Search

DIY Huopakuusi - askartele kuusi huopapaloista

huopakuusi

Joka vuosi sama juttu. Marraskuu hurahtaa vauhdilla ja yht äkkiä sitä ollaankin jo joulukuussa. Sunnuntaina alkaa virallinen lähtölaskenta jouluun, kun käsillä on ensimmäinen adventtisunnuntai. Olemme rakentaneet joulua kotiin hiljalleen muun muassa erilaisten koristeiden avulla. Vuosittain vanhat koristeet saavat rinnalleen myös uusia koristeita. Nyt pöydälle on päätynyt kaunis huopakuusi, joka valmistui askartelupajassamme viime viikonloppuna. Koska huopakuusi näytti yksinään kovin orvolta, sai se rinnalleen kaverin. Kaunis kuusikaksikko kerrassaan.

Huopakuusi on rakennettu styroksikartion ympärille ja koristeltu huopapaloilla. Käytimme kuusissa harmaan eri sävyjä. Näin värimaailmasta tuli lämmin ja pehmeä. Juuri jouluun sopivia sävyjä. Huopapalat hankimme Sinellistä, kuten myös styroksikartion. Kartioita on saatavilla eri kokoisina, joten jokaisella on mahdollisuus toteuttaa haluamansa kokoinen huopakuusi. Mikäli styroksikartioita ei löydy omasta askarteluliikkeestä, huopakuusi on mahdollista toteuttaa myös tukevasta kartongista tehdyn kartion avulla.

DIY-huopakuusi

Huopakuusi - näin teet sen


kuusi huopapaloista


Tarvikkeet:

Styroksikartio (voit käyttää myös tukevasta kartongista tehtyä kartiota)
Askarteluhuopaa
Yleisliimaa (myös kuumaliima käy)
Sakset

Liimaa styroksikartion alaosaan kaistale askarteluhuopaa, jotta valkoinen styroksi ei paista huopapalojen alta läpi.

Leikkaa huovasta pieniä kolmioita ja liimaa ne yksitellen kartioon. Aloita huopapalojen liimaaminen kuusen alaosasta. Huopakuusi on valmis, kun olet saanut peitettyä kartion huopapaloilla latvaan asti.

huopakuusi-ohje

huovasta tehty kuusi

Jotakin näissä huopakuusissa on sellaista, mikä viehättää meitä suunnattomasti. Ehkä tuo värimaailman pehmeys. Mutta mitä mieltä sinä olet? Olisiko sinun värivalinta perinteinen vihreä vai jokin muu?

14 kommenttia

 1. Onpa kiva asetelma, valot ja pikku peura täydentävät nätin kokonaisuuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä sai aikaiseksi mukavan jouluisen asetelman :) Lämpöä ja valoa sopivassa suhteessa. Leppoisaa adventtisunnuntaita sinulle :)

   Poista
 2. Tuommoiset pitää tehdä. Huomenna askartelukauppaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että innostuit ja pidit näkemästäsi. Nämä on kyllä omaankin mieleen ja kestävät aikaa eli ne voi kaivaa esiin myös tulevina jouluina :)

   Poista
 3. Harmaana nämä kuuset ovat kyllä todella upeat. Jos äidilleni tekisin niin vihreä siitä varmaan tulisi, mutta itselleni voisin hyvinkin harmaan tehdä. Minulla olisi muuten tuollainen kaartiokin valmiina kaapissa :)
  Ihanaa viikonloppua ja ensimmäistä adventtia teille ihanille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihreä on tosiaan se perinteisin kuusen väri, mutta jotenkin omaa silmää miellytti tuo harmaa ja lumenvalkoinen. Ikään kuin olisi pieni lumikerros päällä. Mitä parhainta viikonloppua Outi!

   Poista
 4. Oi, miten kaunis asetelma! Ja, kiva idea tehdä kuusia! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos kehuista Kaisa <3 Iloa ja valoa joulun odotukseesi :)

   Poista
 5. Niin suloisia huopakuusia! Näitä pitääkin kokeilla, kiitos vinkistä:) Minä taitaisin valita kuusen väriksi hopean..pienellä glitter lisällä;) Mukavaa alkavaa joulukuuta sinne teille, tuokoon se mukanaan kaikkea ihanaa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Glitter antaakin kivan loppusilauksen, jos sellaisen innostut tekemään :) Jouluun sopii pieni kimallus hyvin. Leppoisaa adventtisunnuntaita Päde!

   Poista
 6. Niin symppiksiä kuusia! :) Mun kuuset ois varmaan valkosia, sen verran lunta jouluna aina haikailen.

  VastaaPoista
 7. Somat kuuset ja koko asetelma <3 Tuo harmaa on kyllä ihana väri,mutta silti voisi tulla valinnan vaikeus.Varastossa taitaa olla vaan vihreää huopaa tällä kertaa :)

  VastaaPoista
 8. Tosi kauniita kuusia! Tykkään! :)

  VastaaPoista
 9. Vau, miten kauniita kuusia! Valkoiset kuuset olisivat minun juttu. Johtunee varmaan siitä, että täällä on niin paljon lunta. Viime yön on tuiskuttanut ja pitääkin tästä lähteä lumitöihin :D Hyvää itsenäisyyspäivän aikaa!

  VastaaPoista