Search

Pulpe de Vie - luonnonkosmetiikkaa hävikkiruuasta

luonnonkosmetiikkaa-hävikkiruuasta
*Postauksen tuotteet saatu pr-näytteinä


Lähes kolmannes kaikesta maailmalla tuotetusta ruoasta päätyy hävikkiin. Se on paljon, eikä Suomessa tilanne ole yhtään ruusuisempi. Pelkästään kotitalouksissa heitetään ruokaa roskiin 120–160 miljoonaa kiloa vuosittain. Se vastaa noin 7800 rekka-autollista ruokaa. Kaikki tämä ruoka on siis tuotettu turhaan.


Näin hillitsemme omaa ruokahävikkiä


Peiliin on katsominen, sillä meidänkään talous ei saa tässä asiassa puhtaita papereita. Kun asian tiedostaa, voi siihen onneksi vaikuttaa. Otimme vuoden alussa härkää sarvista kiinni ja pyhitimme sekä kuiva-ainekaapissa että jääkaapissa yhden hyllyn sellaisille elintarvikkeille, jotka tulisi hyödyntää mahdollisimman pian joko ruuanlaitossa tai leivonnassa. Nämä hyllyt ohjaavat suunnittelemaan viikon ruokalistan niin, että kaikki syömäkelpoinen tulee käytettyä ennen kuin raaka-aineet pääsevät pilaantumaan tai vanhenemaan käyttökelvottomiksi. Pelkästään tällä toimenpiteellä olemme onnistuneet vähentämään ruokahävikin määrää reilusti.

Ruokahävikistä valmistettua luonnonkosmetiikkaa


Kotitalouksien ohella ruokahävikkiä syntyy myös teollisuudessa ja kaupoissa. Määrää on vuosien saatossa onnistuttu vähentämään monilla toimenpiteillä ja samaan aikaan hävikkiruuan ympärille on syntynyt myös uudenlaista liiketoimintaa, kuten hävikkiruokaan keskittyviä kauppoja ja ravintoloita.

Yksi mielenkiintoinen hävikkiruoan parissa toimiva yritys löytyy Ranskasta. Luonnonkosmetiikkaa valmistava Pulpe de Vie hyödyntää tuotteidensa raaka-aineina hävikkivihanneksia ja -hedelmiä, jotka eivät kelpaa ulkonäkönsä puolesta myyntiin tai jäävät kaupoista ostamatta. Kiertotalouden hengessä valmistettu luonnonkosmetiikka on ideana mitä mainioin. Tätä voisikin kutsua jo paremman maailman luonnonkosmetiikaksi. Jokainen tuote sisältää 99% luonnollisia raaka-aineita ja sarja on Ecocert ja Cruelty Free -sertifioitu.

kosmetiikkaa-hävikkiruoasta

pulpe-de-vie

Saimme loppuvuodesta pr-näytteinä Pulpe de Vien luonnonkosmetikkaa, jota olemme suurella mielenkiinnolla testanneet kuukauden päivät. Tämä sarja uppoaa meihin niin aatteellisesti kuin luonnollisten raaka-aineidenkin osalta. Kiertotalousajatuksen ohella Pulpe de Vie yllättää myös hinnallaan ja laadukkuudellaan. Tuotteet ovat kohtuuhintaisia (10 euron molemmin puolin) ja todella riittoisia. Voiteet ja seerumit imeytyvät hyvin ihoon. Tuoksumaailma eroaa monesta muusta luonnonkosmetiikan tuotteesta, sillä Pulpe de Vie hemmottelee aisteja hedelmien raikkaudella ja virkistää vihannesten voimalla.

Kosmetiikkamerkin takana on ranskalainen Julie, joka vuonna 2008 jätti työnsä markkinointitehtävissä ja muutti Pariisista Etelä-Ranskaan toteuttaakseen unelmansa. Syntyi Pulpe de Vie, laadukas ja vastuullinen luonnonkosmetiikkamerkki. Sen kaikki tuotteet valmistetaan Ranskassa, Provencessa kasvaneista raaka-aineista. Hedelmät ja kasvikset muutetaan vesiksi, uutteiksi ja öljyiksi pienessä tuotantolaitoksessa Ranskan Alpeilla ja ihonhoitotuotteet valmistetaan laboratoriossa Provencessa.

Sarja sisältää 5 tuotelinjaa ihon erilaisiin tarpeisiin:


pulpe-de-vie-kosmetiikka

Pulpe de Vie kokemuksia


Testaamamme tuotteet kuuluvat pääsääntöisesti turkoosin linjan alle. Käytössämme on tälläkin hetkellä tehokosteuttava seeruminaamio, kasvovoide ja silmänympärysvoidenaamio. Erityisesti seerumi ja kasvovoide ovat osoittautuneet aivan älyttömän loistaviksi tuotteiksi. Silmänympärysvoide on ehkä hivenen kevyt omaan makuumme, mutta ei silti huonoimmasta päästä silmänympärysvoiteiden saralla.

Kasvoseerumia voi kuvailla todelliseksi tehokosteuttajaksi. Kuiva iho on kiittänyt tästä seerumicocktailista, joka paitsi kosteuttaa myös uudistaa C-vitamiinipitoisen koostumuksensa ansiosta. Purkkia kannattaa hieman sekoittaa ennen käyttöä, jotta ainesosat sekoittuvat kunnolla. Tärkeimmät raaka-aineet seerumissa ovat vadelma, viikuna, kaktusviikunaöljy ja hyaluronhappo. Samat tehoaineet löytyvät myös kasvovoiteesta, joka niin ikään lunasti paikkansa jokapäiväisessä käytössämme.

luonnonkosmetiikka-uutuus

Pulpe de Vien valikoima kattaa myös kangasnaamiot. Lauantaisaunan jälkeen naamio kruunaa illan, kun kasvot saa kunnon kosteuspommin kangasnaamion ansiosta.

