Search

Partasaippuan valmistus on helppoa ja nopeaa

Partasaippuan valmistus Kaikki Paketissa
Viime jouluna tekemämme partaöljy sai paljon kiitosta ja rohkaisi meitä kokeilemaan myös muiden miestentuotteiden valmistamista. Tällä kertaa testasimme partasaippuan tekemistä. Nimestään huolimatta saippua soveltuu myös ihokarvojen ajeluun, joten tuotteen käyttö ei rajaudu vain miesväkeen. Monikäyttöistä siis.

Vielä pari vuotta sitten suhtauduimme hieman epäillen itse tehtyjen kosmetiikkatuotteiden tehoon. Vaan emme enää. Tämäkään ei kalpene kaupallisten partatuotteiden rinnalla lainkaan. Päinvastoin, on ehkä jopa hivenen parempi.  Iho ei ärsyynny ja höylä kulkee kitkatta ihon pinnalla.

Partasaippua ei tokikaan ole mikään uusi keksintö, vaan se juontaa juurensa aina 1800-luvun alkupuolelta. Idea on tismalleen sama kuin aerosolipakatussa partavaahdossa eli sen tarkoitus on tehdä parranajosta mahdollisimman sujuvaa ilman suurta ihoärsytystä. Tuote soveltuu myös parran pesuun.

Partasaippuaohje Kaikki Paketissa

Partasaippua on valmistettu vuohenmaitosaippuamassasta, bentoniittisavesta, glyseriinista ja eteerisistä öljyistä. Bentoniittisavi tuo saippuaan liukkautta, eli tekee sheivauksesta helpompaa. Glyseriini puolestaan kosteuttaa ihoa ja antaa vaahtoon kestävyyttä.

Eteeriset öljyt antavat saippualle halutun tuoksun. Seoksessa voi käyttää myös ihoa rauhoittavia eteerisiä öljyjä. Esimerkiksi laventelin, appelsiinin ja patsulin sekoitus toimii hyvin. Myös piparminttu tuo mukavan tuoksun partasaippuaan. Eteerisiä öljyjä kannattaa kuitenkin käyttää kohtuudella, jotta tuoksusta ei tule liian voimakas. Partasaippuan valmistuohje löytyy kuvan alapuolelta. Käyttämämme raaka-aineet ja valmistusohje ovat peräisin kotimaisesta Limepop-verkkokaupasta (klik!). 

Itse tehty partasaippua


Partasaippuan valmistusohje:Sulata saippuamassa vesihauteessa kuumuutta kestävässä astiassa. Lisää sulaneeseen massaan savi. Sekoita hyvin, kunnes savi on sulanut kokonaan. Saven sulamiseen saattaa mennä tovi. Sekoittaessa varo kuplien muodostumista.

Lisää glyseriini ja eteeriset öljyt. Sekoita. Kaada muotteihin, mukiin tai kippoihin. Jos sekoittamisesta tuli kuplia, päälle voi suihkauttaa taikapähkinävettä. Muutama kupla siellä täällä ei haittaa.

Me puolitimme annoksen, josta tuli kolme muotillista saippuaa. Yksi itselle ja pari lahjaksi.

Vinkki: Seos jähmettyy nopeasti, kun olet ottanut sen vesihauteen päältä pois. Savi kannattaakin sekoittaa saippuamassan sekaan, kun vesihaudekattila on vielä alla. 

Käyttö: Pyörittele kostutettua partasutia saippuan pinnalla niin, että saippuaa tarttuu sutiin. Vaahdota sutiin tarttunut saippua erillisessä astiassa tai suoraan kasvoilla. Höylää partakarvat pois.

shaving soap ohje

Kiitämme lämpimästi Limepopin Annea ohjeistuksesta ja neuvoista, joita olemme häneltä saaneet. Lisää ihania ohjeita löytyy Limepopin blogista (klik!).

Loppuviikolla täällä meidän blogissa ollaankin rakennuspuuhissa. Alkuvuoden nikkarointi näkee silloin päivänvalon. Siihen asti vi ses!

