Search

DIY helppo ja moderni seinävaate moppilangasta

moderni-seinävaate

Hyvää uutta vuosikymmentä! Pienen joulutauon jälkeen on aika palata tänne blogimaailman vilskeisiin. Viimeisetkin joulukoristeet on nyt riisuttu, ja ne odottavat varastossa seuraavaa joulua. Tunne on aina hivenen haikea, mutta onneksi kotiin voi loihtia tunnelmaa monin tavoin myös joulun jälkeen. Kynttilät saavat valaista pimeitä iltoja ja kranssit ilahduttaa ovissa vielä tovin. Joululoman jälkeen sormet ovat kovasti syyhynneet myös uusien diy-ideoiden kimppuun ja niinpä pienenä iltapuhteena syntyi moderni seinävaate olohuoneen seinälle.

Vuodenvaihteessa lupasimme toisillemme, että opettelemme jälleen uuden taidon käsityösaralla. Vuonna 2020 se on makrameesolmeilu. Olohuoneessa roikkuvaa seinävaatetta ei makrameetyöksi voi rehellisyyden nimissä vielä kutsua, mutta suunta on jo sinne päin. Oikein sitä ihmettelee, kuinka kauniita pelkät roikkuvat langatkin voivat olla.

makramee-seinävaate

seinävaate-langasta-ohje

Moderni seinävaate syntyy vajaassa tunnissa, joten työn tekeminen ei sinällään vaadi pitkää pinnaa tai erityistä solmeiluosaamista. Työ antaa hyvän ensikosketuksen makrameen maailmaan ensikertalaiselle. Sen jälkeen on helppo siirtyä haastavempiin projekteihin.

Modernia seinävaatetta varten tarvitset moppilankaa ja kehikon/t työn toteuttamista varten. Oman seinävaatteen rakensimme pyöreisiin kehikoihin, jotka ostimme vuosi sitten käsityömessuilta. Solmimme moppilankaa molempien kehikoiden alaosiin ja kiinnitimme lopuksi kehikot toisiinsa niin, että ylemmästä kehikosta roikkuvat langat asettuvat alemman kehikon lankojen eteen. Valitsimme kehikoihin myös eri väriset langat. Näin seinävaatteeseen sai syvyyttä ja rytmiä.

Valmistus sujuu jouhevasti, kun leikkaat valmiiksi kasan sopivan mittaisia langanpätkiä. Sen jälkeen voitkin solmia niitä suoralta istumalta kehikkoon. Solmi aina kerralla kaksi lankaa. Se nopeuttaa työtä. Alla oleva kuva havainnollistaa, kuinka solmiminen tapahtuu.

seinäkoriste-ohje

solmeiltu-seinävaate

Kun työ on valmis, seinävaatteen helman voi leikata joko suoraksi tai vinoon muotoon. Meidän pitää hieman vielä siistiä oman seinävaatteemme helmaa, jotta se näyttäisi tasaisemmin leikatulta. Paljain silmin pieniä epätasaisuuksia ei ole huomannut, mutta kuvat kyllä paljastavat, että pientä hienosäätöä voisi tehdä.

diy-seinävaate

Nyt on innostuneisuuskäyrä kyllä niin korkealla, että seuraavan työn pariin on päästävä pikimmiten. Kirjahyllystä löytyy yksi makramee-kirja, johon ajattelimme perehtyä viimeistään ensi viikonloppuna. Eiköhän solmeilun salat aukene, kun asiaan perehtyy kunnolla. Meni syteen tai saveen, eiköhän sekin työ aikanaan täällä esitellä.

Joko siellä on uusi käsityövuosi pärähtänyt käyntiin? Entä oletko sinä innostunut tekemään makramee-töitä tai muunlaisia seinävaatteita?

16 kommenttia

 1. Minulla on ollut nyt uutena juttuja 1000 palan 3D palapeli. Huh miten paljon siinä on hommaa. Luulin, että menisi jo hermot, mutta ei ole mennyt ja olen aika ylpeä siitä.
  Tosi kivalta näyttää teidän seinävaate. Odotan jo innolla teidän makrame työtä. Vähän kyllä tuo makrame itseänikin kiinnostaa. Mistä tuota moppilankaa saa ostettua?

