Search

Itse tehty huonetuoksu puupaloista


huonetuoksu-puusta

Huonetuoksut ovat jo muutaman vuoden ajan olleet pop. Osa tykkää, osa ei. Meidän mielestä esimerkiksi vessa on paikka, jossa huonetuoksulla on funktionsa. Muualla kodin tiloissa emme juurikaan huonetuoksuja käytä. 

Huonetuoksun voi tehdä myös itse. Kuukausi takaperin päätimme kokeilla hieman erilaisen huonetuoksun toteuttamista. Valmistusmateriaaleina käytimme pieniä puupaloja ja eteeristä öljyä. Tulipa samalla hyödynnettyä kaapissa lojuneet eteeriset öljyt! Niitä kun on kertynyt useampikin puteli vuosien varrella. Ohjeen tähän helppoon diy-toteutukseen löydät alta.

Itse tehty huonetuoksu puupaloista


huonetuoksu-puupaloista

Materiaalit:
lasipurkki
puupaloja
eteeristä öljyä

Kokoa lasipurkkiin pieniä puupaloja. Tiputa haluamaasi eteeristä öljyä puupalojen päälle useampi tippa. Anna imeytyä. Jos tuoksu ei ole tarpeeksi voimakas, lisää tippoja. Sijoita huonetuoksu haluamaasi paikkaan.

Tuoksu kestää noin pari viikkoa, kunnes se alkaa hiljalleen laimentua. Tällöin riittää, että lisäät puupalojen päälle lisää tippoja. Suosittelemme käyttämään lasipurkkia, jossa on kansi. Näin voit säädellä huonetuoksun voimakkuutta myös kannen avulla. Kun kansi on raollaan, tuoksu ei ole niin voimakas.

Tuoksuiksi soveltuvat niin tuoksuöljyt kuin eteerisetkin öljyt. Esimerkiksi Limepopin verkkokaupassa on laajat valikoimat erilaisia tuoksuöljyjä ja eteerisiä öljyjä edullisesti, jos omasta takaa ei niitä löydy. 

itse-tehty-huonetuoksu

Herättävätkö huonetuoksut siellä hurraa-huutoja vai ehdoton ei -refleksin? Vai oletko jotain siltä väliltä, kuten mekin?

Nyt kun säät alkavat hiljalleen viilentyä, blogissakin siirrytään syksyisempiin tunnelmiin. Loppuviikosta esittelemme, millaista syyskoristusta olemme kotiimme tehneet. Siihen asti mukavia elokuun viimeisiä päiviä!


brunch

24 kommenttia

 1. Hyvä idea! Meillä on tuoksukynttilä kylppärissä, siitä lähtee hentoinen tuoksu eikä liian voimakas. Sitten käytän myös joskus Partyliten tuoksuöljylamppua, siihen laitetaan tuoksuvahapala ja lämmettyään tuo tuoksua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äiti osti tuollaisen Partyliten tuoksuöljylampun jokunen vuosi sitten myös ja on tykännyt siitä kovasti. Tämä itse tehty huonetuoksu on ollut meidän nenäämme juuri sopiva, ei liian voimakas :)

   Poista
 2. Oi, kiva idea. Ja, jotain vaihtelua perinteisten tikkujen lisäksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin :) Taitaa kaupan versioissa kaikissa olla tikut, joten vähän vaihtelua näin itse tehden :)

   Poista
 3. Hauska idea!
  Vessa on ainut paikka missä voisin käyttää huonetuoksuja, sillä saan helposti migreenin tuoksuista. En ole vielä löytänyt niin mietoa tuoksua, että pääni kestäisi sitä.
  Kivaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän hyvin, että migreeniherkille huonetuoksut eivät ole mieleen. Emme mekään kovin voimakkaista tuoksuista pidä, mutta pieni hento tuoksu ei ole ainakaan päänsärkyä saati migreeniä täällä aiheuttanut :)

   Poista
 4. Näppärä idea!Meilläkin käytetään huonetuoksua vain vessassa.Paitsi viime syksynä löysin Ikeasta ihanan metsämansikka.kynttilän, joka tuoksuu nyt olkkarissa.Yleensä tuoksukynttilät on liian voimakkaita ja teennäisen tuoksuisia minun makuuni,mutta tämä on juuri sopiva.Tuoksuilla saa kyllä luotua kivasti tunnelmaa ja aion kyllä kokeilla tätä vinkkiä ja tarvikkeetkin löytyy:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypäs katsoa, olisiko sitä vielä Ikeassa. Olen samaa mieltä, että nuo tuoksukynttilät usein kovin teennäisiä tuoksultaan. Joskus kuitenkin olemme löytäneet suhteellisen luonnollisia tuoksuja.

