Search

Perhoskoriste maljakon ympärille

perhosista-koriste-maljakkoon
Viime päivinä Helsingissä on tuntunut jo varsin keväiseltä. Ulkoillessa aurinko on lämmittänyt mukavasti kasvoja ja valoa on virrannut kunnolla myös sisätiloihin. Kyllä se kevät sieltä tulee, kunhan tovin vielä malttaa odottaa. Kevätpörriäisen puraisu sai meidät kirmaamaan kukkakauppaan tulppaaniostoksille. Samalla maljakkokin tuli tuunattua hivenen keväisempään kuosiin.   Teimme maljakon ympärille metallilangasta kierretyn perhoskoristeen. Varsin helppo tuunaus toteuttaa. Tämän vuoden ensimmäiset perhoset on nyt virallisesti bongattu ;)

perhosvaijeri

perhoslanka

Perhoskoriste metallilangasta


Perhoskoriste on tehty taipuisasta metallilangasta. Tarkoituksena oli alkujaan tehdä perhoset omin kätösin vanhan kirjan sivuista, mutta kun askartelulaatikon pohjalta löytyi valmiita koristeperhosia, iski laiskuus. Ja ihan kauniita nuo tehdastekoiset perhosetkin ovat. Jos valmisperhosia ei ole saatavilla, voit hyödyntää aiemmin julkaisemamme perhosten teko-ohjeen täältä!

Toteutus itsessään on hyvin yksinkertainen. Metallilanka on kierretty ensin maljakon ympärille ja sen jälkeen perhoset kiinnitetty kuumaliimalla tasaisin välein metallilankaan. Jotta spiraalin yläosa ei painu perhosten painosta, voi maljakon suunreunalle panna tipan kuumaliimaa ja kiinnittää metallilangan siihen kiinni. Näin koriste pysyy tukevasti paikallaan maljakon ympärillä. Ja ei hätää, kuumaliima lähtee pois lasista ihan nyppäisemällä.

perhosia-rautalangassa

koristeperhonen

Askel askeleelta tässä valmistellaan kotia kohti kevättä. Kynttilät on siirretty sivuun ja tunnelmavalot kannettu varastoon syksyä odottamaan. Entäs siellä?

Jos kaipaat hieman erilaista luettavaa DIY-ideoiden oheen, käyhän lukaisemassa alkuviikosta julkaisemamme artikkeli, jossa käsittelimme identiteettivarkauksia. Tiesitkö esimerkiksi, että jokaisella meistä on suurempi riski joutua rikoksen uhriksi verkossa kuin reaalimaailmassa? Se on aika hurjaa. Varoittavan esimerkkimme identiteettivarkaudesta ja vinkit turvalliseen nettisurffailuun voit lukea täältä (klik!). 


Joko siellä on kevättä rinnassa tai edes silmäkulmassa? Käyhän osallistumassa blogissa myös arvontaan, jossa palkintona F-Securen laaja tietoturvaohjelmisto vuodeksi jopa viidelle laitteelle. Arvo noin 100 euroa. Arvontaan pääset klikkaamalla tästä!

20 kommenttia

  1. Herkkä,keväinen,piristävä!Näitä spiraaleja voisi ripustella vaikka minne:ikkunoihin,valaisimiin,ruukkukasveihin,istutuksiin...
    Juuri eilen myönsin itselleni,että kyllä se kevät taitaa tulla vaikka miten yrittäisi hillitä puutarha-intoiluaan.Taitaa joutua kuitenkin siemenostoksille vaikka sitä miten yrittää siirtää keväämmäksi.Joka kevät karkaa mopo käsistä kylvösten kanssa ja sitten on joka paikka täynnä kippoja ja laatikoita;D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, tuon voi tosiaan ripustaa vaikka ikkunalle. Kovasti täälläkin mietitään jo, mitä sitä ulos tänä vuonna istuttaisi. Mukavaa aikaa tämä on ja saa mielenkin piristymään, kun ajattelee kevättä.

      Poista
  2. Aivan ihana ja hento koriste. Kevättä kohti mennään, luojalle kiitos.
    Ihanaa torstaita teille <3

    VastaaPoista
  3. Onpas ihanan simppeli koriste, hyvällä tavalla simppeli siis. Tykkään tosi paljon :) Samanalainen maljakkokin löytyy ja tulppaaneja pitää olla aina, joten perhosia askartelemaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kappas, taitaa tuo maljakko löytyä monesta kodista :) Kiitos Tuija kauniista sanoista ja oikein mukavaa viikonloppua!

      Poista
  4. Tosi kaunis. Meillä tuollainen olisi vain varsinainen taaperon houkutin. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se voi olla parempi, että odottelette taaperon kasvamista ennen kuin alatte spiraaleja tekemään :) Tai sitten ripustatte sen vähän korkeammalle :)

      Poista
  5. Vau! Tuli tosi kiva! Nuo perhoset voisi tulostaa piirtoheitinkalvolle ja leikata. Söpöjä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin voikin, eipä tullut edes itsellemme mieleen. Hyvä idea siis :) Kiitos Teresa :=)

      Poista
  6. Onpa ihana ja simppeli koriste :) Niin keväinen. Liisa

    VastaaPoista
  7. Kevät on meistä vuoden parhainta aikaa. Luonto herää hiljalleen eloon ja itsekin pääsee hiljalleen valmistautumaan kesän tuloon. No tovi siihen on vielä aikaa, mutta kuitenkin :)

    VastaaPoista
  8. Varsin viehkeät perhoset, kivalta näyttää!

    VastaaPoista
  9. Kaunis perhoskoriste, kiva keväinen idea :) Aurinkoa ja lämpimiä auringonsäteitä nyt vaan kevääseen :) Kivaa viikonloppua :)

    VastaaPoista
  10. Tulipa upea lopputulos. Kaunis maljakko :)

    VastaaPoista
  11. Ihanan keväinen koriste! Todella sievä ja herkkä. Lukaisin juttunne identeettivarkauksista. Ne ovat aika huolestuttavia. Itse olen todella tarkka nykyään noiden kanssa, kun viime vuonna joku oli hakkeroinut työsähköpostini. Sähköpostipalvelin, jonka kautta minulla on sähköposti, ei ollut ennen joutunut vastaavan kohteeksi. Se on aika hirveää, kun asiakkaille lähtee roskapostia omissa nimissä :(. Onneksi kuitenkin tajusivat asian nopeasti tuolla palvelimella ja sulkivat tilini, ettei kovin pahaa vahinkoa ehtinyt tapahtumaan.

    VastaaPoista
  12. Ihan mielettömän herkkä ja soma. <3 Kaunista tiistaita <3

    VastaaPoista
  13. Mulla on yks ruma maljakko, tämmöisellä siitä tulisi varmaan ihan siedettävä! :) Herkkä ja kaunis koriste.

    VastaaPoista