Search

DIY kukkapaketti - näin käärit kaupan valmiskimpun ympärille kauniin paketin

diy-kukkapaketti

Kukat ovat mitä ihanin tapa muistaa läheisiään, eikä kimpun antamiseen ole väärää hetkeä. Onnitteluiden lisäksi kukilla voi kertoa tunteistaan, lohduttaa tai pyytää anteeksi. Olipa tarkoitusperä mikä hyvänsä, myös kimppu kaipaa ympärilleen arvoisensa kääreen. Näin ystävänpäivän kynnyksellä tarjolla olisi ohje, jolla kukkapaketin teko kaupan valmiskimpun ympärille syntyy näppärästi.

Kukkakaupoissa ammattilaiset hoitavat käärimisen puolestasi, mutta ruokakaupoissa myytäviin valmiskimppuihin ei vastaavaa palvelua ole saatavilla. Kauppojen valmiskimpuissa ympärillä on usein vain muovinen suojapaperi, joka ei itsessään ole kovin juhlava. Kukkapaketin voi onneksi tehdä helposti myös itse. Pala lahjapaperia kukkien ympärille, eikä valmiskimppu näytä enää yhtään lähimarketista ostetulta. 

Kesäaikaan itse tehty kukkapaketti puolestaan kruunaa kedolta poimitun kimpun. On ihana muistaa läheisiään luonnosta kerätyin kukin ja kääriä niiden ympärille kaunis paketti. Hankkipa kukat luonnosta, kukkakaupasta tai lähimarketista, niiden antaminen on aina kaunis ele. 

itse-tehty-kukkapaketti

Näin kukkapaketti tehdään

Itse tehty kukkapaketti vaatii sisäänsä kimpun. Kukkien lisäksi tarvitset lahjapaperia, teippiä ja narua. Lahjapaperin voi korvata myös sanomalehdellä, puotipaperilla, karttapaperilla tai isolla julisteella, jolloin käärepaperit voi kierrättää paperinkeräyksessä. Perinteinen lahjapaperi sen sijaan ei sovellu paperinkeräykseen.

kukkakimpun-paketointi1

1. Kääri kimpun varren päähän märkää talouspaperia ja kiedo ympärille tuorekelmua, jotta kimppu ei nuukahda. Leikkaa lahjapaperista neliön muotoinen pala. Aseta kimppu neliön yläkulmaan.

2. Tuo neliön alakulma kimpun päälle.

3. Tuo toinen sivukulmista kimpun yli ja kiinnitä se halutessasi teipillä kiinni.

kukkakimpun-paketointi2
4. Tuo viimeinen kulma kimpun yli ja kääräise se kimpun taakse.

5. Kiinnitä paperi teipillä.

6. Solmi paketin ympärille rusetti esimerkiksi juuttinarusta ja kukkapaketti on valmis!

kukkapaketin-tekeminen

Kukapa ei kukkia rakastaisi. Ainakin meistä kukkia on aina ilo antaa ja ilo saada. Pienellä vaivannäöllä kukkamuistamisesta voi tehdä vieläkin henkilökohtaisemman.

Onko sinulla tapana muistaa läheisiäsi kukkatervehdyksillä?

15 kommenttia

 1. Tuollainen paperikääre muuttaa kyllä markettikimpun paljon tyylikkäämmäksi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä se muovikääre marketkimpun ympärillä ei ole kaikista kaunein ja juhlavin. Hieman kaunista paperia ympärille ja ilme muuttuu kertaheitolla :)

   Poista
 2. Kiitos vinkistä. Yritän aina tuunata markettikimppuja lisäämällä pihalta jotain vihreää (sitähän meillä riittää vuoden ympäri) ja rustin. Nyt sitten taittelen vielä paperin ympärille teidän opettamalla tavalla. Aina oppii uutta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni tuunaus tekee varmasti kaupan kimpuista entistäkin upeampia. Siihen tosiaan kun vielä kiepautat paperia kauniisti ylle, niin saat aikaiseksi juhlavan kokonaisuuden. Kiva, että sait inspiraatiota :)

   Poista
 3. Itse tykkään saada kukkia lahjaksi ja aina olen niistä yhtä onnellinen. Tykkään myös kylään mennessä viedä kukkia ja vaikka erikoiskahvia mennessäni.
  Todella kaunis kimppu ja paketointi idea <3 Kaunista viikonloppu teille ihanat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkia on aina ihana saada. Minulla oli pitkään tapana ostaa perjantaikimppu itselleni kiitokseksi onnistuneesta viikosta :D Nyt tuo tapa on hieman jäänyt, mutta voisin sen ottaa taas käytäntöön. Niin kiva, kun kotona kukkia maljakossa :) Muutenkin kukkia on kiva antaa lahjaksi, kun kaikkea muuta tavaraa ihmisillä on jo yllin kyllin. Kivaa uutta viikkoa Outi!

   Poista
 4. Ihana simppeli idea ♥ Mä otan tuon kyllä käyttöön, sillä kukkia on ihana sekä saada että antaa lahjaksi!
  Ihanaa sunnuntaita ♥

  VastaaPoista
 5. Voi ihanat. Teittekö minulle tämän kukkakimpun? <3 Ihana kimppu <3

  VastaaPoista
 6. Aivan ihana paketti! Kiitos loistavasta vinkistä, tätä pitää kokeilla:) Leppoisaa sunnuntai-iltaa ja tulevaa viikkoa♥

  VastaaPoista
 7. Kaunis kääre ja kimppu.
  Ihanaa ystävänpäiväviikkoa!

  VastaaPoista
 8. Pitääkin muistaa tämä. Niin paljon arvokkaampi kuin muovinen kaupan pussi. Ihana paketti.

  VastaaPoista
 9. Tosi ihana paketti ja kiitos ohjeesta <3 Kyllä vien usein kukkia tuliaisiksi tai lahjaksi ja tietenkin myös tykkään itse saada kukkia <3
  Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 10. Kaunis kimppu ja kauniisti paketoitu. Tällainen kimppu olisi ilo antaa tai saada. Oivallinen idea ystävänpäiväksi, kiitos!

  VastaaPoista
 11. However, most US on-line roulette tables with live sellers also have decrease minimum bet requirements comparability with} physical casinos. Online gambling roulette games can supply rather more revolutionary guidelines and layouts. One of the 우리카지노 best on-line roulette games is the live-dealer Lightning Roulette, which provides special visual effects and multipliers to supersize your wins.

  VastaaPoista