Search

Moderni makramee-kranssi

moderni-makramee-kranssi
Yhteistyössä: Järvenpään Kukkatalo ja Keski-Uudenmaan blogit - Kublo

Olimme vuosi sitten Järvenpään Kukkatalon järjestämällä kranssikurssilla, jossa toteutimme upeat ovikranssit hulavanteeseen. Innostus iski ja sormet ovat syyhynneet kranssintekoon jo syksystä alkaen. Viime viikonloppuna pääsimme vihdoin kunnolla vauhtiin ja seinällä roikkuu nyt moderni makramee-kranssi.

Moderni makramee-kranssi on toteutettu rennolla otteella ja se on näyttävä ilmestys seinällä tai ovessa. Tulevana lauantaina tekemäämme kranssia voi ihailla myös Järvenpään Kukkatalon joulumarkkinoilla. Otamme kranssilla osaa Järvenpään Kukkatalon ja Keski-Uudenmaan blogien eli Kublon järjestämään kranssikilpailuun, joka on käynnissä markkinoiden ajan. Kaikkien äänestäjien kesken arvotaan yksi 100 euron lahjakortti Järvenpään Kukkataloon. Sillä rahalla ostaisi esimerkiksi upeat joulukukat kotiinsa. Eli kannattaa tulla paikanpäälle ja äänestää suosikkiaan, tiedä vaikka voitto osuisi kohdallesi :) Esillä on toinen toistaan upeampia kransseja, joten jokainen löytää varmasti oman suosikkinsa bloggaajien toteuttamista luomuksista. Olipa se sitten tekemämme makramee-kranssi tai jokin muu. Lisätietoa tapahtumasta löydät postauksen loppupuolelta.

moderni-joulukranssi

Moderni makramee-kranssiKilpailutyönämme on tosiaan moderni makramee-kranssi. Kaikki kranssin materiaalit lukuun ottamatta solmeiluun käytettyjä naruja on hankittu Järvenpään Kukkatalosta.

Kranssityössä käytimme eukalyptusta, ruskusta, sugipuuta ja puksipuuta. Mukana on myös muutama oksa valkaistua ruskusta ja hopeoitu tekokasvi. Kranssin materiaalit on kiinnitetty pyöreään metallikehikkoon ohuella rautalangalla kerroksittain. Ennen lehtien kiinnittämistä solmimme metallikehikkoon roikkumaan vaaleita naruja makrameehengessä.

Kranssin värimaailma on rakennettu vihreän, valkoisen ja hopean ympärille. Valkoiset oksat tuovat kranssiin ripauksen talven taikaa ja kimalteleva hopea muistuttaa tulevasta juhlakaudesta.

markamee-kranssi-ohje

Snapseed 19

Järvenpään Kukkatalon joulumarkkinat 23.11.


Moderni makramee-kranssi on tosiaan esillä tulevana lauantaina 23.11. Järvenpään Kukkatalon joulumarkkinoilla klo 10-15. Tapahtumakävijät voivat äänestää suosikkikranssiaan bloggaajien töistä ja voittaa 100 euron lahjakortin. Se on upea palkinto, josta kuka tahansa hyppisi tasajalkaa nissepolkan tahtiin!

Kranssikilpailun lisäksi joulumarkkinoilla on paljon muutakin mielenkiintoista ohjelmaa.

o Myynnissä erilaisia käsitöitä ja herkkuja

o Upean kuvausseinän edessä voi ottaa näyttävän jouluselfien. Kamera saa laulaa!

o Kukkatalon omissa jouluisissa workshopeissa voi kuviopainaa kasvimateriaalilla kangaskassin (hinta 10 euroa) tai tehdä upean sammalamarylliksen (hinta 10 euroa). Workshoppeihin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

o Joulumuorikin ennättää joulukiireiden keskeltä paikalle ja on tavattavissa klo 12-15

o Mitä olisi markkinat ilman musiikkia! Keskisen Uudenmaan musiikkiopiston esityksiä voi kuulla klo 12-14

o Markkinahumun keskellä voi nauttia sumpit Rönttösrouvan pop up -kahvilassa

o Ja koska kyseessä on markkinat, luvassa on tietenkin huikeita tarjouksia

DIY makrameekranssi

Nyt sitten vain jännitetään, kuinka kranssimme pärjää kilpailussa. Huisin kauniita ovat varmasti kaikki kilpailutyöt. Innolla odotamme, että näemme lauantaina kranssikavalkadin Järvenpään Kukkatalon seinällä. Lisätietoja tapahtumasta voit lukea Järvenpään Kukkatalon Facebook-sivuilta.

