Search

Suklaakuusi Vihreät kuulat -konvehdeista

suklaakuusi-vihreät-kuulat-konvehdeista

Vihreät kuulat. Niitä joko rakastaa tai vihaa. Meidänkin perheessä herkku jakaa mielipiteet. Tänä vuonna Fazer on tuonut vihreistä kuulista myös konvehtiversiot. Koska eräs ystävämme on Vihreiden kuulien suuri fani, halusimme muistaa häntä makoisalla lahjalla. Pakettiin päätyi suklaakuusi Fazerin Vihreät kuulat -konvehdeista.

Suklaakuusi ei sinällään ole mikään uusi juttu, sillä niitä on vilissyt jo useamman vuoden ajan ihmisten some-postauksissa. Mikäli kuusen väriksi on aiemmin mielinyt joulunvihreää, väritarjonta konvehtien suhteen on ollut rajallista. Vihreällä käärepaperilla ympäröityjä konvehteja ei juurikaan ole ollut saatavilla. Niinpä kuuset ovat olleet väritykseltään muuta kuin vihreitä. Julia-karkeista on syntynyt punaisia, Fazerin sinisistä sinisiä, Fazerminteistä hopeisia, Marianneista punavalkoisia, Kettukarkeista keltapunaisia ja Geishoista pinkkejä kuusia. Kauniita kuusenrakennusmateriaaleja toki nekin. Kiitos Fazer Vihreät kuulat -makeisten, nyt on sauma tehdä suklaakuusi, joka on kimaltelee ja on VIHREÄ!

Suklaakuusi - näin se tehdään


Tarvitset

Styroksikartion (myydään askarteluliikkeissä, saatavilla eri kokoja)
Haluamiasi konvehteja
Kuumaliimaa
Koriste latvaan

Aloita konvehtien liimaaminen styroksikartion alareunasta. Liimaa karkkeja vieretysten laittamalla kuumaliimaa aina konvehtikääreen päähän ja painamalla karkki kiinni kartioon. Varo polttamasta sormiasi, sillä kuumaliima on nimensä mukaisesti kuumaa! Etene kierros kerrallaan kohti kärkeä. Lopuksi voit koristella kuusen latvan haluamallasi tavalla. Voit kiinnittää sinne satiininauhasta tehdyn rusetin, työntää coktailtikun päässä olevan kokonaisen vihreän kuulaan tai askarrella näyttävän tähtikoristeen, kuten me teimme.

Konvehteja kannattaa varata useampi laatikko, sillä erityiseti suuremmat kuuset nielevät namuja paljon. Mitä suurempi kuusi, sen painavampi siitä myös tulee. Kartioita on tosiaan saatavilla eri kokoisina, joten valinnanvaraa on.

konvehtikuusi

Karkkikuusi on näyttävä muistaminen ja sillä voi ilahduttaa niin ystävää, perheenjäsentä, kummia tai vaikkapa opettajaa.

Oletko sinä tehnyt suklaakuusia tai kenties saanut sellaisen lahjaksi? Entä kuuluvatko Vihreät kuulat suosikki- vai inhokkikarkkeihisi?

Herkullista joulun odotusta!

17 kommenttia

 1. Suklaakuusi on todella upea lahja! Näyttävä ja tulee käytettyä eikä jää nurkkiin pyörimään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suklaakuusi on tosiaan näyttävä ja makea lahja lähes kenelle vain :) Oli tosi kiva, kun Fazer toi markkinoille näitä vihreällä paperilla päällystettyjä kuusia. Kauniisti kimaltelee joulun tunnelmavalaistuksessa :)

   Poista
 2. Minä mussuttelen tälläkin hetkellä vihreitä kuulia, niin hyviä.
  Tämä onkin herkullinen lahjaidea ❤️
  Leppoisaa sunnuntaita teille ❤️❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihreät kuulat on herkku, joka jakaa jonkin verran mielipiteitä. Täytyy myöntää, että omia suosikkeja ne eivät ole, mutta sen sijaan joulutortun päälle ne sopivat kyllä täydellisesti. Aleksi on meillä se, joka rakastaa vihreitä kuulia. Ja kyllä minäkin niitä syön, jos tarjolla on :D

   Poista
 3. Ihanan näköinen ja värinen kuusi! 🎄 Pitäisi koemaistaa nuo konvehdit, vaikken vihreiden kuulien ystävä olekaan, mutta kääreen väri on jo niin jouluinen! 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä on kyllä todella kaunis väritys. Juuri tuossa Outille totesin, etten itsekään ole vihreiden kuulien suurin fani, mutta toinen osapuoli meillä rakastaa niitä yli kaiken. Niinpä vihreitä kuulia löytyy meidän joulupöydästä. Ehkäpä teemme suklaakuusen myös itselle. Paitsi että se on herkullinen, niin se on myös todella näyttävä koriste juhlapöydässä :)

   Poista
 4. Oi miten kaunis kuusi ja ihana lahjaidea! Vihreät kuulat on niin herkkua:) Leppoisaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa❤️

  VastaaPoista
 5. Kiitos ideasta. Tuollainen kuusi olisi mukava ehtiä askartelemaan ja viedä jouluna kylään mennessä tuliaisena. Sitä voisi sitten vaikka yhdessä napostella illemmalla! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tästä puusta riittää herkuteltavaa isommallekin poppoolle ja kuusen voi koota vaikka erilaisista karkeista, jolloin jokainen löytää varmasti lempimakeisiaan kuusen oksilta :)

   Poista
 6. Vihreät kuulat on mun yksiä lemppareita (ne marmeladimakeiset). :)
  Tuo on kyllä kivan näköinen suklaa joulukuusi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moni oli tosi iloinen, kun Fazer julkaisi nämä herkut konvehtimuodossa. Meilläkin Aleksi rakastaa vihreitä kuulia. Omalla listalla ne ei ihan ykköseksi kiilaa, mutta toki niillä tulee joulunaikaan itsekin herkuteltua

   Poista
 7. Minä olen joskus saanut lahjaksi geishakuusen.Tämä vihreä kuusi on upea myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Geishasta tehty kuusi onkin herkun kuuloinen. Ne on omia lempparikarkkeja :)

   Poista
 8. Kääks syötävä joulukuusi, ihan huikea. Fazun instamainoksessa bongasin Geishakranssin ja olin ihan, että wow tahtoo.

  Kivaa uutta viikkoa. <3

  VastaaPoista
 9. Tästä kuusesta voisi miehenkin olla todella kiinnostunut :) Herkullisen näköinen. Mukavaa joulun odotusta :)

  VastaaPoista
 10. Miten herkullinen kuusi ja mahtava lahja <3 Mieheni lempi namuja on vihreät kuulat ja tuleehan niitä joka joulu hänelle ostettua :)

  VastaaPoista