Search

Itse tehdyt kylpypussit kuivatuista kasveista

kylpypussit

Kuivatuista kasveista syntyy ihastuttavia hemmottelulahjoja.  Teimme taannoin kuivatuista kasveista kylpypusseja, jotka soveltuvat sekä jalkakylpyihin että perinteisiin kylpyhetkiin ammeessa. Itse tehdyt kylpypussit ovat ihania kyläviemisiä ja ilahduttavat myös muunlaisena muistamisena. Voisi jopa sanoa, että kylpypussit tuovat ripauksen luksusta arkeen. Kukapa ei hemmotteluhetkistä pitäisi! Kaiken lisäksi kuivattujen kasvien tuoksukin on hurmaava.


Itse tehdyt kylpypussit voi laittaa kylpyveteen kuin teepussit konsanaan. Raaka-aineet kylpypusseihin voi kuivattaa oman puutarhan sadosta tai vaihtoehtoisesti ostaa valmiina. Kuivattuja kasveja ja yrttejä myy esimerkiksi kotimainen Limepop-verkkokauppa, josta hankimme omiin kylpypusseihin muun muassa rohtosalkoruusun juurta ja kehäkukkaa.

itse tehty kylpypussi

Kasveja valitessa mieti, mitä kylpyhetkeltä odotat. Raaka-aineet kannattaa valita sen mukaan, haluaako kylvystä puhdistavan, rentouttavan tai ihoa pehmentävän. Alta löydät listauksen, joka auttaa valitsemaan oikeat kasvit ja yrtit toivotun lopputuloksen saamiseksi:

Puhdistavia kasveja: rosmariini, nokkonen, fenkoli, laventeli ja merilevä. 

Rentouttavia kasveja: kamomilla, jasmiini, humala ja laventeli. 

Ihoa pehmentäviä kasveja: kamomilla, kaura, kehäkukka ja rohtosalkoruusu.

Lisäksi pussukoihin voi lisätä ripauksen ruiskukkaa, jolla on kevyesti antioksidanttinen vaikutus. Ruiskukka sopii erityisen hyvin myös silmähauteisiin!

ohje-kylpypussi

Itse tehdyt kylpypussit - näin teet ne:



Tarvikkeet 

kuivattuja kasveja
kulho 
neliskulmainen pala musliini- tai harsokangasta (noin 20 cm) kutakin kylpypussia kohden
sakset
kapeaa nauhaa tai narua


Yhteen kylpypussiin tarvitset ruokalusikallisen valitsemaasi yrttisekoitusta. Sekoitukseen voit valita kahdesta viiteen erilaista kasvia. Tee sekoitus sen mukaan, haluatko vaikutuksen olevan puhdistava, rentouttava tai ihoa pehmentävä. Katso ylemmästä kappaleesta, mitkä kasvit ja yrtit sopivat parhaiten kuhunkin sekoitukseen. Sekoita yrtit keskenään kulhossa. Käytä sekoituksessa yhtä paljon kutakin yrttiä.

Leikkaa harsokankaasta saksilla neliön muotoinen pala ja ripottele lusikallinen yrttisekoitusta sen keskelle. Sulje kangas narulla tai nauhalla pussukaksi. Pussukan ansiosta kasvit eivät tuki viemäriä.

Käyttö jalkakylvyssä: Laske vatiin kuumaa vettä ja tipauta kylpypussi sinne. Odota, että vesi jäähtyy kädenlämpöiseksi. Voit ripauttaa kylpyveden joukkoon myös jalkakylpysuolaa.

Käyttö kylvyssä: Aseta kylpypussi ammeen pohjalle ja täytä amme vedellä.

kylpypussi kuivatuista kasveista

Jalkakylpyä voi tehostaa lisäämällä veteen itse tehtyä kylpysuolaa. Olemme aiemmin jakaneet parikin erilaista jalkakylpysuolaohjetta, jotka ovat olleet varsin suosittuja. Ne löydät täältä:

Itse tehty jalkakylpysuola (ohje rentouttavaan ja virkistävään kylpysuolaan)

Kotitekoinen laventeli-jalkakylpysuola


diy kylpypussi

Omaa puutarhaa ei tarvitse tosiaan omistaa, sillä kuivattuja kasveja on mahdollista myös ostaa. Hinnat eivät päätä huimaa eli varsin pienellä budjetilla saa tehtyä mieltä lämmittäviä hemmottelutuotteita. Lisätietoa hinnoista ja valikoimasta löydät Limepopin sivuilta!

Kannattaa laittaa tämä ohje talteen loppuvuotta ajatellen. Itse ajattelimme antaa kylpypusseja pikkujoululahjoina ja jokunen sujahtaa varmasti myös pukinkonttiin. Ennen sitä nautiskelemme rentouttavasta jalkakylvystä itse. Näitä on onneksi helppo tehdä nopeastikin lisää.

