Search

MTV3:n Kotoisa taikoo mahdottomastakin mahdollista

kotoisa-mtv3

Näin alkuvuodesta pieni inspiraation metsästys on paikallaan, sillä pimeys ja pihan kuralammikot eivät varsinaisesti ole parasta polttoainetta luovuudennälkään. Onneksi lääkettä inspiraatiopulaan on tarjolla ensi viikosta lähtien, kun Maikkarin suosittu remontointi- ja sisustussarja Kotoisa palaa ruutuun uusin jaksoin. Kolmannelle tuotantokaudelle on valikoitunut 12 erilaista kohdetta, joihin Kotoisan asiantuntijatiimi toteuttaa totaalisen muutoksen.


Kävimme alkuviikosta Maikkarin pressitilaisuudessa kuulemassa, mitä uusi kausi pitää sisällään. Saimme tilaisuudessa pieniä maistiaisia tulevasta, ja näkemämme perusteella lupaavalta vaikuttaa. Uusien kohteiden ohella myös Kotoisan asiantuntijatiimi on kokenut pienen päivityksen. Uusina kasvoina nähdään veljekset Tero ja Arto Kontio, jotka vastaavat aiemmilta kausilta tutun Suvi Tuokko-Harmoisen kanssa pihojen kunnostamisesta. Eikä supertiimi olisi mitään ilman sisustussuunnittelija Seija Strandia ja rakennusurakoitsija Ville Heinoa. Tämä kaksikko on todistanut jo aiemmilla kausilla, että mahdotonkin voi olla mahdollista.

Mitä on luvassa?

Kolmannelle kaudelle on valikoitunut laaja skaala erilaisia koteja ja pihoja. Ensimmäistä kertaa ohjelman historiassa muutoskohteena nähdään myös pieni yksiö. Erityisesti odotamme jaksoa, joka todella haastoi tekijät. Kyseessä oli vanha talo, jonne ei ennen remonttia tullut edes vettä. Tilan ongelmana oli myös haju. Sisustussuunnittelija Seija Strandin mukaan hän oli ensi kertaa nostamassa kätensä ylös ja luovuttamassa, mutta Ville Heino sai hänet vakuutettua, että muutos on kaikesta huolimatta toteutettavissa. Lopputulos ja mullistava muutos nähdään kauden alkupuolella.

Myös pihoilla nähdään näyttäviä ja yllätyksellisiä muutoksia. Heti ensimmäisessä jaksossa tutustutaan muun muassa Ernest Lawsonin perheen uudiskohteen myllättyyn puutarhaan. Myöhemmin keväällä laitetaan kuntoon Jarppi Leppälän keskeneräiseksi jäänyt piha.

Vahvana teemana kolmannella kaudella kulkee kierrätys ja vanhojen elementtien hyödyntäminen. Kotoisa-tiimi jakaa jaksoissa muun muassa helppoja DIY-vinkkejä katsojille. Odotamme innolla! Kurkista alla olevasta videopätkästä pieni maistiainen tulevasta kaudesta.greencare-kotoisa

Pressitilaisuudessa mukana olivat myös ohjelman pääyhteistyökumppanit GreenCare, Temal ja Tikkurila. GreenCare järjesti tilaisuudessa työpajan, josta kotiinviemisinä kannoimme viheristutuksia. Puuhailun ohella tuli nautittua lasillinen kuohuvaa ja värikkäitä macaron-leivoksia.

Puutarhanhoidosta kiinnostuneille suosittelemme GreenCaren kotisivuja, josta olemme itse ammentaneet paljon tietoa ja vinkkejä omiin puutarhatöihimme.

kotoisa-mtv3-pressi

100-vuotistaivaltaan juhliva Temal esitteli tilaisuudessa upeita uutuuksiaan. Juhlavuoden kunniaksi Temal lanseeraa uudelleen sympaattiset uppoaltaat juhlaväreissä. Altaat on nimetty nostalgisilla suomalaisilla nimillä, kuten Usko, Toivo, Into, Helmi ja Lempi. Värejä löytyy mattamustasta roosaan ja metallin sävyiseen dark iron metaliin. Meille oli yllätys, että Temalin altaat valmistetaan täällä Järvenpäässä. Kun kylppäriremontin aika koettaa muutaman vuoden sisään, pitää tutustua Temalin tarjontaan paremmin. Puhtaasti jo siksi, että haluamme tukea kotimaista työtä ja tuotantoa. Kaiken lisäksi Temalissa yhdistyy korkea laatu ja upea design.

