Kotimainen kananmunatalo Munax Oy kutsui taannoin meidät kuulemaan kananmuna-alan viimeisiä kuulumisia helsinkiläiseen ravintola Emoon. Tilaisuudessa tarjottiin herkullinen kolmen ruokalajin kananmuna-menu ja kerrottiin Laitilan kanatarhan uutuustuotteista, joita saimme myös kotiin testattavaksi. Yksi kotiviemisistä oli valmiiksi kypsennetty valkuainen, josta valmistimme viikonloppuna pieniä suolapaloja illanistujaisiin. Valmiiksi kypsennettyä valkuaista on helppo viipaloida ja koska tuote ei sisällä keltuaista, se tarjoaa erinomaisen pohjan pieniin sormisyötäviin.
Toteutimme illanistujaisiin kahdenlaisia suupaloja. Pohjina käytimme sekä ruissipsejä että valmiiksi kypsennettyä valkuaista. Cocktailpalojen päälle teimme herkullisen lohitäytteen.
Lohitäyte (täytteestä saa noin 25-30 cocktailpalaa)
200g ranskankermaa
1 rkl majoneesia
puolikkaan sitruunan mehu
150g kylmäsavulohta
tilli, suolaa ja valkopippuria oman maun mukaan
Pilko lohi pieniksi paloiksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Valkuaisnapit lohitäytteellä:
Viipaloi munapötköstä noin sentin paksuisia siivuja. Yhdestä pötköstä saa noin 15-20 kiekkoa. Asettele täyte valkuaissiivujen päälle. Viimeistele valkuaisnapit ripottelemalla lohitäytteen päälle ruissipsin murusia ja tilliä.
Ruissipsit lohitäytteellä:
Täytä ruissipsit lohitäytteellä hetki ennen tarjoilua, jotta ne eivät pehmene. Koristele yrtein, esim. tillillä tai persiljalla. Leikkaa pinnalle vielä valmiiksi kypsennetystä valkuaisesta puoliympyrän muotoinen pala koristeeksi.
Valmiiksi kypsennetty valkuainen on laktoositon, gluteiiniton, rasvaton ja kolesteroliton. Yhdessä patukassa on runsaasti, noin 18g hyvin imeytyvää proteiinia. Näin ollen tuote sopii hyvin myös painonhallintaan ja urheilijoille. Kaloreita ei juurikaan ole.
Saimme maistiaiseksi myös free range eli ulkokanojen munia. Pidimme mausta valtavasti. Entä miten free range eroaa esimerkiksi luomumunista? Yksi eroavaisuus on siinä, että ulkokanalassa kanat pääsevät halutessaan ulos myös talvella, kun luomussa kanojen ulkoilukausi rajoittuu vain kesäaikaan. Jos mausta puhutaan, meidän mielestä sekä luomu- että free range -munat ovat parhaita. Toki nämä ovat niitä kuuluja makuasioita.
Tällaisia herkkuja tällä kertaa. Nyt on aika toivotella mukavaa elokuun alkua! Hiljalleen edetään kohti loppukesän pimeneviä iltoja.
Onpa hyvä idea käyttää noin! Meillä on viikonloppuna rippijuhlat ja ensimmäinen toive tarjottavista tuli tytöltä jo talvella: ruissipsejä lohitäytteellä pitää olla ehdottomasti :D
VastaaPoistaNe on vaan niin hyviä ;) hyvä maku siis tytöllä ;) Nää munanapit on kivaa vaihtelua jos meinaa kyllästyä tavallisiin ;)
PoistaNam, näyttääpä herkulliselta ja kauniilta! Juuri viikonloppuna täyteltiin noita ruissipsejä, ne on meidän koko perheen herkkua!
VastaaPoistaKiitos! Aika nopeasti ne katos parempiin suihin :D Täydellisiä pikkuherkkupaloja :)
PoistaNams,näitä on kyllä kokeiltava:P.Tosin keltuaiset pääsee mukaan, koska hankimme vähän aikaa sitten omia kanoja, jotka tekevät mahtavia minimunia:D
VastaaPoistaVautsi omia kanoja! Siskollani on myös omia kanoja ja ollaan välillä saatu munia omaan käyttöön :) Herkullisia ja varmasti lähituotantoa ;)
PoistaVoihan munanapit!Kaikki taas niin ihanasti kuvattu viimeisen päälle!🤗Nams on kyllä kokeiltava!Iloista elokuun alkua🌻
VastaaPoistaVoi kiitos Kristiina :) <3 mukavia elokuun alkupäiviä myös sinne!
PoistaNoi valkuaisnapit on ihan uusi tuttavuus, en ole koskaan kuullutkaan...täytyypä testata :) Kivaa elokuuta :)
VastaaPoistaJoo tää oli aika hauska vaihtoehto ruisnapeille! Vaikka ne ruissipsitki on taivaallisia <3 pakko oli molempia tehdä! Muna päätyi vaan koristeeksi toisiin ;)
PoistaNapit on vaan niin hyviä ;) menee sopivasti suuhun ja maku on yleensä taivaallinen ;) noista valkuaisnapeist tuli hauska vaihtoehto napeille jos haluaa jotain uutta kokeilla :)
VastaaPoistaKiitos vinkistä. Hömppä-äitinä olen jo nyt keräämässä ensi kevään ylppärijuhliin tarjoiluideoita ja nuo ruisnapit erilaisilla täytteillä kuulostaa ja näyttääkin tosi hyviltä. Tosi noloa, mutta luin ensin munatapit :D, mielessä kävi jo vaikka mitä, mutta onneksi olikin ne munanapit kyseessä :D
VastaaPoistaVai munatapit siellä luettiin 😂 Ei sentään. Herkkua olivat ja kivoja vaikka ensi vuoden juhlissa tarjota 😊
PoistaNo voi hyvänen aika, kaikkea sitä keksitään. En pysy perässä näiden uutuuksien kanssa. Luomumunia olen syönyt jo vuosia. Maku on niin paras verrattuna muihin.
VastaaPoistaKivoja ideoita :)
VastaaPoistaOi, näyttää hyvältä. Ja, tuo valkuainen onkin minulle uusi juttu. Täytyykin testata!
VastaaPoistaIhanan näköisiä nappeja. Mukavaa viikonloppua!
VastaaPoistaEi päivää, ettei jotakin uutta :) Niin se vaan on kun blogijuttuja taas ehtii lukea. Hyviä idiksiä (peukku).
VastaaPoista