Mitä mieltä olet modernista makrameekranssista? Oletko sinä innostunut kranssien tekemisestä? Jos olet, millainen kranssi mahdollisesti tänä vuonna on tekeillä?


*Yhteistyössä Järvenpään Kukkatalo ja Keski-Uudenmaan blogit - Kublo

22 kommenttia

 1. Mulle tuli teidän hienosta makrameekranssista mieleen hääpuku. Ja mietin, että olis kaunis tukkalaite morsiamelle, kun on huntukin siinä ikäänkuin valmiina :).

  Onnea kisaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, hieman samaa virkkoi Aleksikin, että kranssi sopisi hyvin häihin esille. Ihan tyytyväisiä olemme lopputulemaan. Hieman erilainen kuin mitä vuosi sitten teimme :)

   Poista
  2. Ajattelin just samaa, kun näin kuvan. Olisi upea hääkoristeenakin! Ja hirmusuloinen joulukranssina myös! ❤️ Onnea! kisaan! !

   Poista
 2. Superhyperupea! Porvoon kukkatalo pyysikin tässä kranssikurssille, mutta ajankohta ei pariin kertaan sopinut. Oi tälläinen olisi aivan huikeaa tehdä, mutta osaisinkohan.

  Kivaa marraskuun jatkoa teille. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Tiia. Kyllä sulta taipuu kranssin tekeminen siinä missä meiltäkin :D Usko pois ja hommaan jää koukkuun. Kannattaa mennä, jos kutsu käy.

   Poista
 3. Oi miten ihana kranssi❤️ Tsemppiä kisaan! Mukavaa päivää ja marraskuun jatkoa sinne teille❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos Päde. Kävipä kisassa miten hyvänsä, ainakin itse olemme siihen tyytyväisiä. Ja varmasti muutkin kranssit ovat häikäisevän upeita. Inspiraatiota saa jokainen kävijä markkinoilta varmasti omiin kranssitöihinsä.

   Poista
 4. Ihan mielettömän kaunis, ihan voittaja-ainesta ♥ Kiitos vinkistä, jospa sitä sain vaikka piipahdettua tuolla Kukkatalolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tule ehdottomasti. Pitää sanoa, että se on maailman parhaan ruokakaupan ohella Järvenpään parhaimmistoa ja samalla koko maan, näin kukkakauppa mielessä :)

   Poista
 5. Mä kuvaisin yhdellä sanalla teidän kranssia...TÄYDELLINEN!
  Tänä vuonna on valmistunut vasta 2 kranssia ja kummatkin olen tehnyt tuijan oksista.
  Ihanaa torstai-iltaa teille muruset <3

  VastaaPoista
 6. Wow miyen upean kranssin olet tehnyt ❤️. Arvasinkin jotain tällaista sinulta odottaa 👌.

  VastaaPoista
 7. Tyylikäs ja kaunis tuo.teidän kranssinne! Toivottavasti pääsitte palkinnoille!💖

  Mä en oikeen oo askartelijatyyppiä, joten mun käsistäni ei kransseja valitettavasti synny. Ihailen sitten muiden tekemiä.😊

  VastaaPoista
 8. Kerrassaan upea kranssi :) Joku sitä jo ehti mainostaakin blogissaan. Mukavaa marraskuun loppua <3

  VastaaPoista
 9. Aivan upea makrameekranssi ja onnea kisaan <3 Muutama kranssi lähinnä kävyistä ja luonnon materiaaleista on tullut tehdyksi.Makrameeta kiinnostaisi tehdä joskus kun on enempi aikaa :)

  VastaaPoista
 10. Kaunis! Ja jotenkin uskomattoman rauhoittava. Mieleen tulee unisieppari 😉

  VastaaPoista
 11. Upean näköinen kranssi ❤️

  VastaaPoista
 12. Tampereen kädentaitomessuilla juuri ihastelin makrameen taipumista moniin juttuihin. Ihana että vanhasta muovataan uudenlaista ja tähän päivään sopivaa. Onnea kisailuun :)

  VastaaPoista
 13. Kaunis kukka-asetelma kranssissa, ja nuo langat sopivat tuohon hienosti.

  VastaaPoista