Search

Ystävänpäiväkorttiaskartelu: Taivuta puutikuista sydän

sydän-jäätelötikuista
Niinhän siinä kävi, että ystävänpäiväkorttiaskartelu jäi tänä vuonna hieman viime tippaan. Jotenkin sitä tuli häärättyä lahjojen teon parissa niin intensiivisesti, että ystävänpäiväkorttiaskartelu unohtui kaikessa hötäkässä. No jotakin saimme sentään tehtyä. Erityisesti niille ystäville, jotka asuvat lähellä ja joille voimme ojentaa ystävänpäiväkortin suoraan käteen. Itse asiassa tämänvuotisesta kortista tuli sen verran erikoinen, että postitse lähettäminen olisi vaatinut huolellista pakkaamista. Ystävänpäiväkorttiaskartelun lopputuloksena nimittäin syntyi puutikuista tehty sydän. Samassa paketissa sekä kortti että koriste. Kätevää!

Sydämessä käytetyt puutikut ovat leveitä jäätelötikkuja. Niitä myydään useimmissa askarteluliikkeissä. Puutikkujen taivutteluun käytetty tekniikka saattaa olla osalle tuttu Pinterestistä. Me olemme törmänneet muun muassa rannekoruihin, joissa samaista puunpehmitystekniikkaa on hyödynnetty. Koska rannekorut eivät oikein ole meidän juttu, päätimme kokeilla, soveltuuko tekniikka puusydämien tekoon. Onnistuihan se.

ystävänpäivä-askartelua

Puutikuista tehty sydänsydän-jäätelötikuista-ohje

Yhden sydämen tekemiseen tarvitset 4 puista jäätelötikkua, yleis- tai puuliimaa, pyöreän lasin ja sakset.

1) Laita kaksi puutikkua pehmenemään vedellä täytettyyn astiaan. Anna tikkujen pehmentyä yön yli. Jos haluat pehmentään tikut nopeammin, keitä tikkuja tovi.

2) Taivuttele pehmentynyt puutikku pyöreän lasin sisään. Lasi saa olla halkaisijaltaan suht leveä. Anna kuivua ja kovettua vuorokauden verran.

3) Ota tikut pois laseista. Leikkaa tikuista pois pyöreät päät. Ota kaksi suoraa tikkua ja leikkaa myös niistä pyöreät päät. Muodosta tikuista sydänkuvio ja kiinnitä tikut toisiinsa liiman avulla. Anna kuivua muutaman tunnin ajan.

4) Kirjoita tussilla mieleisesi teksti sydämen kylkeen.

sydän-puutikuista

ystävänpäiväkortti

Tuleeko sinun lähetettyä ystävänpäiväkortteja? Vai kuuluuko tapoihisi puhelu ystävälle tai kenties yhteinen lounashetki? Entä onko sinulla jokin ystävänpäivämuisto, joka on erityisesti jäänyt mieleen?

Mukavaa viikonloppua!

8 kommenttia

 1. En ole lähetellyt kortteja enää vuosiin. Laitan kyllä viestejä ystävilleni! Tuo sydän on aivan ihana, siinä on nähty vaivaa ystävän ilahduttamiseksi.
  Kaunista viikonloppua ihanuudet <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi! Täälläkin heti aamusta puhelin kilkahteli kun viestejä tuli :) samaan tahtiin niitä kyllä lähti itseltäkin :) Ystävät on parhaita <3

   Poista
 2. Laitan kortteja!Ostin valmiita,osa oli tarkoitus tehdä itse ja muutamille pienille lähtee Jenkeistä tuotu Frozen kortti,jossa on tikkari mukana.Blogissani on arvonta,käykää osallistumassa,jos tykkää Marimekosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi Frozen kortit varmasti ilahduttaa saajiansa ;) Olipas kiva arvonta, osallistuttu! Kivaa kevään jatkoa <3

   Poista
 3. Kiva idea, mutta eikös tähän voisi käyttää jäätelötikkuja? Kätevää kierrätystä ja saa ite herkkuja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai voi! Ja se olisi suotavaakin, ne voi hyvin pestä kunnolla ja käyttää uudelleen! Tällein talvella ei vaan kovinkaan paljon tule jäätelöä syötyä niin siksi tällä kertaa mentiin valmiilla tikuilla. Ja näistä tuli hiukan isompia kun on tosiaan leveämmät tikut :)

   Poista
 4. Hauska sydän, eikä tämäkään kertakäyttöinen. Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! Jää kaunis koriste saajalle, jonka voi vaikka ikkunaan ripustaa tai hyllylle laittaa :)

   Poista