Search

Porokuviolla koristeltu viinipullo ja lahjapaketti

poropullo

Näin joulun alla porot ovat hurmanneet meidät. Poroissa on jotain kertakaikkisen sympaattista ja toki ne liittyvät muutoinkin vahvasti jouluun. Vaikka aitoja poroja ei näillä seuduin oleilekaan, vilahtelee niitä siellä täällä kodissamme. Porohurmos näkyy joulun koristeissa ja jopa lahjapaketeissa. Porolauman tunnetuin jäsen, Petteri Punakuono, päätyi seikkailemaan myös lahjaksi annettavaan juhlapulloon. Tekemäämme lahjapakettiin olet saattanut törmätä jo Kotivinkki-lehdessä tai Meillä Kotona -sivustolla. Siitä lisää postauksen loppuosassa.

Tasaisin väliajoin meiltä toivotaan ideoita lahjapullon koristeluun ja paketointiin. Kaupasta ostettu pullopussi on kieltämättä helppo ja nopea tapa paketoida pullot, mutta hieman persoonaton. Onneksi homman voi hoitaa muullakin tapaa. Särmää lahjaan saa jo pienellä vaivalla. Kiertämällä pullon ympärille valkoista paperia ja koristelemalla sen, lopputulos on kaikkea muuta kuin tylsä. Me koristelimme lahjapullon jouluisella porokuviolla.

viinipullon-koristelu

Porokuviolla koristeltu pullo onnistui niin hyvin, että ajattelimme koristella omaan joulupöytään tulevat viinipullot samalla menetelmällä. Kun pullon ympärille kiinnittää teipinpalalla valkoisen paperin, jää alkuperäisetiketti sen alle piiloon. Etikettiä ei tarvitse siis irrottaa, vaan se jää paperin alle piiloon. Näin lahjansaaja voi halutessaan myös katsoa, mikä viini on kyseessä.

Kun pullon ympärille on kiertänyt ja kiinnittänyt teipillä paperin, voi sen koristella mieleisellään tavalla. Kirjoittamalla jouluisen runon, liimaamalla kuvan tai kiertämällä ympärille satiininauhaa. Tässä kohtaa luovuuden voi päästää valloilleen.

Me leikkasimme ruskeasta lahjapaperista poroa muistuttavan kuvion ja liimasimme pullon kylkeen. Kiinnitimme myös pienen koristetupsun punaiseksi nenäksi. Petteri Punakuonohan se siinä! Viimeisen silauksen pullolle antoi juuttinarusta kiedottu rusetti.

porokuvio-pulloon

Petteri Punakuono lahjapaketissa


poro-paketti-reindeer-gift-wrapping

Saimme kunnian suunnitella viikko sitten ilmestyneeseen Kotivinkkiin fantasiapaketin. Yllätys, yllätys...porohan paketin kylkeen päätyi. Paketti lukeutuu samaan sarjaan kuin aiemmin tänä vuonna toteuttamamme yksisarvis- ja lohikäärmepaketti. Petteri Punakuono -paketti hurmaa varmasti niin nuoremman kuin varttuneemmankin vastaanottajan, eikä sen tekeminenkään ole kovin haastavaa.

Poropaketista tehty ohjevideo löytyy Meillä Kotona -sivustolta. Samaisella sivustolla on myös toinen paketointivideo, jossa opastamme sekä peruspaketoinnin salat että vinkkaamme, kuinka paketoida haastavan malliset lahjat näyttävästi. Jälkimmäisen videon voi käydä katsomassa täältä!

Hurjaa vauhtia joulu jälleen lähestyy ja vaikka puuhaa riittää vielä yllin kyllin, ei paniikki ole päässyt iskemään. Kunhan välttämättömät askareet saa tehtyä, muulla ei niin väliksi. Mikäs siellä on tilanne jouluvalmistelujen suhteen? Joko on kaikki paketissa vai vieläkö hommaa riittää?

3 kommenttia

 1. Hommat, ja jopa lahjat, alkavat olla paketissa! 👍 Kirjalaatikkokin ehti postista, ja kirjoista jotkin vielä paketoidaan. Loput saanevat jäädä isoon laatikkoon luettavaksi kaikille eikä kenellekään nimetylle. Porukka alkaa olla jo isoa, joten samat kirjat saattavat kiinnostaa monia. 📚

  Suloinen on tuo poropaketti! 🦌😄

  VastaaPoista
 2. Täällä on vihdoinkin kaikki paketissa. Enää huominen töitä ja sitten pääsen lomalle!
  Todella suloisilta näyttää porokoristelut, Petteri rules :)
  Ihanaa joulun odotusta teille ihanat <3

  VastaaPoista
 3. On taas kyllä niin kiva idea ja tuo poro nenineen on kyllä ihana! <3

  VastaaPoista