Search

Harmaa seinä makuuhuoneessa - vinkit sävyn valintaan

makuuhuone-harmaa-seinä
Kaupallinen yhteistyö: Tikkurila

Makuuhuone on yksi kodin tärkeimmistä tiloista. Vietämmehän siellä keskimäärin kahdeksan tuntia vuorokaudesta. Siksi ei ole yhdentekevää, millainen värimaailma tilassa vallitsee. Kun helmikuussa muutimme uuteen kotiin, halusimme luoda makuuhuoneesta paikan, jossa mieli rauhoittuu ja kaikki turha on karsittu pois. Samalla makuuhuoneen seinät kokivat päivityksen, kun valkoinen väri vaihtui lämpimän harmaaseen sävyyn. Makuuhuoneen harmaa seinä on toteutettu Tikkurilan Valamo V487 -värisävyllä.

Harmaa seinä makuuhuoneessa toimii ennen kaikkea rauhoittavana elementtinä. Sen tarkoitus on johdattaa makoisille unille. Ennen kuin pääsimme tarttumaan telan varteen, edessä oli haastavin vaihe. Sopivan värisävyn löytäminen. Silmät solmussa selasimme värikarttoja ja mietimme, mikä olisi sopiva harmaa makuuhuoneeseen. Vaihtoehtoja nimittäin on lukuisia. Pelkästään Tikkurilan Deco Gray -värikartta sisältää yli 90 vivahteikasta harmaan eri sävyä.

Harmaan-sävyn-valinta

makuuhuoneen-seinien-maalaus-harmaaksi

Tutustuimme eri sävyihin ensin Tikkurilan verkkosivuilla. Koska tietokoneen ruudulla värit eivät kuitenkaan kerro koko totuutta, marssimme lähimpään rautakauppaan. Nappasimme mukaamme nipun Tikkurilan värilastuja, jotka asettelimme makuuhuoneen seinälle. Ennen lopullisen päätöksen tekemistä, testasimme vielä Tikkurilan ColorUP -värisuunnitteluohjelmaa. Sillä saa osviittaa siitä, miltä kohde maalattuna mahdollisesti näyttää. Ohjelmaan ladataan kuva maalattavasta tilasta, jonka jälkeen käyttäjä voi testa eri sävyjä.

Kun kaikki taustatyö oli tehty, voiton vei lopulta Tikkurilan Tunne Väri -värimalleista bongattu Valamo. Se tuntui luotettavalta vaihtoehdolta myös sen vuoksi, että Tunne väri -kartan sävyihin sisältyy Tikkurilan värilupaus. Se takaa, että värilastulla nähtävä sävy toistuu täysin samanlaisena myös seinällä, kun Tikkurilan sisäseinämaali on sävytetty Tunne Väri -kartan sävyllä. Ja kyllähän tuo lupaus piti paikkansa.

tikkurila-valamo-sävy

tikkurila-joker

Seinämaalin valinta


Seinämaalina päädyimme käyttämään Tikkurilan Joker -sisustusmaalia, jonka jälki on silkinhimmeä. Sitä voi käyttää tuhansiin Tikkurilan värisävyihin. Tuote on turvallinen ja sille on myönnetty Joutsenmerkki, EU-kukka sekä Allergia- ja astmaliiton yhteistyötunnus. 

Joker sopii mainiosti muun muassa betoni-, rappaus-, tasoite- ja puupinnoille sekä lastu- ja kipsilevypinnoille. Maalipinta kestää hyvin puhdistusta, mikä muuten ei ole itsestään selvää kaikkien maalien kanssa. Tämä oli yksi syy, miksi halusimme valita laadukkaat maalit kotiimme!

Yllätyimme myös, kuinka nopeasti maalipinta kuivui. Joker on päällemaalattavissa 1–2 tunnin kuluttua maalaamisesta.

Kun maalaushommat on saatu pakettiin, työvälineet voi pestä vedellä ja saippualla.

sisäseinän-maalaus

Harmaan maalisävyn valinta


Miten löytää täydellinen harmaa maali, kun sävyvaihtoehtoja on lukuisia? Jotta asia ei aiheuttaisi harmaita hiuksia, kokosimme muutaman vinkin helpottamaan harmaan maalisävyn valintaa. Ota nämä asiat huomioon, kun tavoitteena on saada täydellisen harmaa seinä:


