Search

Käpytähti - joulukoriste, joka valmistuu hetkessä

käpytähti

Keräsimme loppukesästä pussillisen käpyjä joulun askarteluja varten. Monta ideaa muhi tuolloin mielessä, mutta niinhän siinä kävi, että laitoimme pussin sellaiseen jemmaan, että käpyjen olemassaolo unohtui tyystin. Viikonloppuna varastoa järjestellessä nurkasta pilkisti epämääräinen pussukka. Sieltähän ne kadoksissa olleet kävyt putkahtivat eteemme. Lauantai-ilta kuluikin sitten käpynäpräilyjen merkeissä. Pussillisesta käpyjä syntyi monen monta erilaista koristetta, muun muassa kauniita käpytähtiä.

käpykoriste-joulu

Käpytähti - näin teet sen:

Tarvitset

männynkäpyjä
kuumaliimaa
hopea- tai kultasprayta (ei pakollinen)
siimaa tai narua ripustamiseen


Käpytähti koostuu viidestä, suhteellisen samankokoisesta männynkävystä. Muodosta kävyistä tähden muotoinen kuvio. Liimaa kävyt toisiinsa kiinni kuumaliimalla. Halutessasi voit viimeistellä käpytähden suhauttamalla koristeen pintaan kerroksen hopeasprayta. Se antaa käpytähdelle kauniin, kimaltelevan pinnan. 

diy-käpytähti

Käpytähti on kaunis koriste kahvipöydässä tai vaihtoehtoisesti sen voi ripustaa seinälle roikkumaan. Meillä tähtiä löytyy sieltä täältä, sillä pussillisesta käpyjä syntyä kaikkiaan kymmenkunta koristetta. Osa niistä päätynee pakettikoristeiksi. Käpytähti nimittäin näyttää kauniilta myös lahjapaketin päällä, testattu on!

Miten sinä olet hyödyntänyt käpyjä jouluvalmisteluissa? Meillä muutama käpy jäi vielä käyttämättä, joten jotain kivaa niistä voisi kehitellä. Jos sinulla on hyviä ideoita, niin jaahan vinkkisi.

9 kommenttia

 1. Kiva, yksinkertainen idea! 👍 Itse laitoin kuusen ja männyn käpyjä lyhtyyn ja sekaan hopeanväriset käpyvalot. Pitääkin ottaa siitä jossain vaiheessa omaan blogiin kuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on tosiaan varsin yksinkertainen toteuttaa :) Männynkävyt ovat kyllä kauniita koristeita ihan sellaisenaankin ja sopivat juurikin lyhtyihin, asetelmiin ja jopa kuuseen :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Tähän toteamukseen voi hyvin yhtyä :) Kivaa viikonloppua Maikku!

   Poista
 3. Käpykuusen olen tehnyt ja kranssin myös. Tuosta tähdestä tuli todella kaunis!
  Ihanaa loppuviikkoa teille ❤️❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, käpykuusi. Sehän on hauska idea. Viime vuonna sellaiseen törmäsin jossain blogissa, oliko jopa sinun? Pitääpä laittaa idea varastoon :)

   Poista
 4. Aivan ihania käpytähtösiä! Korillinen käpyjä on meilläkin jemmassa. Kiitos ihanasta ideasta! ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos :) Kävyt ovat kyllä tosi monikäyttöisiä koristeita. Kivaa viikonloppua!

   Poista
 5. Nyt marja-terttu käpypaja pystyyn ja alat väkertää tällaisia :) Tai sitten haet inpiraatiota upeisiin maalauksiisi :) Leppoisaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista