Search

DIY kirjanmerkki puutikusta

kirjanmerkki-jäätelötikusta
Hurahtipa viikko jälleen nopeasti. Me suuntaamme viettämään helmikuun viimeistä viikonloppua Turkuun. Tiedossa on teatteria ja muuta mukavaa. Junamatkalle ajattelimme ottaa mukaan pari kirjaa, joiden lukemisen aloitimme jo joululomalla. Tuolloin ne jäivät ikävästi kesken, eikä sopivaa hetkeä luku-urakan loppuun saattamiseksi ole ollut. Nyt sellainen on tarjolla.

Joululomalle ennätimme tehdä myös todella helpot kirjanmerkit, jotka edelleen koreilevat yllä mainittujen opusten välissä. Eipä tarvitse muistella, mihin kohtaan tuolloin jäimme, kun lukemista voi jatkaa kirjanmerkin kohdalta. 

kirjanmerkki puutikusta

Kirjanmerkkinä toimii puutikku, joka on maalattu akryylimaalilla ja sen jälkeen koristeltu washiteipillä. Toisesta kirjanmerkistä teimme valkoisen ja toisesta mustan. Värit valikoituivat pitkälti sen perusteella, millaisia kuvioteippejä kaapista löytyi.

Jäätelötikun muotoisia puutikkuja ja erilaisia kuvioteippejä myydään askarteluliikkeissä. Kuvioteippien osalta kannattaa myös kurkistaa Teippitarhan verkkosivusto, josta löytyy takuulla sopiva teippi jokaisen makuun. 

itse tehty kirjanmerkki

kirjanmerkit

Miten siellä vietetään viikonloppua? Olemmekos me ainoita, joilla kirjojen lukuprosessiin saattaa välillä kulua aikaa muutamakin kuukausi?

18 kommenttia

 1. Meillä neiti tekee näitä harva se viikko :)) Osan oon joutunut heittää poiskin, kun niitä lojuu pitkin kämppää, hahaha!

  Ihanaa viikonloppua teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos :) Täällä just junassa istuskellaan. Kirjakin on saatu avattua 😀

   Poista
 2. Onpa taas kiva idea. Minulla onkin kotona tällaisia tikkuja, voisin muutaman merkin tehdä itsellekkin.
  Ihanaa viikonloppua ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt Outi vain puutikut hyötykäyttöön, jos sellaisia kotoa löytyy :) Tiedä vaikka nuorisokin intoutuisi muutaman tekemään teillä :)

   Poista
 3. Kiva idea. Täällä on jäänyt lukeminen hävettävän vähälle, mutta kuopuksen iltasatukirjaan tuo kävisi hyvin. Täytyykin lähteä ostamaan jäätelöä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitäkin harmittaa, kuinka vähälle lukeminen jäänyt. Loma-aikaan itse pyhitän aina varta vasten aikaa lukemiselle. Silloin siihen hommaan saa keskittyä kunnolla.

   Poista
 4. Tosi kiva idea! Mä oon aina kääntänyt sivusta kulman, mutta se ei pidemmän päälle ole järkevää. Eikä tietenkään toimi kirjaston kirjojen kanssa. Täytyykin laittaa muistiin tämä idea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mekin tehtiin aiemmin. Kirjaston kirjoihin sitä ei oikein viitsi tosiaan soveltaa, eivätkä omatkaan kirjat kovin kauniilta näytä, kun taitoksia sivulla jos toisella. Kirjanmerkin kanssa sitä ongelmaa ei tule :)

   Poista
 5. Kivat merkit! Meillä neiti lukutoukka teki tikuista hassut tyypit juurikin kirjanmerkeiksi :) Rentouttavaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, onkos ne esillä blogissa? Hassut tyypit kuulostaa mielenkiintoisilta :D

   Poista
 6. Kiva ja helppo diy-kirjanmerkit. Olen katsonut kaikki kaudet Downton Abbeysta, tykkäsin hirmuisesti siitä. Mukavaa sunnuntaita teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on niiiin paras sarja. Enemmän olisi kausia saanut tulla. Tuo kirja on tosi hyvä kurkistus kulisseihin :)

   Poista
 7. Kivat merkit :) Nyt on mennyt viikonloppu maalailun lomassa myös lukiessa. Pari iltaa ja kirja oli luettu. Olen viikon sisällä lukenut jo kaksi kirjaa ja se on paljon minulta. Toivottavasti teillä oli mahtava reissu Turussa. Mukavaa alkavaa viikkoa toivoo Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla tosiaan on ollut urakkaa siellä kotipuolessa, mitä blogista olen lukenut. Hienosti olet ehtinyt lukea myös monta kirjaakin. Voi kun olisi itselläkin tarmokkuutta samaan. Mukavaa viikkoa Liisalle!

   Poista
 8. Taidettiin olla ainoita junassa, jolla oli kirja kädessä. Suurin osa näpytteli puhelintaan. Kirjat siis kunniaan :)

  VastaaPoista