* Yhteistyössä Limepop

22 kommenttia

 1. Harvoin tuntuu, että on jotain käytännöllistä ja itse tehtyä mitä voisi antaa miehelle, mutta tässä se nyt on :D Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä juuri. Miesten lahjat tuntuvat aiheuttavan usein harmaita hiuksia. Tämä lahja soveltuu joka ikiselle miehelle :)

   Poista
 2. Onpas 'herkullisen' näköinen saippua!! Teillähän on kohta joku tehdas siellä, jossa valmistatte kaikkea ihanaa :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, ei nyt tehdasta ihan vielä :) Mukava näitä on tehdä ja testailla. Tähän asti kaikista on tullut oikein käyttökelpoista tavaraa.

   Poista
 3. Ihana saippua tekstillä. Hävettää sanoa, etyä mulla oli saippuantekovälineet ja en koskaan ehtinyt koklata niitä, joten myin ne pois...Mukavaa päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillekin tämä on eka kerta, kun saippuaa tehdään. Helppoa ja kivaa hommaa.

   Poista
 4. Tyylikkäät, ihanat, hienot! <3 Kivaa viikkoa pojat <3

  VastaaPoista
 5. Nappasin ohjeen talteen. Suvun miehille tämä onkin ihanan persoonallinen lahjaidea.
  Kivaa viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä juttu :) Tätä voi tehdä synttärilahjaksi tai syksyllä esim isänpäiväksi.

   Poista
 6. Hyvä idea. Kivan näköiset saippuat. Meillä kuluu partavaahtoa tosi paljon, kun mies ajelee päänsä joka toinen päivä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siihenkin tarkoitukseen tämä varmasti soveltuu, vaikka parranajoon itse olemme tätä käyttäneet. Monikäyttöistä tämä joka tapauksessa on :)

   Poista
 7. Partasaippua! :D Menee ehdottomasti potentiaalisten lahjojen listalle. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla. Miehille on vaikea keksiä lahjaideoita tai asioita millä muistaa ja ilahduttaa. Tämä on ihan varteenotettava idea :)

   Poista
 8. Enpäs ole partasaippuasta kuullutkaana:).Eipä silti,vähemmän tuota karvaa omassa naamassa kasvaakaan,mutta Ukko K:lle voisi tehdä lahjaksi tai ihan muuten vaan.Toimisikohan tuo puhdistavana elementtinä turapartaisille miehille (isä :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuota voi käyttää parran pesuunkin :) Partasaippua on meillekin tullut tutuksi vasta parin vuoden aikana, vaikka se ei uusi keksintö olekaan. Ensin tuli kokeiltua kaupallisia tuotteita ja nyt sitten itse tehtynä.

   Poista
 9. Tässähän on hyvä isänpäivälahja idea, täytyykin kirjoittaa ohje muistiin :) Iiks mitähän kivaa olettekaan rempannut ;) Jännityksellä odotan :) Mukavaa keskiviikko iltaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin itsekin, että isänpäiväksi tämä on oiva idea. Aikaa siihen vielä on, mutta pitää muistutella lähempänä itseään ja myös täällä blogissa :)

   Poista
 10. Ohhoh. Tuo onkin sellainen kotikosmetiikka tuote, jonka voisi itse toteuttaa. Henkilökohtaisesti en ole vielä innostunut näistä, koska käytän itse niin laadukkaita tuotteita, joiden valmistus valvotaan tarkasti pellolta purkkiin asti. Vastaavaa tuotetta yrityksellä ei kuitenkaan ole, joten tätä voisi oikeasti kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No löytyi kerrankin jotain, mitä ihan kaikki ei valmista :) Mutta se on totta, että kun on löytänyt hyvän tuotteen ja omalle ihotyypille sopivan, niin mitäpä sitä vaihtamaan. Ja sinun käyttämäsi sarja on kyllä kehujen perusteella erinomainen.

   Poista
 11. Kauanko saippuan pitää valmistua muoteissaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Joonas, saippuan kannattaa antaa jähmettyä noin vuorokauden verran. Eli vuorokausi on sopiva aika pitää massaa muotissa, jonka jälkeen saippua on valmis. / Terveisin, Jani

   Poista