Miltäs nämä itse tehdyt jalkakylpypussit kuulostavat sinun korvaasi?

23 kommenttia

  1. Kuulostavat kyllä oikein ihanilta. Nämä vois olla sellaisia perjantain hemmottelupussukoita. Töissä kun tulee seistyä ja käveltyä paljon, niin tällainen pussukka jalkakylvyssä olisi ihanaa.
    Kivaa viikonloppua teille ihanuudet <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perjantain hemmottelupussukoina nämä ovat just parhaita :) Itsellä myös kävelykilometrejä tulee työn takia aika paljon, joten välillä pieni jalkahemmottelu tekee poikaa :)

      Poista
  2. Ihana lahjaidea, vaikka opelle joululahjaksi lapselta 😊 leppoisaa lauantaita ☀️ 💓

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietittiin itsekin, että nämä ovat aika kivoja pikkumuistamisia esimerkiksi opettajalle tai tarhan tädille ja sedälle. Varmaan tehdään lähempänä joulua näitä vielä lisää :)

      Poista
  3. Voi miten hieno idea! Kiitos vinkistä ja ihanaa alkanutta syksyä sinne teille❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päde syystoivotuksista. Tämä viikko onkin tuomassa ennusteiden mukaan ensimmäiset kunnon syyssateet. Pirtsakkaa syksyä sinnekin! Tällaiset pienet hemmottelut sopivat hyvin syysiltojen iloksi :)

      Poista
  4. Ihania yrttipussukoita ja aina on aikaa / tarvetta pikku hemmottelulle <3
    Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pieni hemmottelu on aina paikallaan. Arki on usein niin kiireistä, että välillä tekee hyvää istahtaa ja ottaa lämmin jalkakylpy. Jaksaa taas kävellä kopsutella menemään :)

      Poista
  5. Ihana lahjaidea :) Kuivattujen kasvien tuoksu jo sinällään on ihana, saati valmiiksi kylvyksi laitettuna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuivatuista kasveista lähtee aivan huumaava tuoksu. Se on jo varsin terapeuttista sekin :) Kivaa uutta viikkoa Tuula sinulle :)

      Poista
  6. Olenkin kuivattanut tänä kesänä ja syksynä kasveja,kukkia ja yrttejä ja ajatellut tekisinkö jalkakylpyjä lahjaksi:).Seuraavaksi kuivuriin menee kehäkukat, kunhan saan chilit kuiviksi.On niin ihanaa talvella muistella kesää ja suunnitella seuraavaa.Pelkkä tuoksu ja ajatus kesästä karkottaa vähäsen kaamosmasennusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän on myös tarkoitus ensi vuonna kasvattaa vielä enemmän yrttejä ja kasveja, joita voi sitten kuivattaa. Laventelia on joka vuosi tullut kuivatettua. Jokusia aineksia hankittiin Limepopista, koska niitä ei omasta takaa löytynyt. Edullisia olivat ja muutamalla eurolla saa jo useamman kivan kylpypussukan tehtyä :)

      Poista
  7. Se kiva idea kun yllättää kaveri että antaa tämän ja kortin. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on. Täytyy itsekin muistaa tämä ystävänpäivänä. On nimittäin mukavan helppo toteuttaa lahjaksi silloin :) Ja varmasti ystävien mieleen :)

      Poista
  8. Ihana lahjaidea antaa muulloinkin kuin jouluna. Mukavaa syyskuuta ♥️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, tämä käy aikaslailla tilanteeseen kuin tilanteeseen :) Ja myös itsensä hemmotteluun :)

      Poista
  9. Todella ihana lahjaidea ! Mielellään tuollaisen ottaisi itsekin lahjaksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla Kanneli :) Pienet hemmotteluhetket, kukapa niistä kieltäytyisi ;) Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  10. Ihana lahja hemmotteluun :) joskus oon tehny köyhän miehen versioita vanhentuneista teesekoituksista. Niissäkin oli aika huumaavan hyvä tuoksu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tuosta teesekoitusvinkistä. Tosiaan, sellainenkin on helppo toteuttaa :) Tämä on aina niin kivaa, kun saa vastavuoroisesti itselle muilta uusia vinkkejä.

      Poista
  11. Voi miten hauska idea! Tätähän voisin soveltaa mesiangervojalkakylpyjuttuuni...hmm.. menee mietintään ja kokeiluun! Kiitos teille, taas kerran! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä voi soveltaa niin paljon kuin haluaa. Ihania kylpypussukoita varmasti tulee, tekee ne mistä hyvänsä :) Kiva, että idea herätti innostusta :)

      Poista