Search

Muovileluilla koristellut lasipurkit pientavaroiden säilytykseen

leluilla koristellut lasipurkit

Eläinhahmoilla koristellut purkit ovat olleet jo muutaman vuoden ajan todellinen hitti tuunaajien keskuudessa. Pinterest ja blogit pursuavat inspiraatiokuvio lasipurkeista, joiden päälle on liimattu pieniä muovileluja. Tämän buumin suhteen olemme hieman myöhännäisheränneitä, mutta väliäkö tuolla. Kun lapsuuden tavaroiden joukosta löytyi hurmaava smurffikaksikko, oli aika tehdä omat versiot veikeistä säilytyspurkeista.

Muovileluilla koristellut purkit soveltuvat erinomaisesti kaiken pikkutavaran säilytykseen. Olemme vuosien varrella haalineet varastoomme rullatolkulla kuvioteippejä. Ne ovat pyörineet pöytälaatikossa muiden rojujen joukossa, koska emme ole parempaakaan säilytysratkaisua niille keksineet. Vaan nytpä ne ovat kauniisti järjestyksessä smurffipurkkien sisällä. Lasipurkissa olevia värikkäitä teippejä on myös ilo katsella.

smurffipurkki

Leluilla koristeltujen säilytyspurkkien tekeminen on äärimmäisen helppoa. Hommaan tarvitaan vain muovisia leluja, kannellinen lasipurkki, maalia ja pitävää liimaa. Halutessaan kanteen kiinnitettävän lelun voi maalata samalla värillä kuin kannen. Me maalasimme vain kannen, koska olisi ollut sääli peittää veikeät smurffit maalilla. Kannen maaliksi valitsimme vaaleansinisen kalkkimaalin eli liitumaalin. Se oli täydellinen valinta sinisävyisten smurffien seuraksi. Maalin kuivuttua liimasimme smurffit kanteen Pattex 100 % -liimalla. 

Jos hommaan soveltuvia leluja ei löydy omasta takaa, suosittelemme kierrosta kirpparille. Kun lelut on hankittu, kannattaa ennen maalausvaihetta testata, että lelut pysyvät hyvin kannen päällä ja ovat sopivan kokoisia. Tarvittaessa voit veistää hieman lelua, jotta se seisoisi mahdollisimman tukevasti kannen päällä.

smurffipurkit1

Oletko sinä innostunut tuunaamaan samalla tavalla lasipurkkeja? Mielellämme näkisimme myös sinun toteutuksesi, joten laitahan kommenttiboxiin linkki, mikäli oma tuotoksesi on verkossa esillä. Voit myös lähettää kuvan purkistasi meille Facebookissa tai Instagramissa. Kiva nähdä, millaisia purnukoita sillä puolen ruutua on syntynyt.

11 kommenttia

 1. Siis ihan mahtavat tuli teidän purkeista. Tykkään <3
  Minun purkkinihan oli hieman kultaisempi :D ja pomppivaisempi!
  http://outislifee.blogspot.com/2018/07/purkki-kenguru-pinnit-ja-pampulat.html
  Kivaa viikkistä teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outi, sinun postaus toimi osittain virikkeenä meille :) Sinun purkit on ihanan tyylikkäät. Kivaa viikonloppua sinnekin :)

   Poista
 2. Pitääpä kurkata Outin linkki myös.Smurffit ovat omat lempparit lapsuudesta myös.Tämä on ihastuttava diy-idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Smurffeja tuli lapsuudessa katseltua paljon ja taisivat kuulua ihan suosikkiohjelmiin jopa. Nyt nuo suloiset hahmot tuli kaivettua esiin. Tässä tuli tehtyä aikamatka omaan lapsuuteen samalla, kun tätä tuunausta teki :)

   Poista
 3. Todella kivat purkit! Ja helpot toteuttaa. Lasipurkkeja on tullut maalattua, mutta itse kanteen ei ole tullut hoksattua liimata mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuulikki. Tämä on tosiaan helppo tuunaus ja tuo mukavasti väriä ja pientä satumaailmaa omaan kotiin :)

   Poista
 4. Ihanat smurffipurkit :) Tästä sainkin muuten taas kivan idean itsellekin :) Täällä teidän blogissa on aina hyvät ideat <3 Mukavaa syksyä Kaikki Paketissa blogiin <3

  VastaaPoista
 5. Ihana idea. En ole kyllä toteuttanut, mutta tuon voisin kyllä tehdä. :)

  VastaaPoista
 6. Kivat purkit ja lapsille erityisesti. Mukavaa viikon jatkoa ❤️

  VastaaPoista
 7. Oioi, miten ihanat purkit. Tuli ihan hymy huulille. Mukavaa viikonloppua!!!

  VastaaPoista
 8. Hauska idea :)
  Tunnelmallista viikonloppua <3

  VastaaPoista