Edellä mainittujen lisäksi yksi maininnan arvoinen tuote on Pulpe de Vien puhdistusvaahto. Tomaattivettä ja greippivettä sisältävä putsari tuntuu hoitavalta ja jättää iholle raikkaan heleän pinnan. Tämäkin on todella riittoisa ja pieni määrä vaahtoa riittää puhdistamaan kasvot.

hävikkiruoka-kosmetiikka

Pulpe de Vie on jälleen hyvä osoitus siitä, että laatua voi saada myös kukkaroystävälliseen hintaan. Yksikään testaamamme tuote ei ole tuottanut pettymystä ja esimerkiksi seerumi säväytti todella positiivisesti. Ja kyllähän näitä tuotteita käyttäessä myös mieltä lämmittää tieto, että valmistusprosessin ansiosta moni raaka-aine on pelastettu jätekuljetukselta ja hyödynnetty kosmetiikan raaka-aineena.

Tarkoituksenamme on saada oma ruokahävikki minimiin vielä tämän vuoden puolella.  Kuten alussa totesimme, hyllyjärjestelmä on osoittautunut toimivaksi ratkaisuksi. Haluamme kannustaa kaikkia kantamaan kortensa kekoon tärkeän asian puolesta. Kuulisimme mielellämme vinkkejä, millaisin keinoin sinä hillitset ruokahävikkiä? Entä mitä ajatuksia sinussa herättää Pulpe de Vien kaltainen kosmetiikka, joka on valmistettu hävikkiruuasta?

Lisätietoa tuotesarjasta löydät yrityksen kotisivuilta. Suomessa tuotteita myyvät mm. Sokos, House of Organic ja Ruohonjuuri.

*Tuotteet on saatu testiin PR-toimisto Sugar Helsingiltä

9 kommenttia

 1. Aivan ihanat kuvat ja huippukeksintö tämä brändi, nerokasta. <3 Sy-voide ei ihan riittänyt atooppisille luomille ja huom. iäkkäille eli ehdottomasti hieman nuoremmalle kohderyhmälle, mutta noin muuten voisin sanoa, että fantastinen brändi, eikä se ole sy-voiteen vika, että omat luomet ovat rutikuivat ja atooppiset.

  Kivaa viikkoa teille. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On mahtavaa, että hävikkiruokaa voidaan hyödyntää myös kosmetiikkateollisuudessa. SY-voide ei oikein sykähdyttänyt meitäkään, mutta seerumi ja kasvovoide olivat todella huippuja, samoin kangasnaamio. Kivaa loppuviikkoa Tiia!

   Poista
 2. Loistava idealismi brändin takana ja vaikuttaa kiinnostavalta! Ruokahävikkiä minimoidaan meilläkin ja kaksi koiraa pitää huolen siitä ettei sitä juuri tule jos se on heistä kiinni ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koirat onkin loistava tapa saada ruokahävikki minimiin. Meillä kun eläimiä ei ole, niin pitää itse kehitellä keinot hävikin hillitsemiseen :) Iloista loppuviikkoa Maikku!

   Poista
 3. Tosi hyvän kuuloinen idea hävikille. Minähän olen täysin hurahtanut kaikkiin naamioihin ja putsareihin, joten heti täällä innoissani näitä katselin.
  Meillä meni vuosi tyttären muuton jälkeen, että opittiin tekemään sopivasti ruokaa kolmella. Todella minimaalisesti menee enää mitään roskiin ja tästä ollaan kyllä perheenä aika ylpeitä.
  Ihanaa loppuviikkoa teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naamiot on kyllä ihania <3 Teillä on hävikkiasiat mallillaan, hieno asia :) Meillä on monessa asiassa petraamista, mutta jo pienillä korjaustoimenpiteillä on pystytty vaikuttamaan asioihin valtavasti!

   Poista
 4. Mielenkiintoiselta vaikuttaa. Pitääkin muistaa tämä tuoteperhe, kun edelliset alkaa loppua.
  Asioiden tiedostaminen on jo sinänsä askel, mutta vasta toiminta tuo tulosta. Tuo hävikkihyllyjen käyttöönotto onkin kiva idea.

  VastaaPoista
 5. Upeaa että pienin mutta varmoin askelin muutetaan maailmaa. Hävikkiruokaa tulee päiväkodeissa ja kouluissakin ihan kauheasti. Meillä ei oikein hävikkiruokaa jää kun se pakkaantuu aina seuraavan päivän eväiksi ;)

  VastaaPoista
 6. Hieno brändi :) Kyllä välillä tulee sitä hukkaruokaakin, vaikka pyrin tekemään sopivasti. Pakastan sen, mitä pystyy pakastamaan. No meillä ei ole koiraa, mutta minulla on appiukko :) Usein vien myös appivanhemmilleni ylijäänyttä ruokaa ja he kyllä ottavat mieluusti vastaan, mitä meiltä on jäänyt. Emme halua syödä useinkaan samaa ruokaa kahta päivää peräkkäin. Mukavaa viikkoa :)

  VastaaPoista