Search

Ruudukko penaaliin

diy-penaali
Viimeinen lomapäivä on käsillä, sillä arkinen aherrus jatkuu alkavalla viikolla töiden parissa. Loman aikana olemme ehtineet tehdä yhtä jos toista ja viimeisin pikkunäperrys oli penaalin tuunaaminen uuteen uskoon. Ostimme taannoin puuvillakankaasta tehdyn valkoisen penaalin helsinkiläisestä Hobby Pointista. Yksivärinen penaali näytti hieman vaisulta, joten päätimme piristää sitä kuvioilla. Alkujaan tarkoituksena oli piirtää penaaliin mustavalkoisia eläinhahmoja, mutta aloimme epäillä omia piirustustaitojamme ja päädyimme astetta helpompaan toteutukseen. Penaalin ympärille syntyi lopulta ruudukko. 

Ruudukkokuvio kaikessa yksinkertaisuudessaan on meistä tyylikäs ja sopii hyvin aikuiseenkin makuun. Se on myös todella helppo piirtää kankaaseen, kun avuksi ottaa viivaimen. Ruudukko kannattaa piirtää penaaliin tekstiilitussilla ja sen jälkeen vielä silittää kuvio, jotta se kestää pesua.

ruudukko penaaliin

penaalin-tuunaus

Nyt kelpaa aloittaa syksyn aherrukset, kun kynät ovat siististi järjestyksessä penaalissa.

Joko siellä on arki alkanut vai vieläkö saat nauttia lomailusta? Mukavaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa!

15 kommenttia

 1. Hieno penaali!
  Vielä on pari viikkoa lomaa jäljellä.
  Hyvää alkavaa viikkoa teille!😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nautihan lomasta vielä pari viikkoa :) Kiva, että pidit penaalista :)

   Poista
 2. Hauska idea penaaliin 😊Töitä on 2 viikkoa tehty ja 2 viikkoa jäljellä ennen viikon lomaa ❤️Mukavaa sunnuntaita ja iloa arjen aloitukseen 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iloa ja tsemppiä tarvitaan aina arjen alettua. Eiköhän sitä pääse rytmiin taas parissa päivässä :) Kiitos kommentista ja mukavaa viikkoa :)

   Poista
 3. Ilo lukea näitä ideoitanne!Loma loppuu ja ehkä uudet tuulet tulee puhaltamaan työrintamalla.Sitä odotellessa ja myös matkasuunnitelmia,niillä sit jaksaa pitkän talven.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, matkasuunnitelmat kuulostavat ihanilta ja piristävät aina. Niitä hieman itsekin kaipaa, vaikka lomaa ei nyt näköpiirissä olekaan. Pitää katsella kesän matkakuvia ja hakea valoenergiaa niistä sitten syksyn pimeinä päivinä.

   Poista
 4. Helppo ja nopea idea. Jäin miettimään, että omat alkeelliset piirustustaidot voisi näyttää tuossa ihan hauskalta, tikku-ukkoja siellä täällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ehkäpä pitää jossain vaiheessa kokeilla :) Nyt ei uskallettu ottaa riskiä, vaan mentiin helpoimman kautta. Mutta miksipä ei, tikku-ukot voisivat olla aika säväyttävät.

   Poista
 5. Arki alkoi minulla ja miehellä jo tällä viikolla ja torstaina myös perheen nuoret palaavat koulunpenkille.
  Ihanaa sunnuntaita teille, toivottavasti häät sujuivat loisteliaasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, häät sujuivat mainiosti ja pahimmilta kaatosateilta vältyttiin itse hääpäivänä, vaikka taivas aika tumma olikin. Tunnelma oli sitä vastoin lämmin ja täynnä rakkautta. Tsemppiä sinnekin arjen aherrukseen. Koulut tosiaan alkavat loppuviikosta.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitti Kaisa <3 Pirteää viikkoa, vaikka sateista tuo kovasti sään puolesta onkin.

   Poista
 7. Oi, tuli ihan mieleen kouluajat kun mm penaaleja koristeltiin. No, ei nyt ihan noin siististi kuin te. :)
  Kiva ja edullinen idea! Täällä palaillaan arkeen pikkuhiljaa!
  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa. Lomaltapalaajaa lohduttaa aina se, kun huomaa että muutkin palailevat samoihin aikoihin töiden pariin. Hiljaista tämä elokuu on onneksi vielä töissä. Syyskuussa sitten jo kiireisempää. Kiva, että pidit penaalistamme.

   Poista
 8. Kiva tuunaus, tuohonhan voi koululainen pelata vaikka ristinollaa, jos on tunnilla tylsää...;)

  VastaaPoista