 • Jos etsinnässä on neutraali harmaa, unohda se! Neutraalia harmaata ei nimittäin ole olemassa. Valaistus ja moni muu asia vaikuttaa siihen, kuinka koemme värit. Koska olemme erilaisia, koemme värit myös eri tavoin. Se mikä sinun silmissäsi näyttää neutraalilta, ei sitä välttämättä ole muiden silmissä.
 • Useimmiten neutraaliksi koetut harmaat voivat myös osoittautua sisätiloissa viileämmiksi ja jopa sinertävimmiksi mitä värikartalla. Jotta saisit seinäpintaan mieleisesi harmaan sävyn, tee ennen lopullista päätöstä koemaalaus. Se on hyvä tapa testata, miltä valittu sävy näyttäytyy halutulla kodin seinäpinnalla. Jos koemaalaus ei ole mahdollista, hyödynnä värilastuja. Niitä voi tilata myös A4-kokoisina Tikkurilan verkkosivuilta.
 • Koemaalaus tai sävyjen vertailu värilastuilla kannattaa tehdä siinä huoneessa, joka on maalauksen kohde. Tarkastele miltä sävy näyttää luonnonvalossa, miltä keinovalossa. Myös ilmansuunnalla on merkitystä. Pohjoisesta paistava valo on viileämpää kuin etelästä paistava.
 • Valitse sävy omien mieltymystesi mukaan. Vaikka naapurin seinäväri näyttäisi mykistävän upealta, se ei välttämättä toimi yhtä hyvin sinun kodissasi. Mieti, millaisesta tunnelmasta pidät ja huomioi myös tilassa esiintyvät muut värisävyt ja elementit, kuten lattiat ja listat. Se, valitsetko viileän vai lämpimän sävyn, vaikuttaa olennaisesti tilan tunnelmaan. Jos taas haluat luoda tilaan väljyyttä, kiinnitä huomiota tummuusasteeseen. Mitä vaaleampi sävy, sen avarampi lopputulos.

Suosittelemme myös tutustumaan Tikkurilan verkkosivuihin, josta löytyy lisää vinkkejä ja neuvoja jokaiselle maalarille. Myös Tikkurilan Maalilinjan ammattilaiset auttavat mielellään, mikäli jokin asia pohdituttaa.

valamo-tikkurila

makuuhuone-seinä

seinä-harmaa_

Kaiken kaikkiaan olemme tyytyväisiä lopputulokseen ja vanhat kalusteetkin istuivat täydellisesti uuteen makuuhuoneeseen, sillä harmaan ja valkoisen yhdistelmä toimii aina. Täytyy myöntää, että ainakin meidän makuuhuoneessa harmaa seinä saa valkoiset kalusteet lähes hehkumaan. Lampuissa esiintyvät kuparin sävyt puolestaan tuovat tilaan lämpöä. Kyllä täällä kelpaa köllötellä!

Tämä oli ensimmäinen kurkistus uuteen kotiimme. Miltä makuuhuoneemme harmaa seinä näyttää? Löytyykö teiltä harmaan sävyjä kodin seinäpinnoilta? Entä aiheuttiko täydellisen sävyn valinta niitä harmaita hiuksia?

Myöhemmin päästämme sinut vierailulle myös meidän työ/askarteluhuoneeseen ja kirjasto/vierashuoneeseen. Käytäväkin sai uuden sävyn, mutta millaisen? Näihin palataan myöhemmin.

*Kaupallinen yhteistyö Tikkurila

39 kommenttia

 1. Ah, instassa jo ihailin teidän makkaria! LOVELY 😍😍

  VastaaPoista
 2. Ihanalta näyttää :) Minäkin maalaan aina Jokeri-seinämaalilla, kun olen todennut sen toimivaksi ja todella kuivaa nopeaa. Meiltähän harmaata löytyy, koska se on yksi lempiväreistäni. Mukavaa pääsiäisen jatkoa. Mielenkiinnolla odotan, miltä siellä muissa huoneissa näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ❤️ meillekin oli ihan ehdotonta, että saadaa kestävä ja hyvä maali ja tuo Joker täytti kriteerit hyvin :) Mukavaa pääsiäisen loppua myös sinulle ❤️

   Poista
 3. Ihan mielettömän kiva ja tuo sellaista syvyyttä ja yllättävää kyllä lämpöä tilaan, tunnelmaa. <3 Ihanat nuo teidän kirjaintaulut. <3

  Sydämellistä maanantaita teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia ❤️ tää harmaa yllätti juurikin sillä lämpösyydellään ja tunnelmalla jonka se loi tähän huoneeseen ❤️

   ihanaa pääsiäismaanantaita myös sulle 😘

   Poista
 4. Kaunista ja meninkin heti katsomaan suosittelemaanne väriä Tikkurilan sivuille. Tunne väreistä ei löydy Vanamo väriä, oliko sittenkin valamo?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jopas, vanamot ja valamot menneet meillä sekaisin. Kiitos, kun korjasit. Tosiaan värin nimi on Valamo, kuten totesit. Korjasimme tämän nyt tekstiin. Sävy on tosiaan kaunis ja me olemme pitäneet siitä kovasti :) Terkuin, Jani / Kaikki Paketissa

