Kiireetön viikonloppubrunssi on ehkä parasta mitä tiedämme. Mikä sen mukavampaa kuin kutsua ystäviä kylään ja nauttia pöydän antimista hyvässä seurassa. Viime viikonloppuna kehuja brunssipöydässämme keräsi herkullinen omenatuorepuuro. Sen lempeä maku tuo mieleen omenapiirakan.
Täyttävä brunssiherkku valmistetaan jo edellisiltana, jolloin sen voi napata aamulla suoraan jääkaapista ruokapöytään. Muutoinkin pyrimme brunsseja järjestettäessä miettimään menun niin, että osan tarjottavista pystyy tekemään jo edellisiltana. Näin kaikkien ruokien valmistaminen ei jää brunssipäivälle.
Omenatuorepuuron ohje osui silmiimme uunituoreesta Brunssikirjasta (Tammi). Saimme sen taannoin kustantajalta arvostelukappaleeksi, eikä viikkoakaan kulunut, kun ensimmäiset reseptit pääsivät testiin. Kirjasta kerromme lisää tämän postauksen loppupuolella, mutta sitä ennen pläjäytetään eetteriin omenatuorepuuron ohje.
Omenatuorepuuro
2 ISOA ANNOSTA
VEGAANINEN
2 omenaa
2 dl kaurahiutaleita
2 dl mantelimaitoa
2 dl soijajogurttia
2 rkl chiansiemeniä
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
Kuori ja raasta toinen omena. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja jätä tekeytymään yön yli jääkaappiin.
Kuori ja pilko toinen omena lohkoiksi. Tarjoile puuro ornenalohkojen ja kanelin kera. Jos kaipaat makeampaa puuroa, lisää joukkoon vaahterasiirappia.
Brunssikirja - Brunch all day
Ohje on tosiaan napattu muutama viikko sitten ilmestyneestä Brunssikirjasta. Nimensä mukaisesti Brunssikirja on omistettu kaikille brunssien ystäville. Omenatuorepuuron lisäksi kirja sisältää yli 100 herkullista reseptiä nautittavaksi ystävien ja perheen kanssa.
Mukana on muun muassa makeita ja suolaisia vohveleita, salaatteja, katuruokaa, suomalaista ja aasialaista erilaisia juomia unohtamatta. Ohjeet ovat pääosin yksinkertaisia ja vaivattomia, joten monipuolisen brunssin voi taikoa nopeastikin.
Brunssikirja on myös visuaalisesti täysi napakymppi. Voisi jopa sanoa, että yksi tämän vuoden kauneimmista ruokakirjoista. Jo pelkkiä kuvia katsellessa voi tehdä inspiroivan makumatkan erilaisiin brunssipöytiin.
Kirjan tekijäkaksikko on monille tuttu blogimaailmasta. Jenni Häyrinen on suositun Liemessä-blogin kirjoittaja ja Saara Atula häärää kasvisruokiin keskittyvän Viimeistä murua myöten -blogin takana.
Ihana teos, josta tulemme testaamaan vielä monen monta muutakin brunssiherkkua.
Brunssikirjaa myy mm. Adlibris.
Brunssikirjaa myy mm. Adlibris.
Mukavaa viikonloppua!
Ihan mielettömän näköiset annokset ja kuvat. Tuo Brunssikirja olisi ihana. Kivaa viikkistä <3
VastaaPoistaKirja on kirjaimellisesti todella herkullinen aina kuvia myöten :) Ja puuro, se vasta hyvää olikin. Kivaa viikkistä sinnekin :)
PoistaOmenatuorepuuro olisi ihan minun juttuni. Kyllä kuvilla on merkitystä, varmaan söisin Brunssikirjan, näyttää sen verran herkulliselta 😂
VastaaPoistaNiinpä, kyllä vesi herahti kielelle, kun katseltiin kirjan kuvia. Me ollaan vasta viimeisen vuoden aikana innostuttu näistä tuorepuuroista kunnolla. Niin helppoja ja täyttäviä aamulla nautittavaksi.
PoistaOmenatuorepuuro kuulostaa ja näyttää hyvältä. Brunssikirja taitaa olla yksi vuoden herkullisin kirja.
VastaaPoistaIhanaista viikonloppua murut <3
Ehdottomasti on todella herkullinen kirja. Oli mukava myös huomata, että ohjeet olivat tosi simppeleitä eli näiden brunssiruokien kanssa ei tarvitse nyhertää useita tunteja keittiössä.
PoistaNäyttää puuronne hyvältä ja voisi jopa maistua minulle. Brunssikirja kuulostaa kivalta. Varsinkin vohvelien ystävälle voisi olla pieniä vinkkejä suolaisista täytteistä. Mukavaa alkavaa viikkoa :)
VastaaPoistaVohveliohjeita ajattelimme kokeilla kesällä, kun kiva nauttia ulkona aamupalaa. Moni ohjeista tosin sopii ihan vaikka illallisellekin.
PoistaNäyttää tosi hyvälle :)
VastaaPoistaOli kerrassaan hyvää ja aina voi myös soveltaa ohjetta, jos haluaa lisätä joukkoon jotain muutakin makua :)
PoistaOi, tuollaiselle kirjalle olisi kyllä meillä tilausta!
VastaaPoistaKantsii kirjakaupassa kurkistaa kansien sisälle. Ei tuota pettymystä. Takaan sen :)
PoistaIhan vesi herahti kielelle niin hyvältä näytti nuo kuvat:) Omenatuorepuuro on kyllä varmasti herkkua! Ihanaa alkanutta viikkoa♥
VastaaPoistaOli todella raikas, mutta kuitenkin omenapiirakka maistui <3 täydellinen aamun aloitus :)
PoistaOlipa herkullisen näköinen ja kuuloinen ohje!
VastaaPoistaJa kaunis kirja.
Plussaa nopeista ohjeista! Koko elämää ei jaksa käyttää kokkailuun...
Kannattaa kurkata kirjaa, jos vaan saa käsiinsä :) Aivan mielettömiä reseptejä :) Ja tosiaan, nopeet ohjeet on aina kivoja, jää enemmän aikaa nauttimiseen ;P
PoistaRakastan brunsseja ja kaiholla olen katsellut tuota kirjaa! Juuri juteltiin eilen mitä vappubrunssille, tuosta saisi varmasti hyviä ideoita!
VastaaPoistaTuosta sais vaikka koko brunssin menuun suunniteltua :) moneen brunssiin mielettömän ihania reseptejä. Valinnanvaikeus on tässäkin se juttu :D
PoistaOijoi mikä ihana tuorepuuro! Kiitti reseptistä! Tuo kirja ois niin ihana! Kun vain raskis ostaa. Mukavaa viikon jatkoa <3
VastaaPoistaSe oli ihanaa <3 Kannattaa tutustua jos vaan saa käsiksi! Olisikohan kirjastossa?
Poista