temal100

Pientä väri-ilotteluakin oli tilaisuudessa tarjolla. Tikkurila esitteli tilaisuudessa uudistunutta Tunne väri -värikarttaa ja vuoden 2020 väriä, joka kantaa nimeä H300 Lemonade. Lempeä keltaisen sävy tuo mieleen aamunkoiton pehmeän valon. Sävy on ihana ja tuo mukavasti vaihtelua viimevuosina jyllänneille maanläheisille sävyille. Vuoden väri on vahvasti ajassa kiinni, sillä keltaisen läpimurto on ollut näkyvissä myös muodissa ja sisustuksessa. Alla olevalta videolta näet, millainen on vuoden 2020 väri eli Lemonade.Nyt sitten vain odotellaan, että Kotoisan ensimmäinen jakso tulee tiistaina 28.1. klo 20 eetteristä ulos. Kanava on MTV3 ja mikäli mielit katsoa koko kauden jaksot putkeen, se on mahdollista C More -suoratoistopalvelussa. Onko Kotoisa tuttu sarja? Aiotko istahtaa tiistaisin töllön ääreen ja nauttia annoksen sisustus-, remontointi- ja puutarhanhoitoinspiraatiota?

15 kommenttia

 1. Kotoisa on tuiki tuttu sarja ja katson joka jakson. Kiva että Seija ja Ville ovat vieläkin mukana; tykkään kummastakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seija ja Ville ovat kyllä loistava tiimi. Huolisin Seijan suunnittelemaan meillä kodin uuteen uskoon milloin vain. Aivan huipputekijöitä molemmat!

   Poista
 2. Kuulostaa kivalta ohjelmalta ja itselle ei tuttu. Sattui sitten päällekkäisyys eli olin pressimatkalla, muutenhan olisin saanut nähdä teitä vihdoin. No kyllä se vielä toteutuu. <3 Kivaa viikkoa teille. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasinkin, että olit toisessa tapahtumassa samaan aikaan. Eiköhän me nähdä tässä vielä :) Kivaa viikonloppua Tiia <3

   Poista
 3. Kotoisa on ohjelma, jota jopa mies suostuu katsomaan kanssani :) Tämä ohjelma otetaan aina nauhalle, ettei vaan pääse unohtumaan! Ihana tilaisuus ja mitkä kukat <3 Odotan jo innolla tätä uutta kautta.
  Kivaa loppuviikkoa teille ihanille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä ohjelmasta tulee aina hyvä fiilis. Hyvän mielen tv-sarja kaiken kaikkiaan. GreenCaren istutus-workshop piristi itseäkin kaiken pimeyden keskellä.

   Poista
 4. Moi! Me nähtiinkin pressissä. Kiva postaus, innolla odotan uutta kautta!
  -Sasa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, niin nähtiinkin. Oli kiva tavata. Sä taisit mulle antaa kahvisi :D

   Poista
 5. Harmi, ettei Niko ole enää mukana :// Olisikohan Niko palannut Huvilaan ja Huussiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niko ei tosiaan ole uusimmalla kaudella mukana. En osaa sanoa, olisiko Huvilassa ja Huussissa. Nikon sijaan kolmannella kaudella mukana ovat veljekset Tero ja Arto Kontio, joilla myös laaja asiantuntemus pihapuolen töistä. Innolla odotamme, millaisia yllätyksiä he tarjoavat :)

   Poista
 6. Saattaapi olla, että istahdan. Siitä se ajatus lähti kytemään. Oli kiva nähdä pitkästä aikaa. 💪

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ihana nähdä. Huomasin, että unohdin antaa krediitit kuville, jotka otit meistä. Kiitos niistä <3

   Poista
 7. Tämä on kyllä yksi lemppariohjelmistamme telkussa. Me ollaan Seija Strandin suuria faneja eli kyllä tämäkin kausi tulee taatusti katsottua kokonaan :)

  VastaaPoista
 8. Varmasti hyvää katsottavaa luvassa! Hienot kuvat! Mukavaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
 9. Tuo on kiva ohjelma, tykkään :) Iloa viikonloppuun!

  VastaaPoista