Search

Koristele itse tehty saippua kuivatuilla laventelinkukilla

Itse tehty saippua
Mitä lahjaksi ystävälle? Kysymys, jota moni pyörittelee mielessään näin ystävänpäivän lähestyessä. Ja kuulkaa, sitä on täälläkin pähkäilty. Meillä on tapana ilahduttaa ystäviä halauksen lisäksi pienellä yllätyksellä. Tänä vuonna se on itse tehty saippua, joka on koristeltu kuivatuilla laventelinkukilla. Lahja on vikkelä toteuttaa valmiista saippuamassasta, jolloin itse tehty saippua syntyy nopeasti muutamassa minuutissa. Kotitekoisen saippuan pinnalle ripotellut laventelinkukat tekevät kokonaisuudesta kauniin katsella ja antavat saippualle hurmaavan tuoksun.

Miten saippuaa valmistetaan? Saippuan valmistus onnistuu kahdella tavalla: joko valmiista saippuamassasta tai kylmäprosessin avulla. Ensimmäinen on nopea ja erityisesti aloittelijalle sopiva tapa. Kylmäprosessia kannattaa kokeilla, kun haluaa tutustua syvällisemmin saippuanvalmistuksen saloihin. Tässä postauksessa esitelty laventelisaippua on toteutettu valmiista saippuamassasta, sillä itse tehty saippua kylmäprosessin avulla vaatii meiltäkin vielä hieman asiaan perehtymistä. Palataan siihen myöhemmin lisää.

Tämän postauksen saippuassa käytetyt raaka-aineet ovat kotimaisesta Limepop-verkkokaupasta. Saippuan valmistusohje löytyy alta.


Kotitekoinen saippua

Itse tehty saippua valmiista saippuamassasta vaihe vaiheelta


Tarvitset:

Kuumuutta kestävä astia massan sulatukseen
Muotti


1. Leikkaa muotin kokoinen pala valkoista saippuamassaa, paloittele se pienempiin palasiin ja asettele kuumuutta kestävään astiaan. Erilaiset silikoniset muotit ovat tähän hommaan erinomaisia.

2. Sulata saippuamassaa mikrossa ensin noin minuutin verran, jonka jälkeen jatka 15 sekunnin sykleissä, kunnes massa on kokonaan sulanut. Huolehdi, ettei massa pääse kiehumaan.

3. Kaada massa muottiin ja ripottele päälle kuivattuja laventelinkukkia. 

4. Suihkauta saippuan pinnalle vielä taikapähkinävettä tai isopropyylialkoholia, jotta mahdolliset kuplat lähtevät pois. 

5. Anna jähmettyä muutaman tunnin ajan, jonka jälkeen voit irrottaa saippua varovasti muotista.

6. Halutessasi voit kietoa saippua ympärille juuttikangasta ja satiininauhasta tehdyn rusetin. Jotta kosteus ei haihtuisi saippuasta, kannattaa se laittaa lopuksi esim. sellofaanipussiin.

diy laventelisaippua

Itse tehty laventelisaippua

Kuivatut laventelinkukat ovat todella monikäyttöisiä. Saippuan lisäksi niitä voi hyödyntää esimerkiksi kotitekoisessa jalkasuolassa. Suosittelemme, että kurkistat aiemmin blogissa julkaistun laventelijalkasuolan valmistusohjeen täältä! Se on saippuan tavoin nopea tehdä ja niin ikään mainio lahjaidea ystävälle.

Miltäs kuulostaa? Voisiko itse tehty saippua olla varteenotettava ystävänpäivälahjaidea tälle vuodelle? Vai onko sinulla hihassa jokin muu kuningasidea? Mielellämme kuulisimme, miten olet ajatellut ystävääsi ilahduttaa.

p.s. meidän FB-sivuilla on pärähtänyt käyntiin arvonta. Käy osallistumassa ja samalla kantsii myös tykätä sivuista, jos et ole vielä sitä tehnyt. Facebook-sivut löytyvät täältä (klik!)

