Search

DIY joulukalenteri - luo sadunhohtoinen kuusimetsä kakkuvuokaan

diy-joulukalenteri-idea

Ei tule joulua ilman joulukalenteria. Kummasti sitä näin aikuisiälläkin edelleen innostuu joulukalentereista. Olemme jo useamman vuoden ajan tehneet joulukalenterin itse. Kaupoissa toki on myynnissä jos jonkinlaista kalenteria, mutta niiden hinnat tuppaavat olemaan varsin korkeita. Niinpä itse tehty joulukalenteri on tuntunut sopivalta vaihtoehdolta omaan käyttöön. Kaiken lisäksi DIY joulukalenteri on useimmiten toteutukseltaan persoonallisempi ja mielikuvituksellisempi kuin kaupan valmiskalenteri. Parhaimmillaan se nivoutuu osaksi kodin joulusisustusta.

Tekemämme DIY joulukalenteri kantaa nimeä Sadunhohtoinen metsä. Vanhaan kakkuvuokaan toteutetusta sammalmättäästä kohoaa korkeuksiinsa 24 välkehtivää kuusta. Kunkin kuusen taakse on kiinnitetty pieni lappu, joka sisältää pieniä ilahduttavia sanoja ja arkea helpottavia tekoja. Kyseessä on aineeton joulukalenteri.

itse-tehty-joulukalenteri

DIY joulukalenteri – näin sen teimme


Tarvitset:

kakkuvuoan
kukkasienen
kartonkia
cocktailtikkuja
tarranumeroita
teippiä
sammalta (muista, että sammalta ja jäkälää ei saa ottaa ilman maanomistajan lupaa!)


Joulukalenteri on tosiaan toteutettu vanhaan kakkuvuokaan. Paloittelimme ja asettelimme vuoan pohjalle kukkasieniä, jotka peittelimme sammalkerroksella. Joulukalenterin kuuset on leikattu kultahilekartongista, jota ostimme taannoin Sinellistä. Tarkemmin sanottuna kyseessä oli korttipohjat, sillä kultahileellä varustettua kartonkia ei ollut myynnissä suurina arkkeina. Pari pakettia kultaisella ja hopealla hileellä varustettuja korttipohjia riitti projektiin. Korttipohjan toinen puoli on valkoinen, joten siihen on helppo piirtää kuusikuvio ja leikata sen jälkeen ääriviivoja pitkin irti.

Kuusen kiinnitimme teipillä cocktailtikkuun ja työnsimme sammaleeseen. Sammalen alla oleva kukkasieni pitää tikut tukevasti pystyssä. Kiinnitimme kuusiin myös tarranumerot, jotka nekin hankittu Sinellistä. Jokaisen kuusen takaosassa on teipillä kiinnitettynä paperilappu, joka sisältää päivän yllätyksen.

diy-joulukalenteri2

Täytyy myöntää, että tästä tuli tyylikäs ja kaunis joulukalenteri, eikä hintaakaan tullut juuri mitään. Iltaisin kalenteri välkehtii kauniisti tunnelmavalaistuksessa. DIY joulukalenteri löysi paikkansa lipaston päältä ja saa siinä ilahduttaa jouluun asti.

joulukalenteri2A

Kyllähän tämä DIY joulukalenteri voittaa mennen tullen esimerkiksi saksalaisella suklaalla varustetut joulukalenterit. Joulukalenteri, joka sisältää 24 palaa tunkkaisen makuista suklaata, ei lähtökohtaisesti ole muutenkaan kovin yllätyksellinen.

Mitä pidät joulukalenteristamme? Oletko sinä tehnyt tai aikeissa tehdä oman joulukalenterin vai menetkö kaupan valmiilla kalenterilla? Viime vuonna hankimme teejoulukalenterin ja se osoittautui niin kivaksi, että saatamme sellaisen ostaa myös tänä vuonna satumetsäkalenterin kaveriksi.

Mukavaa viikonloppua!

27 kommenttia

 1. Itse kannatan kuvakalenteria ja oman saksalaisen aarrearkkuni esittelinkin juuri eilen blogissa. Hilettä ja kauniita kuvia! ✨ Sellainen kalenteri on kiva, joka käy koristeenakin, niin kuin teidänkin. 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkin tulla kurkistamaan mainitsemasi aarrearkku :) Meillä on monena vuonna ollut partiolaisten kuvakalenteri, mutta tänä vuonna ei vielä ole osunut sellaisen myyjää kohdalle.

   Poista
 2. Aivan ihana joulukalenteri! Yksinkertainen, mutta kuitenkin "säihkyvä". Olisipa mielenkiintoista tietää mitä noihin lappuihin on kirjoitettu :) Mulla on teeadventtikalenteri, joten joulukuussa juon joka päivä teetä, vastoin tapojani!
  Mukavaa marraskuuta teille!

  VastaaPoista
 3. Oi miten ihana idea ja niin upea kalenteri! Meillä on sellainen pussukka kalenteri ollut jo vuosia ja se pitää tänäkin jouluna kaivaa esiin:) Mukavaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pussukkakalenteri on varmasti ihana ja teillä jo perinne :) Kuulostaa tosi kivalta. Kohta kalenterit tosiaan saa kaivaa esiin.