   Poista
 5. Meiltä löytyy huonetuoksuja vessasta ja olohuoneesta. Huoneet ovat riittävän kaukana toisistaan, jotta uskallan käyttää kahta erillaista tuoksua. Rakastan huonetuoksuja, mutta joudun olemaan todella varovainen niiden kanssa, koska en itse kestä liian voimakkaita tuoksuja. Onneksi tikullisten tuoksujenkin voimakkuutta voi säätää. Tätä täytyy kokeilla ehdottomasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistelenkin, että olen havainnut kuvissasi Dermosilin huonetuoksun. Itse asiassa taitaa samanlainen löytyä meidän kaapista. Saimme sellaisen joululahjaksi, mutta ei ole vielä otettu käyttöön. Toivotaan, että pidämme sen tuoksusta :) Ja kylppärissä se menee hyvin. Tämäkin huonetuoksu on meillä nyt kylppärissä :)

   Poista
 6. Tuoksukynttilät on ehdoton nounou, koska niissä on yleensä niin teennäinen ja voimakas haju (etenkin vanilja, josta alkaa pää särkeä pelkästä ajatuksesta :)), enkä oikein muutenkaan huonetuoksuista piittaa, mutta olipa kiva idea noi puupalat. Niistä sais tuoksua ihan sellaisenaankin niin kauan, kun ovat tuoreita, mutta jahka puun oma tuoksu hiipuu, vois tosiaan lisätä jotain raikasta öljyä. Tai tervaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin Annukka muistelinkin, tästä taidettiin joskus ihan keskustellakin sinun blogissasi :) Ja hei, toi terva kuulosti hyvältä! Se idea napataan kyllä korvan taakse ja mökille!

   Poista
 7. No puupalikat ovatkin kiva idea! Mä olen laittanut ruokasoodaa lyhdyn pohjalle, sekoittanut siihen eteeristä öljyä ja päälle suuri tuikku palamaan. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruokasooda ei olekaan tullut mieleen, mutta kun ajattelee, niin miksipä ei sekin toimi :) Ja uskottava on, kun sanot :) Tämäkin idea laitetaan korvan taaksen :) Iloa viikkoon myös sinulle!

   Poista
 8. Vessassa ja pesuhuoneessa tykkään huonetuoksuista. On ihanaa avata wc:n ovi ja vastaan tulee raikas tuoksu.
  Tosi kiva idea tämäkin ja ihana koristelu myös lasipurkissa.
  Mukavaa keskiviikkoa teille kahdelle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi. Lasipurkin ympärille laitoimme tuollaista pitsiteippiä. Sitä oli just sopiva pätkä, että ylsi koko purkin ympäri :)

   Poista
 9. Hurraata huudan täältäkin. Puupaloja on vaikka koko naapurustolle, kun on koko kesä tehty terasseja yms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teiltä ei ainakaan puutarvikkeet lopu kesken :D Kiva, kun idea oli mieleen :)

   Poista
 10. Hip hurraa, hyvä juttu, että pidit ideasta :) Iloa viikkoosi Ma-te :)

  VastaaPoista
 11. Ihanan helppo ja nopea idea kiireiselle tai väsyneelle! Itse kärsin migreenistä, joten yleensä meillä tuoksuu vain vessassa.

  VastaaPoista
 12. Ehdoton nou nou ollut tuoksuille ja tuoksukynttilöille, pääkipua ne aiheuttavat.
  Mutta nuo palikat näyttää houkuttelevilta, voisikohan niihin tipauttaa terva tai eucalyptus saunatuoksuja kun lahjaksi saadut pullot lojuu käyttämättöminä. Ehkä noihin palikoihin saisi riittävän miedon tuoksun.

  VastaaPoista
 13. No just, varsin tyylikäs idea.
  Mä olen käyttänyt vanhoja hajuvesiä vähän samalla tavalla - minipeilin käsittelemätön puukehyksinen reuna on saanut suihkauksen aina silloin tällöin.
  Ja pelkkä tuore puulastukin muuten tuoksuu hyvälle.

  VastaaPoista
 14. Ja mä kun ehdin miettiä ettei oo mitään kivaa sisustusjuttu ideaa mut hei tässähän on just sopiva viikonlopun toteutukseen <3 Kiitos jälleen kerran huippu idiksestä<3 te ootte niin parhaita näiden keksintöjenne kanssa :) Idearikasta syyskuuta :)

  VastaaPoista
 15. Mä en kestä yleisesti ottaen mitään kaupan valmiita tuoksukynttilöitä tai huonetuoksuja, pamahtaa samantien järkyttävä päänsärky ja hengenahdistus. Mutta itse tehden voisi toimiakin, juurikin vessassa :D Täytyy laittaa korvan taakse tämä idea, kiitos!

  VastaaPoista