  Ihanaa alkanutta vuotta murut <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein hyvää uutta vuotta sinullekin. Moppilankaa pitäisi löytyä lähes kaikista lankakaupoista. Me ostimme Lankavasta, mutta muissakin liikkeissä sitä varmasti myydään ja useammassa verkkokaupassa :)

   Poista
 2. Mulla vähän samanlaisia ajatuksia ja koko solmeilu meinas jo tyssätä siihen, kun en saanut lankoja myyvästä nettikaupasta vastausta kysymykseeni ja näin ollen en ole vielä osannut tilata oikeita lankoja mutta jatkan asiaan perehtymistä.
  Tuo seinävaate on kyllä kiva, jotain tuon tapaista haluaisin tehdä itsekin!

  Iloa uuteen vuoteen ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurjaa, ettet saanut vastausta lankakaupasta. Luulisi, että haluavat palvella asiakasta, mutta nähtävästi joillakin se taito uupuu. Toivottavasti se ei vienyt kokonaan innostusta ja löydät sopivat langat töihisi. Iloa uuteen vuoteen sinullekin!

   Poista
 3. Hieno seinäkoriste tuli. Nyt innostuin itsekin moisesta solmuilusta! Mulla ei kyllä tähän hätään ole noita renkaita, mutta voisi kai tuon vaikka jonkun kepinkin avulla toteuttaa. Kiitos ideasta ja inspiraatiosta.
  Itse olen kutonut pitkän tauon jälkeen sukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keppi sopii hommaan varmasti yhtä hyvin. Mekin olisimme varmaan jonkinlaisen kepin ympärille tämän tehneet ellei noita pyöreitä kehikoita olisi entuudestaan ollut. Kiva, että innostuit. Ja villasukat on aina pop! Aleksi haavailee villapaidan teosta :)

   Poista
 4. Oi miten kiva seinävaate <3 Nyt täytyy tunnustaa,että tuo makramee käsityöt on jäänyt kokeilematta vaikka kovasti aina on pitänyt ne aloittaa.Se kävisi hyvin minulle kun aina pitää jotain näprätä käsillä ja mitä hankalampaa sitä kivempaa ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin vasta ensiaskelia otetaan kiehtovaan makrameen maailmaan. Vähän vaativampi työ on ajatuksissa, mutta ennen sitä pitää hieman hakea oppia solmeiluun :D

   Poista
 5. Tämä on kiva ja helppo toteuttaa!!
  En ole itse vielä kokeillut, mutta ehkä tästä innostuneena voisi tehdäkin. :)
  Tammikuun kauniita hetkiä sinne pohjoiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna. Tammikuu ei säiden puolesta ole antanut parhaintaan ja juuri Facebook muistutti, kuinka vuosi sitten oltiin ladulla hiihtämässä. Toivottavasti pian saataisiin lunta, niin toisi helpotusta pimeyteen. Iloista tammikuuta joka tapauksessa ja paljon inspiroivia hetkiä sinulle!

   Poista
 6. Oi miten upea, niin hieno toteutus! Olette te kyllä näppäriä<3 Makramee töitä en ole ikinä kokeillut, mutta ehdottomasti kyllä pitäisi:) Mukavaa sunnuntai-iltaa<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä saisit varmasti aikaan vaikka kuinka upean toteutuksen makrameesta. Niin näppärä olet käsistäsi. Inspiroivaa tammikuuta Päde!

   Poista
 7. Oi miten kaunis. Itse en ole Makramea tehnyt, joten minusta tuo näyttää oikein hyvältä.
  Mukavaa alkanutta vuotta! <3

  VastaaPoista
 8. Tuon voisin minäkin osata😊...hih.Kun neulomaan en ikinä oikein oppinut. Todella kaunis kyllä on! Oikein mukavaa tammikuuta teille

  VastaaPoista
 9. Yksinkertainen on joskus myös kaunista :) Minullakin odottaa makramelankoja vaikka minkä värisiä, kunhan saisin inspiksen taas. Minäkin aion sitten tehdä jotain modernimpaa, mitä olen tehnyt. Hyvää ja inspiroivaa vuotta 2020 teille ihanaiset <3

  VastaaPoista
 10. Hienon Makramen olette tehneet. Minua ei oikein innosta tämän suuntaiset käsityöt mutta ihailen niitä mielelläni toisten blogeista. Itse tein juuri ensimmäiset Anelmasukat. Verhoja ja muuta sellaista myöskin on työn alla. Hieno tarjotin muuten tason päällä. Tykkään kovasti.

  VastaaPoista