   Poista
 4. Kaunis kalenteri. :) Teejoulukalenterilla mennään täällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teejoulukalenteri on kyllä täys kymppi! Meillä parina vuonna ollut sellainen ja kovasti tekisi mieli ostaa sellainen tänäkin jouluna. Suuria teenystäviä kun olemme :)

   Poista
 5. Todella kaunis kalenteri. Itse mietin, että vaikka en joulua vietäkään, voisin silti ostaa kalenterin, ihan vaan loman aloituksen laskua varten :)
  Itse tehty kalenteri on kyllä sata kertaa upeampi kuin kaupasta ostettu!
  Kaunista viikonloppua teille ihanille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei joulukalenterin tarvitse tosiaan olla jouluun sidottu, vaan sen voi tehdä myös lomalaskuriksi tai sitten vain joulukuun yllätyskalenteriksi :) Ja samaa mieltä, että itse tehty on aina kiva. Ei kaupan valmiskalentereissa vikaa ole ja sellaisiakin meiltä usein löytynyt, mutta persoonallisempi ja henkilökohtaisempi tällainen itse tehty on aina :)

   Poista
 6. Äiti aina tekee mulle joulukalenterin. Ne on paljon mukavampia kuin kaupasta ostettu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on kyllä ihana äiti, kun muistaa itse tehdyllä kalenterilla :) Se on varmasti aina mieluisa ja ihana tapa muistaa lastaan :) Mitähän kivaa kalenterisi tänä vuonna tuo tullessaan :)

   Poista
 7. Ostin tänä vuonna Bülowin lakritsikalenterin, poika saa suklaakalenterin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla jo kolme vuotta siitä, kun meillä oli myös lakritsikalenteri. Jestas, oli hyviä lakuja kalenteri pullollaan. Oi oi, kovasti mietin että olisi teejoulukalenterin vielä ostanut itse tehdyn rinnalle, mutta lakuhammasta alkoi nyt ehkä hivenen enemmän kolottaa :D

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Voi kiitos Kristiina. Mukavaa viikkoa ja valoisaa joulun odotusta sinulle :)

   Poista
 9. Todella sadunhohtoinen joulukalenteri. Aika näppärä idea yhdistää joulukalenteri, kakkuvuoka ja sammal. Minä tein yhtenä jouluna aineettoman kestojoulukalenterin kirjan sivuille. Sitä on riittänyt iloa moneksi vuodeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Johanna. Kiitos. Tiedätkö, bongasin itse asiassa sinun aineettoman joulukalenteripostauksen, kun etsiskelin ideoita omaan kalenteriimme. Todella kiva idea tuo kirjan sivuille tehty kalenteri :) Oletko tänä vuonna innostunut tekemään jotain uutta vai menetkö kirjakalenterilla? :)

   Poista
  2. Ihanaa kuulla että kirjasta tehty kestojoulukalenterini onkin jo tuttu. Tänä vuonna kirja lähti uuteen työpaikkaan kahvipöydälle avattavaksi. Joten meille kotiin tulee ehkä sitten tämä sammal versio :)

   Poista
 10. Onpa ihanan näköinen kalenteri. Tänä vuonna tein kalenterin miehelleni, siskolleni ja ompeluystävälleni. Niin mukava värkätä saajan näköinen kalenteri. Mun siskoni toivoi vähän samannäköistä kalenteria kuin tämä teidän, kun hoksasi sen Ihana-askartelulehdestä. Päätin kuitenkin tehdä sellaisen pussikalenterin, koska luukkuihin tuli mm. kirjeitä hänelle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, sinä olet ennättänyt tehdä monta ihanaa kalenteria. Aivan mahtavaa. Ja niin kiva, että olet kirjoittanut siskollesi kirjeitä ja piilottanut ne pussukkakalenteriin. Tee monet ihmiset kalentereillasi onnelliseksi <3

   Poista
 11. No, todellakin näin aikuisiälläkin innostuu joulukalenterista :D Aivan ihana Sadunhohtoinen metsä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman muuta :D Kyllä joulukalenterit kuuluvat niin aikuisten kuin lastenkin jouluun. Ainakin lastenmielisten jouluun :) Piristää mieltä ja tarjoaa yllätyksiä kaiken pimeyden keskellä :)

   Poista
 12. Kiitos kauniista kommentista. Iloa viikkoosi :)

  VastaaPoista
 13. DIY on aina jotain spessua. Tästä tuli kiva koriste, jota on mukava pitää esillä. Joskus seinäversioiden kanssa ei tiedä, minne sen laittaa. Oikein mukava metsä. Ja mikä parasta aikuisetkin innostuvat.

  VastaaPoista
 14. Aivan ihana joulukalenteri ja itse tehtynä vielä parasta <3 Minulla perinteinen partiolaisten kuvakalenteri,mutta teekalenteri kyllä houkuttelisi :P

  VastaaPoista
 15. Aivan ihana joulukalenteri ja niin omaperäinen <3 Minulla ei ole joulukalenteria lainkaan :) Mukavia askarteluhetkiä <3

  VastaaPoista
 16. Tuo kalenterinne tosiaan käy vaikka koristeesta, välkehtivä kuosi kuusissa tekee just sen loppusilauksen.

  VastaaPoista