   Poista
 5. Kaunis lamppu makuuhuoneen katossa, onko mistä hankittu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Lamppu on Eglon Pasteri -valaisin ja ostettiin se Bauhausista :)

   Poista
 6. Hyvältä näyttää. Minä kannan aina rautakaupasta kasan testipurkkeja ja maalaan niillä pienen alueen. En luota ollenkaan esitteiden sävyihin. On tullut pari kertaa väärän värinen seinä. Uutta kotia on varmasti kiva laittaa. Lisää sisustuspostauksia please.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koemaalauksella saa aina parhaan käsityksen, miltä tila tulee maalattuna näyttämään. Samalla pääsee vertailemaan, miten sävy muuttuu eri vuorokauden aikoina ja valaistuksessa. Onhan siinä aina oma urakkansa tehdä kunnon pohjatyöt, mutta lopussa kiitos seisoo. Itse maalaaminenkin vie oman aikansa, joten harmittaisi, jos lopputulos ei olisikaan halutun kaltainen. Kiva kuulla, että sisustuspostaukset ovat mieleesi. Eiköhän niitä tule nyt uuden kodin myötä enemmän :)

   Poista
 7. Juuri tuollaista harmaata olen meillekin ajatellut sipaista muutamaan seinään. Kiitos vinkistä.
  Näyttää todella hyvältä. Tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmaa tosiaan hurmaa harmonisuudellaan ja koska sävyjä on useita, saa harmaan tuomaan tunnelmaankin vaikuttaa sävyä valitessaan. Kiva, että meidän valintamme oli mieleesi ja jotain saman suuntaista värisävyä olet teille miettimässä :) Toivottavasti vinkeistämme on apua, kun valinnanhetki tulee :)

   Poista
 8. Tosi kaunis harmaan sävy. Minä yritin saada harmaaksi meidän olohuoneen seinää, mutta siitä tuli lähinnä likaisen näköinen. Kiitos tästä postauksesta. Vanamo kuulostaa hyvältä sävyltä ja sitä taitaa muuten olla siskoni kodin seinissä myös.
  Ihanaa uutta viikkoa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, että teillä seinän sävystä ei tullut halutun värinen. Sekin riski on aina olemassa. Onneksi päälle voi sipaista uuden sävyn, kun siltä tuntuu. Me päädyttiin Valamoon, koska sen sävy säilyy kauniina eri valaistusolosuhteissa ja vuorokauden aikoina. Se myös sopivan lämmin harmaa. Valamo taitaa olla varsin suosittu sävy ja olen ymmärtänyt, että sitä on ollut Tikkurilan valikoimissa jo vuosia.

   Poista
 9. Hyvin onnistui. Tämä olikin tärkeä postaus. Suunnittelen keittiön ja olohuoneen maalausta, mutta sävyn valinta on mission impossible.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotan tsemppiä sävyn valintaan. Tiedämme, että se on haastava homma ja mieli sävyn suhteen saattaa muutta matkalla. Meilläkin ne sävyt, joita alkujaan ajateltiin, osoittautuivat liian kylmiksi sävyiksi lopulta. Toivottavasti tulet löytämään sen oikean sävyn vinkkiemme perusteella :) Ja mukavaa huhtikuun alkua sinulle Ansu :)

   Poista
 10. Kyllä tykkään. Harmaa on lempivärejäni sisustuksessa ja muutenkin kyllä. Tapetoimme osan olohuoneen seinästä juuri harmaalla tapetilla jossa on vaaleampia kuvioita ja tykätään ihan kovasti.
  Tuo harmaa seinä sopii hienosti makuuhuoneeseenne. Voisin jotain vastaavanlaista ajatella meidänkin uuden kodin makkariin. Meillä ovat kaikki seinät alunperin valkoisia, mutta hiukan muutakin väriä on seiniin kiva saada.
  Mukavaa huhtikuuta teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä edellinen asunto oli täysi valkoinen ja tuli hieman yliannostus sitä, joten nyt uudesta kodista löytyy enemmän värejä. Kaikki ovat suhteellisen hillittyjä sävyjä ja sopivat keskenään, mutta tuovat silti eläväisyyttä ja persoonallisuutta eri tiloihin. Harmaa on siitä hieno ja klassinen väri, että se sopii lähes joka kotiin. Valkoista meillä löytyy enää olohuoneen seinistä ja varmaan jäävätkin sen värisiksi. Siellä valkoinen tuo sopivasti valoisuutta tilaan. Lämminhenkistä huhtikuuta myös sinulle Kristiina!

