Search

DIY sydänsaippua - Sydän puhdasta saippuaa!

sydänsaippua

Mikähän siinä on, että kaappien siivous tulee ajankohtaiseksi aina, kun haluaa vältellä jotain epämieluisaa työtä. Yksi rästihomma on roikkunut jo pitkään mielessä, mutta niinhän siinä taas kävi, että kaappien siivous kiilasi tärkeysjärjestyksessä edelle. Tällä kertaa hyvä niin, sillä siivouksen yhteydessä löysimme jämäpalat valmista saippuamassaa, josta saimme sopivasti tehtyä tämänvuotiset ystävänpäivälahjat. Kerrankin ystävänpäivälahjat valmistuivat ajoissa. Saippuamassasta syntyi lahjaksi kauniit sydänsaippuat.

Sydänsaippua on kiva lahjaidea ystävänpäiväksi. Sydänsaippualla voi ilahduttaa myös hääparia tai omaa puolisoaan. Tekniikka on yksinkertainen. Ensin valmistetaan yksivärinen saippua, jonka keskustaan tehdään sydämen mallisella piparimuotilla reikä. Kolo täytetään toisen värisellä saippuamassalla. Irrotettu sydänpala laitetaan toiseen muottiin ja sen ympärille kaadetaan samaa massaa, jolla ensimmäisen saippuan kolo täytettiin. Näin saadaan kaksi saippuaa kerralla. Sydänsaippuan yksityiskohtaisempi valmistuohje löytyy alta.

Valmis saippuamassa on äärimmäisen helppoa työstää. Nämäkin ystävänpäiväksi tehdyt sydänsaippuat valmistuivat hujauksessa. Massan sulattaminen nimittäin onnistuu mikrossa. Miten kätevää! Omissa saippuatöissämme olemme käyttäneet Limepop-verkkokaupan myymiä saippuamassoja.

ystävänpäivälahja-saippua

ystävänpäiväsaippua


Sydänsaippua valmistusohje (2 kpl)Tarvitset

sydän-piparimuotin
mikronkestävän kulhon
lusikan tai muun jolla sekoittaa
taikapähkinävettä  (klik!) tai isopropyylialkoholia
silikonimuotin (klik!) myös maitotölkin pohjista saa hyvät muotit
biohajoavaa glitteriä (klik!) HUOM! käytä vain biohajoavaa, älä perusglitteriä!


Kuinka paljon tarvitsen saippuamassaa?

Saippuamassan määrä riippuu aina muotin koosta ja kuinka monta saippuaa olet tekemässä. Tämän vuoksi emme pysty antamaan tarkkoja grammamääriä. Itse mittaamme silmämääräisesti, millainen pala massaa menisi yhteen muottiin. Tässä ohjeessa teimme kaksi sydänsaippuaa ja yhteen muottiin meni noin 80 grammaa saippuamassaa.

Työvaiheet

1. Ota kaikki työvälineet ja materiaalit esiin ennen saippuamassan sulatusta.

2. Leikkaa valkoista saippuamassaa sen verran kuin ajattelet silmämääräisesti muottiin mahtuvan. Pilko se pienemmiksi paloiksi ja laita mikronkestävään astiaan. Sulata massaa mikrossa miedolla lämmöllä lyhyissä sykleissä välillä kevyesti sekoittaen, kunnes massa on kokonaan sulanut. Älä anna massan kiehahtaa! Voit sulattaa saippuamassaa mikron sijaan myös vesihauteessa.

3. Jos haluat saippuan tuoksuvan, sekoita sulaan massaan muutama tippa haluamaasi eteeristä öljyä.

4. Kaada sula seos silikonimuottiin. Jos saippuan pinnalle muodostuu kuplia, suihkauta päälle taikapähkinävettä tai isopropyylialkoholia. Kyseiset aineet poistavat kuplat pinnan päältä.