*Yhteistyössä Limepop

16 kommenttia

  1. Aivan mykistävän ihana ja kaunis. Arvostan sitä, että lahja on pakkausta ja nauhaa myöten kaunis. <3 Hei sitä Downton Abbey teetä saa Cittareista ja kamuni osti sen Jumbon Cittarista meikäläiselle. Jos kutkuttaa hankkia oma. Mahtavaa loppuviikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Tiia, sä pelastit päivän. Mä suuntaan tältä istumalta Cittariin :) Ihanaa loppuviikkoa ja kiva kuulla, että pidit saippuasta :)

      Poista
  2. Aivan ihana lahjaidea ja sitäpaitsi käytännöllinen.Minulle tosin tulee jostain syystä laventelin hajusta migreenikohtaus joka ikinen kerta,mutta toimisi varmaan kuivatetuilla kehäkukan terälehdilläkin...?
    Kiitos muuten kun muistutitte ystävänpäivästä.Olin nimittäin ihan unohtanut sen, kun on tullut höyryttyä Syto-myssy projektin kanssa...Pitääkin kaivaa korttitarvikkeet esille ja valjastaa lapsukaiset siihen hommaan:)
    Iloista loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämän voi tosiaan tehdä myös kuivatuilla kehäkukan terälehdillä. Vapaasti voi valita ja sovaltaa ohjetta omien mieltymysten mukaisesti. Harmillista, että laventeli aiheuttaa tuollaisen reaktion. Onneksi muitakin vaihtoehtoja löytyy :)

      Poista
  3. Vitsit, me tullaan niin tekemään saippuaa tytön kanssa, kunhan hän tuosta vähän kasvaa. Itse en ole päässyt kokeilemaan, mutta muistan hyvin pikkuveljien tarhassa tekemät värikkäät, hyväntuoksuiset eläintenmalliset pikkusaippuat. <3
    Ja laventeli on mun ehdoton lempiyrtti. Pitäisi taas tilata sitä eteerisenä luomuöljynä, sais kodin tuoksumaan ja haavat hoidettua taas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laventeli on kyllä ihan paras, oli muoto mikä tahansa :) ensi kesänä taas omat laventelit pihaan <3 ja saippuan tekeminen on niin kivaa! Ja helppoa!

      Poista
  4. Aivan ihana ystävänpäivä idea <3
    Tänä vuonna en ole vielä keksinyt mitään ystävilleni. Ehkäpä kuitenkin saavat jotain itsetehtyä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 pieni itsetehty yllätys lämmittää aina mieltä :)

      Poista
  5. Kaunis ja hyödyllinen! Itse tykkään antaa "kuluvia" pikku muistamisia ja yksi sellainen on esimerkiksi itse tehdyt herkut, myös suklaa toimii tilanteessa kuin tilanteessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä! Tälläset tulee yleensä aina käytettyä ja tuo iloa saajalle vaikka ei jääkään ikuiseksi muistoksi :)

      Poista
  6. Kaunis ja ihana lahjaidea♥ Käytännölliset lahjat onkin hurjan kivoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanna <3 Käytännöllisiä lahjoja on itsekin niin kiva saada! Muistaa aina lahjanantajan kun käyttää :)

      Poista
  7. AH, miten kaunis. Laventeli ja violetti yhdessä vievät sydämen mennessään. Tällä on ihana tehdä ystävät iloiseksi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos kauniita sanoistasi Marjoriitta <3 Mukavaa viikonloppua :)

      Poista
  8. Teidän ystäville voisi olla kateellinen, jos sellaista harrastaisi ;). Hemmottelette toisia noin kauniilla ja varmasti hyväntuoksuisella saippualla! Meillä ei juuri kortteja kummempaa ystäville anneta, tosin tänä vuonna lähetän kauempana asuville jotain pientä. Ei uskalla paljastaa, kun voivat hyvinkin käydä lukemassa teidän blogia ;). Leppoisaa lauantai-iltaa teille!

    VastaaPoista
  9. Superkaunis saippua ja aivan ihana lahjaidea.
    Te osaatte kyllä toteuttaa tyylikkäästi esillepanot ja kuvat. Herkulliset värit.

    VastaaPoista