   Poista
 11. Kaunis harmaa ja kauniisti muuttuu valon mukana.
  Harmaa on yksi lemppareistani, vaikka se voi olla kamalan tunkkainenkin väri. Meillä ottaa kaunis sinertävän harmaa sisääntulijat vastaan.
  Onnea uuteen kauniiseen kotiinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vain :) On ihana katsella, kuinka sävy muuttuu eri valossa. Harmaan kohdalla juurikin hyvä pohjatyö auttaa löytämään sen omaa mieltä miellyttävän harmaan. Ehkäpä joku saattaa siitä tunkkaisesta harmaastakin pitää, mutta meitä sellainen ei oikein viehätä :) Sinertävän harmaa sen sijaan kuulostaa kauniilta väriltä. Ihana tapa saapua kylään, kun kauniit värit toivottavat tervetulleiksi :)

   Poista
 12. Kaunis teidän makkari on ja hyvä sävy. Harmaa on kyllä vaikea väri, helposti taittaa siniseen ja tilasta tulee kylmä.
  Mukavaa ja toivottavasti aurinkoista huhtikuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkoa toivotaan erityisesti eilisen lumimyräkän jälkeen :) Olet oikeassa, että harmaa taittaa helposti siniseen ja voi tehdä sävystä viileän. Tiedän kyllä monia, jotkä pitävät viileistä sävyistä, mutta meillä etsinnässä oli enemmän lämpöiseen taittava sävy.

   Poista
 13. Harmaa on just hyvä väri makuhuoneeseen. Se on levollisen tuntuinen. Ainakin minusta. :)
  Mukavaa huhtikuuta teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Makuuhuoneessa värisävyllä on tosiaan väliä. En voisi kuvitella nukkuvani kovin räikeissä väreissä. Levollinen tunnelma rauhoittaa mieltä ja mahdollistaa hyvät yöunet. Kiva, kun pidit meidän makkarista. Iloista ja aurinkoista viikkoa Minttu sinulle :)

   Poista
 14. Kaunis huone! Kyllä tuolla kelpaakin rauhoittua päivän kiireiden jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sumi. Itse kuulun niihin, jotka korostavat makuuhuoneen värimaailman ja tunnelman merkitystä juurikin siitä syystä, että vietämme siellä keskimäärin kahdeksan tuntia vuorokaudesta. Tyytyväisiä olemme, että lopputuloksesta tuli meidän mielestä harmoninen ja lämmin :) Kivaa viikkoa sinulle :)

   Poista
 15. Meillä on harmaata keittiössä,olohuoneessa ja eteisessä.Näissä tuloissa harmaa on tapetissa,mutta nyt kesälomalla olen ajatellut uudistaa pintoja osaksi tai kokonaan.Värisävy on vielä auki.Tuo teidän seinä on upea,lämmin sävy onkin tärkeä löytää,että se näyttää seinässä hyvälle ja myös sopii huonekalujen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monta asiaa pitää tosiaan huomioida värisävyä valitessa: listat, lattiat, huonekalut ja kaapit. Harmaa on siinä mielessä turvallinen valinta, että se sopii monien värien seuraksi. Kiva, että pidit meidän makkarista. Tsemppiä pintaremonttiin, kun sen aika koettaa :)

   Poista
 16. Hyvä valinta! Meilläkin rempattiin pinnat uusiksi makkarissa ja harmaan sävyihin. Tosin päätyseinään tuli tapetti.
  Mutta tulipa mieleen eräskin harmasävyvalintaprokkis - valittiin muka just oikea, ja seinään sudittaessa se oli jotakin ihan muuta... Homma seis ja etsin jostakin silloisen sisustusohjelman tarvikeluettelosta värikoodin ja haettiin seuraavana aamuna uudet maalit: nyt ollaan maalattu kaikki (?) sillä aikoinaan valitulla värillä, joka on höyhen-niminen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama pelko oli myös meillä, mutta onneksi sävy oli juuri sopiva, alussa kun sudittiin ja oli vasta osa seinistä maalattu oli pieni kauhu että tuliko nyt huti mutta vedettiin loppuun ja oltiin todella tyytyväisiä :D Hyvä että löysitte teille sopivan sävyn! :)

   Poista
 17. Ihana on kyllä tuo maalinsävy ja kaunis makuuhuone. Mistähän nuo hauskat kirjaintaulut ovat hankittu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heissan. Kiitos :) Taulut ovat Bo & Co verkkokaupasta. Niistä löydät juttua myös täältä: http://www.kaikkipaketissa.fi/2017/08/kustomoitu-kirjaintaulu.html?m=1

   Poista
 18. Tän innoittamana mietin meille samaa sävyä portaikkoon. Katselin värikorttia remppakaupassa, mutta värikortissa sävy on paaaaaaljon tummempi kuin miltä esim.teidän seinässä näyttää. Miten sitä itselle mieluisaa sävyä saa ikinä valittua kun noi värikortit ei oo lähelläkään sitä mitä maali seinässä mahdollisesti on..huoh.

  VastaaPoista