poista
 9. Ilmavat ja kesäiset kutsut, tykkään kovasti värityksestä. Tuo sinetti on kyllä kiva, sitä sitten joulupaketteihinkin voi tulevaisuudessa käyttää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelimme, että sinettiä voi tosiaan käyttää myöhemmin muussakin yhteydessä. Joulupaketteihin sopisi ja toki kiitoskortteihin sitten, kun niiden aika tulee.

   Poista
 10. En kestä miten kauniit ja niin happy vaan täällä koko ajan teidän puolesta. <3

  VastaaPoista
 11. Lämmin kiitos Suvi. Ihanaa kevättä sinullekin :)

  VastaaPoista
 12. Instasta näin jo kutsut ja nyt vasta ehdin blogin äärelle. Hiihtolomalaisen elämä on niiiin kiireistä ;) Kutsut ovat todella upeat, tyylikkäät! Teillä on superhienot teemavärit - eukalyptuksen vihreä, sinisen eri sävyt ja ripaus kultaa <3 Iloista ja muistorikasta juhlanne valmistelua teille!

  VastaaPoista
 13. Meilläkin oli hääkutsuissa itse painetut sinetit ja vitsit miten vaativaa niiden onnistuminen olikaan! Meillä tosin oli ihan jostain askarteluliikkeestä hankittu sinetti, ei erikseen teetettyä. Kun sinetin sai tehtyä huolella, oli se aika upeannäköinen <3 Ihania häävalmisteluja teille :)

  VastaaPoista