5. Anna massan jähmettyä noin puolisen tuntia tai enemmän. Kun massa on jähmeää, ota saippuapala pois muotista. Työnnä piparimuotti keskeltä saippuaa läpi ja vedä pois niin, että sydän jää muotin sisään.

6. Laita irrotettu saippuasydän toisen silikonimuotin keskelle. Laita toinen saippua, eli se jonka keskustassa on sydämen muotoinen aukko, takaisin muottiinsa. (katso kuva yllä)

7. Punnitse ja leikkaa kirkasta saippuamassaa saman verran kuin käytit valkoista saippuamassaa. Sulata kirkas massa mikrossa samaan tapaan kuin valkoinen massa.

8. Lisää sulaan massaan haluamasi tuoksuöljy, vesiliukoinen MP-väri ja ripaus biohajoavaa glitteriä. Väriä kannattaa laittaa pieninä tippoina, kunnes haluttu sävy on muodostunut. Me käytimme punaista väriä. Huom! Massa jähmettyy nopeasti, joten sekoita tuoksu, glitter ja väri massan joukkoon mahdollisimman pian sulatuksen jälkeen.

9. Täytä toisen saippuan sydänaukko sulalla massalla. Kaada loppu massa muottiin, jossa on pelkkä sydän. Mahdolliset kuplat saat jälleen pois suihkauttamalla pintaan taikapähkinävettä tai isopropyylialkoholia.

10. Anna saippuoiden jähmettyä kunnolla muutaman tunnin ajan. Jos saippua ei tule heti käyttöön, kääri se esim. sellofaaniin tai kelmun sisään, jolloin kosteus ei pääse haihtumaan saippuasta.

diy-sydänsaippua

Kauniit sydänsaippua vai mitä? Idea on siitä kiva, että sitä voi myös soveltaa haluamallaan tavalla. Kun sydämen mallisen piparimuotin korvaa tähtimuotilla ja väreinä käyttää esimerkiksi sinistä ja keltaista, lopputulos on jo täysin erilainen.

Tässäpä vielä myös linkki Limepopin verkkokauppaan, josta omat materiaalit olemme hankkineet.


Katso alta myös aiemmat saippuaohjeemme:

SAIPPUAOHJE 1: Kuivatuilla laventeleilla koristellut saippua

SAIPPUAOHJE 2: Itse tehty hyytelösaippua

SAIPPUAOHJE 3: DIY musta saippua

SAIPPUAOHJE 4: Partasaippuan valmistus on helppoa ja nopeaa

SAIPPUAOHJE 5: Saippuan valmistus lipeästä


Miltä sydänsaippuat näyttävät silmiisi? Oletko koskaan kokeillut valmiita saippuamassoja? Onko sinulla tapana muistaa ystäviäsi ystävänpäivänä?

12 kommenttia

 1. Nyt tuli kyllä niin suloiset saippuat, että en tiedä raaskisiko noita edes käyttää!
  Ihanaa sunnuntaita teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniiden saippuoiden kanssa on välillä hieman sama homma kuin upeiden kynttilöiden, että ei millään raaskisi käyttää. Onneksi näitä voi tehdä aina uusia :) Kivaa viikkoa Outi!

   Poista
 2. Ihanat saippuat! Tuollainen olisi kyllä ihana antaa ystävälle tai käyttää itse. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin mietimme, että pitäisikö toinen saippua jättää itselle, mutta sitten totesimme, että tehdään näitä lisää. Silloin useampi ystävä saa saippua ja yhden voi jättää omaan käyttöön :) Valoisaa viikkoa Kaisa <3

   Poista
 3. Oi mitä söpösiä ja ihana ystispäivänlahja. <3

  Kivaa uutta viikkoa teille. <3

  VastaaPoista
 4. Voi raaskiiko noita käyttääkään, on niin kauniita. Sopivat juurikin ystävänpäivään tai häihin. Olen kyllä tehnyt valmiista massasta myös ruusuisia saippuoita. Mukavaa tiistaita <3

  VastaaPoista