Search

DIY joulukranssi - kranssi-ideoita modernista perinteiseen

kranssi-ideoita

Yksi tykkää modernista, toinen perinteisestä, kolmas näiden yhdistelmästä. Joulukranssi taipuu moneen makuun. Olimme vuosia siinä harhaluulossa, että joulukranssin tekeminen olisi kovin työlästä puuhaa. Katin kontit! Jo pienellä vaivalla saa aikaiseksi näyttävän kranssin. Erityisesti modernit ja pelkistetyt kranssit syntyvät nopeasti, kun taas perinteisiin ja runsaisiin kransseihin kannattaa varata hivenen enemmän aikaa. Tässä postauksessa esittelemme erilaisia kranssi-ideoita, joita olemme parin viime vuoden aikana toteuttaneet.

Kaikki tekemämme kranssit poikkeavat jollain tavalla toisistaan. On vaikea nostaa yhtä kranssia ylitse muiden, sillä kaikissa on oma viehätyksensä. Kransseissa on käytetty materiaaleja, jotka näyttävät kauniilta myös kuivuessaan. Kun kranssit säilyttää varoen, ne voi nostaa esiin myös seuraavana vuonna.

DIY kranssi numero 1 - roikkuva kimppu


diy-kranssi

Viimeisin itse tehty joulukranssi roikkuu meillä ikkunassa ja lukeutuu nopeasti toteutettavien kranssien sarjaan. Ripustimme pyöreänmalliseen metallikehikkoon roikkumaan muutaman eukalyptuksen oksan ja valkaistua ruskusta. Kaikessa yksinkertaisuudessaan hyvin kaunis ja herkkä toteutus. Eikä kranssi menetä hohtoaan lehtien kuivuttuakaan.DIY kranssi numero 2 - makramee-kranssi


macrame-wreath

Tämän kranssin esittelimmekin jo muutama viikko takaperin blogissa. Moderni makramee-kranssi yhdistää tämänhetken trendikäsityön ja vihreät oksat. Toteutimme kranssin Järvenpään kukkatalon kranssikilpailuun, josta se kotiutui takaisin seinällemme. Moni kommentoija oivalsi, että tämä kranssi soveltuisi hyvin myös hääkoristeeksi.

Katso ohje: Moderni makramee-kranssi


DIY kranssi numero 3 - vehreä peruskranssi


kranssi-ideoita

Kolmas kranssimme edustaa perinteisempää osastoa. Kranssi on koottu pyöreään henkariin vihreistä oksista. Jätimme osan henkarista peittämättä, jolloin kokonaisuudesta tuli sopivan ilmava. Stockmannilta aikoinaan ostettu kyyhkyskoriste antaa kranssille viimeisen silauksen.

DIY kranssi numero 4 - hulavannekranssi


hulavannekranssi

Hulavanteeseen toteutettu kranssi on kookas, näyttävä ja runsas. Tämän tekeminen vaatikin jo muutaman tunnin työpanoksen, mutta lopputulos oli kaiken vaivan väärti. Hulavannekranssin teimme vuosi sitten ja se koristi ulko-ovea pitkälle talveen asti. Ulkona ilmankosteus on sisätiloja suurempi, jolloin kranssi säilyttää elinvoimaisuutensa pidempään kuin kuivassa sisäilmassa.

Katso ohje: Näin hulavannekranssi tehdään


DIY kranssi numero 5 - pelkistetty heinäkranssi


heinäkranssi

Tämän vuoden ensimmäisen kranssin teimme jo syksyllä. Keräsimme luonnosta kauniita heiniä ja kiinnitimme muutaman pyöreään puukehikkoon. Hyvin pelkistetty kranssi, joka toimii kodin koristeena ympäri vuoden.

DIY kranssi numero 6 - puolikuukranssi eukalyptuksen oksista


eukalyptuskranssi


Puolikuukranssi oli hitti muutama vuosi sitten, eikä idea ole vanhentunut siitä. Kaunis ja yksinkertainen tapa luoda kotiin joulutunnelmaa. Mekin innostuimme tekemään puolikuukranssin muutamasta eukalyptuksen oksasta.

Vain mielikuvitus on rajana, millaisen kranssin haluaa tehdä. Oksien ja kasvien ohella kransseja voi koristaa joulupalloilla, kanelitangoilla tai puupaloilla. Millaisten kranssien ystävä sinä olet? Oliko näissä meidän tekemissä kransseissa jokin, mikä miellytti silmää erityisesti?

11 kommenttia

 1. Tykkäsin kaikista kransseista, mutta jos vain yksi pitäisi valita niin se olisi makrameekranssi tai vehreä peruskranssi <3
  Ihanaa viikonloppua teille kranssitaiturit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikea on itsekin sanoa, että mikä on oma suosikki. Kauniita ovat kaikki :) Kiva, että miellyttävät muidenkin silmää :) Mukavaa viikkoa Outi sinulle!

   Poista
 2. Hienoja ovat minunkin mielestäni, mutta yksi ylitse muiden oli makrameekranssi. Ihanaa joulun odotusta teille!

  VastaaPoista
 3. Järisyttävän upeita kaikki, enkä pysty valitsemaan suosikkia. <3 Kivaa viikkistä teille <3

  VastaaPoista
 4. Kaikissa on joku kiva idea. Minä aion tehdä kranssin meidän ulko-oveen havupuusta. Meillä on joku lajike kuusessa sellaista pehmeää eikä ole piikikäs kuusi, niin siitä on helppo taivutella kranssi.

  VastaaPoista
 5. Todella kauniita ja ainutlaatuisia kransseja ✨✨🤗

  VastaaPoista
 6. Upeita kransseja ja ehkä nk perinteinen on enempi minun makuani.Tuo moderni makramee-kranssi on kuitenkin suosikkini ja luulenpa, että makuni voi vielä vaikka vaihtua vähän modernimpaan ;)

  VastaaPoista
 7. Upeita kransseja - Rauhaisaa ja tunnelmallista joulun odotusta Teille ❤️

  VastaaPoista
 8. Kauniita kaikki kranssit. Vaikea valita suosikkia. Mukavaa joulun odotusta teille.❄❄❄❄

  VastaaPoista
 9. Onpa kauniita kransseja! Osaatteko sanoa, mistä noita kranssipohjia voisi ostaa? Erityisesti puinen ja kultainen kiinnostaa, upeat minimalistiset kranssit tuli niistä.

  VastaaPoista